19.07.03, 20:36
Pomóżcie mi, proszę, wymyślić nazwę dla mojej firmy świadczącej usługi
magazynowe.
Obserwuj wątek
    • paulinapaulinapaulina Re: Firma! 20.07.03, 00:22
      karatina napisała:

> Pomóżcie mi, proszę, wymyślić nazwę dla mojej firmy świadczącej usługi
      > magazynowe.

Hm... dobrze byłoby wiedzieć, jaka jest forma prawna Twojej firmy. W przypadku
      spółek są pewne ograniczenia wynikające z przepisów o Krajowym Rejestrze
      Sądowym.
      Paulina
      • karatina Re:do Pauliny 20.07.03, 12:45
        Jestem osobą fizyczną, bez "szczególnej formy prawnej". Bardzo się cieszę, że
        to właśnie ty odpowiedziałaś. Czytałam twoje fachowe odpowiedzi na wiele pytań
        na "Prawo i pieniądze" i chętnie skorzystałabym czasami z jakiejś porady.
        Mam dwoje dzieci (5,5 i 2,5 roku) i hobbystycznie hoduję konie- w zamian mogę
        udzielić rad w tych tematach.
        • paulinapaulinapaulina Re:do Pauliny 23.07.03, 12:46
          Z chwilą uzyskania wpisu do rejestru działalności gospodarczej w urzędzie
          miasta (gminy) stajesz się przedsiębiorcą. Tak stanowi art. 7 ustawy z dnia 19
          listopada 1999r. (dz. U. Nr 101 poz. 1178 ze zm.)

Przedsiębiorca będący osobą fizyczną może prowadzić działalność gospodarczą pod
          dowolną nazwą. Przepisy prawa na razie nie nakładają na indywidualnych
          przedsiębiorców żadnych ograniczeń w tym zakresie. A zatem, puść wodze
          wyobraźni wink)

Warto, abyś pamiętała, by w oficjalnej dokumentacji (pismach do urzędów,
          fakturach, zamówieniach, umowach itp.)znalazło się PEŁNE oznaczenie
          przedsiębiorcy: nazwa + imię i nazwisko osoby prowadzącej działalność. Np.
          Usługi Magazynowe "Magazynuś" Anna Kowalska, adres.

Czasami przedsiębiorcy "zapominają" umieścić swojego imienia i nazwiska na
          pieczątkach i podają samą nazwę, co może rodzić nieprzewidziane skutki prawne.

Powodzenia!
          Paulina
    • alabama8 Re: Firma! 29.07.03, 09:46
      A czy
      KARATINA
      Usługi magazynowe
      nie jest wystarczająco oryginalne? Byle nie Magazynex wink Nazwa powinna być
      łatwa do zapamiętania, najgorsze są te dziwadła których nie potrafię
      przeczytać, a tym samym i zapisać i zapamiętać. Warto by popracować nad logo
      (znakiem firmowym) - może być to nazwa firmy pisana jakąś fajną czcionką, i nie
      powinno się zmieniać co sezon, chodzi o to żeby potencjalni klienci zapamiętali
      nazwę i znak firmowy.
      Powodzenia na krętej ścieżce przedsiębiorczości.
      • karatina Re: Firma! 29.07.03, 23:12
        Karatina to imię mojego konia. Firmę nazwałam "MODAFI" , od pierwszych liter
        imion mojego i dzieci.
        • pani_owieczka Re: Firma! 31.07.03, 09:03
          moge ci pomoc w zaprojektowaniu logo firmy
          anna_grygier@hotmail.com
          ania
    • matematyczka72 Re: Firma! 03.01.18, 16:01
      Hej. Jeśli prowadzisz własną firmę, polecam współpracę z firmą Anegis microsoft partner. Zajmują się oni nie tylko konsultingiem, ale też np. wdrożeniami systemów wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka