danusia24 05.08.03, 10:04 Dziewczyny czy któraś zna adres stronki, na której znajduje się tłumaczenie pierwszych rozdziałów książki Harry Potter i Zakon Feniksa? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
patika Re: Harry Potter 05.08.03, 13:38 Cześć www.hp.ksiezyc.pl jest tam już 21 rozdziałów przetłumaczonych ,miłej lektury Odpowiedz Link Zgłoś
izunia6 Re: Harry Potter 13.08.03, 12:24 A ja bym tego nie dawała dziecku do czytania! Tłumaczenie jest kiepskie, duzo skrótów i prostego slownictwa. Można poczekać jeszcze pare miesięcy. Nie mówiąc juz o legalności takiego procederu i poszanowania praw autorskich. Odpowiedz Link Zgłoś
linga Re: Harry Potter 13.08.03, 14:00 Piszesz o "legalności takiego procederu i poszanowania praw autorskich" a jednak sama czytałaś to tłumaczenie - troszkę w tym obłudy, nieprawdaż? Moje dziecko czeka na książkę - samo tak zedecydowało, a tłumaczenie ja czytam. Odpowiedz Link Zgłoś
izunia6 Re: Harry Potter 14.08.03, 12:05 Przeczytałam angielską wersję kupioną za stówę w empiku, a wczoraj, z ciekawości przerzuciłam pierwsze rozdziały tego tłumaczenia. Stąd ośmielam się osądzać jego jakość! Odpowiedz Link Zgłoś
danusia24 Re: Harry Potter 05.08.03, 14:31 DZIĘKI DZIĘKI serdeczne w imieniu mojego syna - już mam Odpowiedz Link Zgłoś
linga Re: Harry Potter 12.08.03, 17:53 Czy jest gdzieś w sieci V część przetłumaczona do końca? Odpowiedz Link Zgłoś