olamaj29 19.01.08, 15:45 Kobiety jak sie pozbyc mrówek faraonek kupiłam taki czerwony proszekco miał je skasować w 4 dni wysypałam tydzien a to cholerstwo dalej łazi macie jakieś sprawdzone środki na te kanalie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
arioso1 Re: mrówki 19.01.08, 16:02 ja posypalam ich wejścia scieżki proszkiem do prania a sąsiadom progi miodem-mrówki poszly do sąsiadów a u nas nie weszly potem ani raz.niestety ten chamski ale skuteczny sposób dziala. sąsiedzi pozbyli się mrówek wynosząc sloik z miodem na trawnik obok wejścia do domu a proszkiem i domestosem polali obok klatki schodowej - mrówki się skutecznie wyniosly na zawsze mam nadzieję Odpowiedz Link Zgłoś
m.i.n.e.s Re: mrówki 19.01.08, 16:04 Polozenie lisci pomidorow na szlakach mrowczych pochodow pomaga, choc nie wyglada to efektownie. Wiem ze jakies zapachy skutecznie mrowki odstraszaja, nie pamietam tylko jakie. skorzystaj z google. Odpowiedz Link Zgłoś
aanna6 Re: mrówki 19.01.08, 19:40 ja mialam chyba mrowkofon ( choc nie mam pewnosci) specjalny na faraonki byl skuteczny znajdowalam potem mrowki ale martwe takie zasuszone , a sasiadka miala plytke na mrowki faraona terz sobie chwalila . Odpowiedz Link Zgłoś
ibulka Re: mrówki 19.01.08, 19:43 aanna6 napisała: > terz sobie chwalila . to po Polsku? Odpowiedz Link Zgłoś
olushia Re: mrówki 19.01.08, 20:30 też miałam mrówki i nic nie pomagało ten proszek możesz wyrzucić płytki traciły skuteczność już po miesiącu, a śmierdziały strasznie, w końcu znalazłam na necie info o preparacie faratox b, to są takie 2 pojemniczki z jakąś trutką i one se tam wchodzą i ją wnoszą do gniazda i nie należy im w tym przeszkadzać niech łażą i to wynoszą( pracowite są u mnie już po 5 min. wyniosły całą trutke. Od pół roku mam spokój i mam nadzieje,że już nie wrócą, od sąsiadów też nie przełażą Odpowiedz Link Zgłoś