niya 24.04.08, 13:20 czytałyście ten artykuł na gazecie.pl? www.gazetawyborcza.pl/1,75480,5134837.html w głowie się nie mieści, brak mi słów po prostu Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
morgen_stern Re: nawet nie umiem dac tytułu! drastyczne 24.04.08, 13:22 Tak, poryczałam się czytając to. Jeszcze większy szlag mnie trafia, że mimo tych znanych już od dawna faktów przyznano Chinom organizację igrzysk. Teraz to już musztarda po obiedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
lilka69 Re: nawet nie umiem dac tytułu! drastyczne 24.04.08, 16:29 a teraz jeszcze moga sobie igrzyska organizowac!!skandaliczna decyzja! Odpowiedz Link Zgłoś
denea Re: nawet nie umiem dac tytułu! drastyczne 24.04.08, 22:16 Nie wiem, co powiedzieć... Odpowiedz Link Zgłoś
aguskin Re: nawet nie umiem dac tytułu! drastyczne 24.04.08, 22:34 też nie wiem co napisać, aż trudno uwierzyć.... Odpowiedz Link Zgłoś
doral2 Re: nawet nie umiem dac tytułu! drastyczne 24.04.08, 22:44 szkoda, że te wszystkie protesty nie zaczęły się wtedy, kiedy przyznano chinom organizację igrzysk, tylko tuż przed samymi igrzyskami.... szkoda, że w waciku o symbolach narodowych i fladze polskiej nikomu jakoś się nie zająknęło o takich samych (albo jeszcze gorszych) torturach stosowanych na Polakach w obozach koncentracyjnych.... szkoda, że niektóre osoby uważają Polskę i jej symbole za nie warte uwagi wyświechtane znaczki, a tutaj będą wylewać krokodyle łzy nad cierpiącymi w chinach...ci co tam cierpią, cierpią tak samo i z takich samych powodów, dla których cierpieli nasi ojcowie i dziadowie, kiedy walczyli i manifestowali za wolność naszą i waszą....także za wolność tych nieszczęsnych ludzi w chinach i tybecie... Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: nawet nie umiem dac tytułu! drastyczne 25.04.08, 08:45 > szkoda, że w waciku o symbolach narodowych i fladze polskiej nikomu jakoś się > nie zająknęło o takich samych (albo jeszcze gorszych) torturach stosowanych na > Polakach w obozach koncentracyjnych.... Eeee.. coś ci się chyba pochrzaniło... Wszyscy o tym doskonale pamiętamy, ale jaki sens ma pisanie tego tutaj, w wątku o wynaradawianych i okradanych z własnego państwa Tybetańczykach? Dzięki temu, co przezył nasz naród, lepiej ich rozumiemy, to źle? Nie kumam, o co ci chodzi, kobieto. Odpowiedz Link Zgłoś
doral2 Re: nawet nie umiem dac tytułu! drastyczne 25.04.08, 08:48 morgen_stern napisała: "...Nie kumam, o co ci chodzi, kobieto...." niestety, nic na to nie poradzę... Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: nawet nie umiem dac tytułu! drastyczne 25.04.08, 09:38 A może zamiast czepiać się słówek wyjaśniłabyś po prostu w czym nasza historia przeszkadza zajmować się kwestią Tybetańczyków? Odpowiedz Link Zgłoś
gaja78 Re: nawet nie umiem dac tytułu! drastyczne 25.04.08, 09:29 doral2 napisała: > szkoda, że niektóre osoby uważają Polskę i jej symbole za nie warte uwagi > wyświechtane znaczki, a tutaj będą wylewać krokodyle łzy nad cierpiącymi w > chinach...ci co tam cierpią, cierpią tak samo i z takich samych powodów, dla > których cierpieli nasi ojcowie i dziadowie, kiedy walczyli i manifestowali za > wolność naszą i waszą....także za wolność tych nieszczęsnych ludzi w chinach i > tybecie... Każde z tych cierpień zadawane było pod sztandarem czyichś symboli narodowych - niemieckich, chińskich. Wielu ludzi, którzy uczestniczyli w niewoleniu i zabijaniu innych ludzi robi to z pełnym przekonaniem w imię ojczyzny. Polacy też święci zawsze nie byli i pod symbolami narodowymi trochę krzywdy innym ludziom wyrządzili. To tyle w temacie flagi i godła. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanka79 Re: Made in China 24.04.08, 22:55 Ponad 40lat- tyle trwają torturowanie i represje Tybetańczyków (II WS trwała "tylko" 6lat)... przez ten czas świat nic nie zrobił w sprawie Tybetu; ten "problem" nie był nagłaśniany przez wielkich tego świata, właśnie poprzez korzyści jakie płyną z prowadzenia interesów z Chinami, a zwykły przeciętny Chińczyk... no cóż, niewiele ma do powiedzenia, bo będzie posadzony o spisek przeciwko partii i czekają go tortury takie jak Tybetańczyków. kto pamięta komunę w Polsce, ten wie, jak sąsiad sąsiadowi był wilkiem (SB, ORMO etc.)- tak teraz jest w Chinach!!! I jeszcze w nagrodę Olimpiadę im dali. I cała Zachodnia Europa i USA wiedziały o problemach w Tybecie i nikt nie zrobił nic. Ale chyba postąpiono tak ja amerykańskie powiedzenie głosi : Nie ważne , że to skur..ele ważne , że to NASI skur..ele. Niestety Chiny są już od dawna największą "fabryką" tego Świata, zaś w dobie dominacji strategii minimalizowania kosztów, żadna firma nie zrezygnuje z przenoszenia produkcji do Chin tylko dlatego, ze tam mordują ludzi. Firma ma przynosić zyski i nie można wymagać żeby dobrowolnie produkowała drożej, uszczuplając zysk dla swoich właścicieli. MADE IN CHINA. Odpowiedz Link Zgłoś
doral2 Re: Made in China 24.04.08, 23:05 trzy najbardziej popularne i znane słowa na świecie.... tortury i represje są na całym świecie...tylko akurat świat z okazji olimpiady o chinach sobie przypomniał... Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanka79 Re: Made in China 24.04.08, 23:11 Toż właśnie to napisałam, ze wszyscy wiedzieli i wiedzą, i nikt nic nie zrobił. A teraz jak się obudzili z przysłowiową ręką w nocniku, to niestety jest już za późno. Odpowiedz Link Zgłoś
doral2 Re: Made in China 25.04.08, 08:06 zuzanka79 napisała: > Toż właśnie to napisałam, ze wszyscy wiedzieli i wiedzą, i nikt nic > nie zrobił. A teraz jak się obudzili z przysłowiową ręką w nocniku, > to niestety jest już za późno..." ależ Zuzanko, ja się zgadzam z całą twoją wypowiedzią, dlatego doałam od siebie mniej więcej to samo co ty wcześniej powiedziałaś... co do wojny usa - chiny...bardzo w nią watpię....stany zjednoczone nie pójdą na wojnę dlatego, że chiny torturują ludzi w tybecie...na taki cel nie da pieniędzy senat, senat nie da zgody, no i wątpię w ochotników....z ochotnikami już w wietnamie był problem... pomijam już fakt, że bush musiałby na głowę upaść, żeby podjąć tak niepopularną i idiotyczną decyzję... a jeśli to chodzi o wojnę gospodarczą, to raczej cały świat na niej przegra, bo zbyt wiele ma w swoich sklepach produktów z napisem "made in china", co Zuzanka już wcześniej powiedziała... Odpowiedz Link Zgłoś
elza78 Re: nawet nie umiem dac tytułu! drastyczne 24.04.08, 23:22 wiecie czemu sie obudzili, to kolejny pretekst do wojny napedzajacej koniunkture, wojny ktora bycmoze wyciagnie USA z kryzysu, a ktora prawdopodobnie wybuchnie w niedalekiej przyszlosci... nikt nei zauwazalby tego nadal gdyby nie kasiora, ktora poplynie wielka rzeka jak tylko zacznie sie otwarty konflikt na linii USA - Chiny... Odpowiedz Link Zgłoś
l.e.a Re: nawet nie umiem dac tytułu! drastyczne 25.04.08, 07:03 tragedia ... wielka tragedia tych ludzi... Odpowiedz Link Zgłoś
guderianka Re: nawet nie umiem dac tytułu! drastyczne 25.04.08, 08:11 Okrutne i nieludzkie, jak widać pomysłowość ludzka nie zna granic... Wietnamczycy też swoje potrafili zrobic...Klatka ze szczurem miedzy nogami kobiety np A Polacy swego czasu, możni i królowie- też pomysły "wspaniałe mieli", np. uwiezienie człowieka w piwnicy z wodą, nogi gniły a wraz z nim cały organizm, długa i straszna śmierć...albo posadzenie kobiety nagiej okrakiem na sznurze rozciągnętym między dwoma koniami..konie pomału zaczynały iść, sznur obcierał.. Odpowiedz Link Zgłoś
rita75 Re: nawet nie umiem dac tytułu! drastyczne 25.04.08, 08:54 POTWORNE, nie mam słów Odpowiedz Link Zgłoś
kartoflana Re: nawet nie umiem dac tytułu! drastyczne 25.04.08, 10:02 Oto co z ludźmi robi komunizm. Odpowiedz Link Zgłoś