mathiola 17.06.08, 13:16 Wszędzie!!! Kiedyś tylko w kuchni, wytępiłam wyrzucając zawartość wszystkich szafek. Teraz są wszędzie, wszędzie, zabijam, wieszam zapachy antymolowe, lawendę, nic, ratuuunku, mam wyrzucić wszystkie ubrania?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gooochab Re: Mole mi latają!!!! 17.06.08, 13:17 Wypierz WSZYSTKO. Jajek ciezko sie pozbyc(( Odpowiedz Link Zgłoś
mathiola Re: Mole mi latają!!!! 17.06.08, 13:18 ... żartujesz.... wszystko?? To ja wolę wyrzucić... Odpowiedz Link Zgłoś
ela82 Re: Mole mi latają!!!! 17.06.08, 13:20 to wypierz naturalne. Sztucznych one nie lubia. Odpowiedz Link Zgłoś
mathiola Re: Mole mi latają!!!! 17.06.08, 13:21 O, to już lepiej.... Nie ma innego sposobu na to cholerstwo?? Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Mole mi latają!!!! 17.06.08, 13:38 Jesli w kuchni to mole kuchenne.Trzeba wyrzucic suche produkty, wy,myc szafki, ja dodatkowo spryskuje owadobójczym preparatem. Odpowiedz Link Zgłoś
lubie.garfielda Re: Mole mi latają!!!! 19.06.08, 22:44 A wiesz to dziwne, bo swego czasu zeżarły wyjściową garsonkę mojej ciotki, która była bardzo sztuczna (garsonka, nie ciotka). Odpowiedz Link Zgłoś
semida Re: Mole mi latają!!!! 17.06.08, 13:33 Jest taki świetny specyfik Bros.To jest taka kratka.Stawiasz na meblach lub wieszasz pod sufitem.Działa na mole,muchy,karaluchy itp.Jednak jest to bardzo silna sprawa i nie możesz przebywać w pomieszczeniu gdzie ją zawiesisz więcej niż 8 godzin na dobę. Odpowiedz Link Zgłoś
semida Re: Mole mi latają!!!! 17.06.08, 13:35 Ale naprawdę to działa.Miałam mole nawet w pokoju młodej.Właziły nawet pod gwiazdki na suficie i tam się wykluwały Tą kratkę mam od 2 tyg,a od jakiegoś tygodnia żadnego mola na oczy nie widziałam.Mało tego-nie widziałam nawet żadnej muchy,pająka itp Odpowiedz Link Zgłoś
malila Re: Mole mi latają!!!! 17.06.08, 13:42 semida napisała: > Tą kratkę mam od 2 tyg,a od jakiegoś tygodnia żadnego mola na oczy nie widziała > m.Mało tego-nie widziałam nawet żadnej muchy,pająka itp Jeszcze z miesiąc i człowieka też nie uświadczy P,NMSP Odpowiedz Link Zgłoś
denea Re: Mole mi latają!!!! 17.06.08, 16:25 malila napisała: > semida napisała: > > > Tą kratkę mam od 2 tyg,a od jakiegoś tygodnia żadnego mola na oczy > nie widziała > > m.Mało tego-nie widziałam nawet żadnej muchy,pająka itp > > Jeszcze z miesiąc i człowieka też nie uświadczy > > P,NMSP > D Dobra, babki, a może coś jeszcze ? Takie, żeby człowiek mógł mieszkać a mól nie ? Ja co jakiś czas je widuję i nie wiem gdzie cholery się lęgną W szafach mam kulki, mydło, zawieszki, zielsko... Normalnie chyba je w końcu pokocham Odpowiedz Link Zgłoś
pikum Re: Mole mi latają!!!! 17.06.08, 22:10 No ja ostatnio odkryłam,że cholerstwo wszamało pół płaszcza "starego".Teraz musze delikatnie zrobić akcje "po cichutku na śmietnik" i ściemniać.Zastanawiam się,co zjedzonego jeszcze znajde? Odpowiedz Link Zgłoś
agnesgie Re: Mole mi latają!!!! 17.06.08, 22:29 Mole kuchenne wytępiłam wyrzucając z szafek kasze, mąkę, makarony, ryż itp.Wymyłam szafki w środku wodą z octem.Niestety, mycie było kompleksowe: szafki zostały poodsuwane od ściany i z tyłu też wymyte, bo mole miały tam też swoje "gniazdo".Produkty przyniesione ze sklepu przesypuję od razu do szczelnych puszek lub słoików.Żeby pozbyć się na dłużej trzeba przejrzeć wszystko: u mnie zalęgły się nawet w herbacie owocowej. Odpowiedz Link Zgłoś
a_wrzosek123 Re: Mole mi latają!!!! 19.06.08, 23:00 A gdzie ten specyfik można kupić? u mnie nic nie dały generalne porządki i wyrzucenie wszystkiego.Gdzieś się schowały i fruwają znowu. Odpowiedz Link Zgłoś
semida Re: Mole mi latają!!!! 19.06.08, 23:09 W sieci sklepóe"Eko" mają specjalną półkę z firmy"Bros" Naprawdę to polecam.Niby nie można przebywć w pomieszczeniu gdzie to się zawiesi więcej niż 8 godzin,ale ja przebywam i nic mi nie jest Z tym,że mam tam cały czas otwarte okno. I nie mamy ani komarów,ani much,ani co najważniejsze moli(które zaczęły się naprawdę zadomawiać) Odpowiedz Link Zgłoś
fajka7 Re: Mole mi latają!!!! 18.06.08, 23:04 Moze maja w jakims konkretnym miejscu restauracje i trzeba ja namierzyc? Ja mialam te kuchenne, ale po kilku tygodniach przypadkiem znalazlam jadlodajnie w torebce z suszonymi grzybami gleboko gdzies na polce wysoko i w ogole. Jak to wywalilam, to ich wiecej nie widzialam i zarcia sie nie pozbywalam, zreszta wszysto mam pozamykane i osloikowane. Ale jesli to ubrania, to kiepsko. Odpowiedz Link Zgłoś