allyson 30.08.08, 20:35 ma ktoras z Was kolczyka w nosie? czy przekuwanie bardzo boli? no i czy dlugo sie goi? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
biedro_neczka Re: kolczyk w nosie 30.08.08, 21:06 nie mam i nie zrobiłabym tego! Odpowiedz Link Zgłoś
hratli Re: kolczyk w nosie 30.08.08, 21:12 klucie samo niestety boli. ale wszystko zalezy od osoby ktora to wykonuje. poza tym kazdy ma inny prog bolu. jesli chodzi o gojenie to rowniez indywidualna sprawa. jak organizm reaguje, z jakiego metalu jest kolczyk itp. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kotula Re: kolczyk w nosie 30.08.08, 21:17 > czy przekuwanie bardzo boli? Hmm, w nosie czy nie w nosie - imho przekuwanie zawsze boli i nie wiem, czy ludzie się często na to decydują. Ja na przykład nie widziałam nigdy przekutego nosa i w ogóle sobie nie umiem go wyobrazić. Odpowiedz Link Zgłoś
desire.et Re: kolczyk w nosie 30.08.08, 21:27 ja mam, juz od 14 lat. Nie pamietam, pewnie bolalo troche Nie wolno bylo przez miesiac wyciagac kolczyka, az sie ranka zagoi. Teraz nosze sporadycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
jodi20l Re: kolczyk w nosie 30.08.08, 21:28 przekluwalam sama, nie polecam bolalo jak cholera a ze robilam to samato przeciagalam. w zasadzie nie papralo sie wcale, a kolczyka juz nie nosze Odpowiedz Link Zgłoś
sarenka46 Re: kolczyk w nosie 31.08.08, 21:53 mnie wogole nie bolało przekuwałam, miesiac nie mozna wyciagac kolczyka, najlepiej przebic profesjonalnie,teraz przebilam pod warga, jak dla mnie bardziej to bolało niz w nosie)) pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
zona_mi Re: kolczyk w nosie 31.08.08, 22:33 > mnie wogole nie bolało > przekuwałam, Poważnie? Przekułaś sobie nos i jeszcze wetknęłaś w niego kolczyk? Masz zdjęcie? To musi wyglądać... niesamowicie. Odpowiedz Link Zgłoś
iskierka40 Re: kolczyk w nosie 30.08.08, 21:35 mialam kiedys,zrobilam sobie jak mialam 17lat,nie bolało samo przebijanie ale pozniej mi sie paprało i wyciągnełam,nosiłam jakies 3lata. Czasami mam ochote sobie znów zrobic. Odpowiedz Link Zgłoś
zona_mi Przekuwanie jakiejkolwiek części ciała to zbrodnia 30.08.08, 21:38 Chyba sobie nie zdajesz sprawy jak to może boleć. Daj spokój - jak byś wyglądała z przekutym nosem... Odpowiedz Link Zgłoś
lila1974 Re: Przekuwanie jakiejkolwiek części ciała to zbr 30.08.08, 21:44 jak bokser Odpowiedz Link Zgłoś
dorianne.gray Re: Przekuwanie jakiejkolwiek części ciała to zbr 30.08.08, 21:48 Zależy na co by go sobie przekuła. Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Przekuwanie jakiejkolwiek części ciała to zbr 30.08.08, 21:51 dorianne.gray napisała: > Zależy na co by go sobie przekuła. No jak to - na lemiesze. Odpowiedz Link Zgłoś
gemmavera Re: Przekuwanie jakiejkolwiek części ciała to zbr 31.08.08, 23:14 To jakaś nowa moda z tym przekuwaniem. Kowalstwo niedługo pewnie będzie przeżywać rekonesans ;P Odpowiedz Link Zgłoś
zona_mi Re: Przekuwanie jakiejkolwiek części ciała to zbr 31.08.08, 23:22 Moda dziwna i bolesna. A potem jeszcze sobie w TO wkładają kolczyki. Odpowiedz Link Zgłoś
gemmavera Re: Przekuwanie jakiejkolwiek części ciała to zbr 31.08.08, 23:28 zona_mi napisała: > A potem jeszcze sobie w TO wkładają kolczyki. A to akurat już nie jest problem. Weź sobie rozgniecionego pomidora i włóż w niego kolczyk. Wejdzie jak w masło. Tyle że potem trudno go znaleźć. Odpowiedz Link Zgłoś
aluc Re: Przekuwanie jakiejkolwiek części ciała to zbr 01.09.08, 07:23 czy chodzi o pomidora, którego rozgniata Stenka Danuta w popularnej reklamie? moje młodsze dziecię niezmiernie sie cieszy za każdym razem, jak pani tego pomidora zgniata a do adremu - wszak każdy jest kowalem swojego nosu Odpowiedz Link Zgłoś
mmarusia Re: kolczyk w nosie 31.08.08, 19:25 Ja mam 38lat i niedawno mialam kolczyka w nosie.Przeklulam nos pod koniec lipca.Bylo to nieprzyjemne uczucie,nie bolalo,bo kosmetyczka znieczula miejsce przebicia.Wygladalam super ! Kazdemu sie podobalo.W polowie sierpnia wrocilismy z wczasow i przeziebilam sie.Wyciagnela kolczyka,bo mialam okropny katar i "zimno" na nosie.Niestety dziurka zarosla ,bo byla za swieza... Przebije sobie ponownie na wiosne Odpowiedz Link Zgłoś
roksanaa22 Re: kolczyk w nosie 31.08.08, 19:38 MiałamZ głupoty przebiłam sama.Mało bolało,nie paprało się(na szczęście).Ślad pozostał do dziś pomimo,że nie nosze od kilku lat. Odpowiedz Link Zgłoś
andaba Re: kolczyk w nosie 01.09.08, 00:01 mmarusia napisała: > Ja mam 38lat i niedawno mialam kolczyka w nosie Wygladalam super ! Kazdemu sie podobalo Jesteś pewna, że każdemu? Odpowiedz Link Zgłoś
gagunia Re: kolczyk w nosie 31.08.08, 19:58 Miałam kolczyk w nosie w czasach studenckich. Nosiłam kilka lat, dopóki nie poszłam do "poważnej" pracy. Przekłuwanie nie bolało w ogóle. Dziurkę robiła mi kosmetyczka, pistoletem. Zagoiło się szybko i bezproblemowo. Odpowiedz Link Zgłoś
zonka77 Re: kolczyk w nosie 31.08.08, 20:05 Nie miałam ale chciałabym bardzo Mam już nawet kolczyk - ale czekam aż skończy się ciąża - mam nadzieję że przed świętami BN się odważę Odpowiedz Link Zgłoś