Dodaj do ulubionych

SZAFY -ZABUDOWA

12.10.03, 20:20
Proszę pomóżcie ,musimy zrobić szafę w przedpokoju ,bo już z gratami się
nie miescimy.Myślimy o firmach ,które się w tym
specjalizują :Komandor,Senator,Indeco-tylko tyle znam .Pewnie niejedna z Was
take ma .podpowiedzcie ,któą firma jest tania a solidna .My musimy postyawić
szafę o szerokości 1,50,wys.2,2 m i głębokości 0,6 m.W środku
półki ,wieszaki,bez żadnych bajerów .Może wiecie orientacyjnie ile na to
trzeba kasy??dzięki za info,mysiam
Obserwuj wątek
    • dru.ga Re: SZAFY -ZABUDOWA 12.10.03, 20:37
      Ja za szafę o szerokości 3,40 a wysokości 2,60 - 2 lata temu w Komandorze
      zapłaciłam 1.500 zł - ale tylko za system przesuwny i drzwi - 2 płyty
      drewnopodobne i 2 lustra.Jak wtedy się orientowałam mieli najtaniej.A
      wypełnienie , czyli półki i drążki na wieszaki robił mój mąż i wyszło bardzo
      dużo taniej niż w Komandorze.A jezeli nie masz w rodzinie nikogo kto mógłby
      się podjąć zrobienia takich pólek to lepiej poszukać takie "złotej raczki" z
      ogłoszenia - bo zazwyczaj w tych wszystkich firmach właśnie wypełnienie szafy
      wychodzi najdrozej.
    • skarolina Re: SZAFY -ZABUDOWA 12.10.03, 21:14
      Jestem właśnie na etapie poszukiwania niemalże identycznej szafy smile.
      Moja ma mieć wymiary 150x250x65. Projekt przewiduje dwoje drzwi, w tym jedne
      lustrzane, w środku podział na dwie części, w jednej cześci dwa drążki do
      wieszania (na bluzki koszule itd.), w drugiej półki i dwie szuflady. Lustro ma
      być to droższe - brązowe, okucia i wnętrze w kolorze drewna.
      Taki projekt został wyceniony w Komandorze na ok. 1600 zł, w Indeco na ok.
      1700. Po obejrzeniu ekspozycji jednej i drugiej firmy ja się skłaniam raczej
      ku Indeco, ich szafy wyglądają na solidniejsze i lepiej wykonane.
      Inna sprawa, że nie wiem, jak będą się sprawować w eksploatacji. Natomiast
      wszystkie oglądane u znajomych szafy Komandora nie podobały mi się. Coś było
      takiego w ich wykonaniu, że nie mam raczej ochoty u nich zamawiać.
      Możesz sobie sama dokonać wstępnej wyceny na ich stronie

www.komandor.pl
      to się zorientujesz mniej więcej w kosztach .

Pozdrawiam,
      skarolina
      • czarnotka1 Re: SZAFY -ZABUDOWA 12.10.03, 21:26
        Ja mam zabudowę robioną przez Indeco, ale nie polecam tej firmy, bardzo
        niesolidni, umawiają się, potem nie przychodzą, spóźniają się itd. Sama szafa
        jest w miarę ok, chociaż niektóre półki są zrobione trochę krzywo.
        Szafa ma wymiar 1,40 na 2,60, głęboka na 70 cm - kosztowała ok. 2000 zł. W
        środku są dwa drążki na wiszące ubrania, półki i dwie szuflady.
        Pozdr
        Agnieszka
    • mamaizyimoniki Re: SZAFY -ZABUDOWA 12.10.03, 22:28
      My 3 lata temu zrobiliśmy szafę w pokoju dzieci i w przedpokoju.
      U dzieci głęboka na 60 cm, szerokość ok. 2,5 metra, podzielona na trzy części,
      dwoje drzwi "normalnych". jedne z lustrem; w przedpokoju szerokość ok. 1 metra,
      głębokość ok. 50 cm., multum półek, półeczek i do tego miejsce na odkurzacz.
      Napisałam "zrobiliśmy", bo my je zrobiliśmy. Zamówiliśmy odpowiednią ilość
      materiałów (kwestia zaprojektowania szafy i wyliczeń) w Komandorze, które za
      niewielką odpłatnością zostały pocięte na odpowiednie "kawałki" w zakładzie
      stolarskim. Do mnie należało poklejenie żelazkiem taśmy na brzegach płyt, z
      których są ściany szaf i półki. Mąż z teściem zajął się reszta.
      Powyżej opisana wersja dla oszczędnych w Komandorze kosztuje ok. 1200 złotych
      polskich za dwie szafy.

Aha: Jakościa nie odbiegają od tych wykonanych przez panów z w/w firmy... Wiem,
      bo mam gdzie porównać.

Pozdrawiam
    • jaagoda Re: SZAFY -ZABUDOWA 14.10.03, 11:27
      Ja polecam Indeco - mamy szafę w przedpokoju - naprawdę b. solidnie wygląda i
      jak narazie bez zadnych usterek. Panowie doradzili nam nawet - przyznam b.
      fajny bajer - szafke na buty - oddzilona od ciuchów - i w dodatku fajny
      kształt - taka ucięta - aby w przedpokoju było jaśniej i orginalnie.
      Polecam - siedzibę maja w Centrum Bemowo paw. 1 tel. 634-17-34.
      Myślę, że czasami warto poczekać i mieć dobre meble - wkońcu są na lata.
      J.
    • skarolina Re: SZAFY -ZABUDOWA 16.11.03, 20:21
      Minął miesiąc i być może już nawet masz szafy, ale jeśli nie, to podzielę się
      swoimi doświadczeniami z ostatniego miesiąca.
      Tak jak i Ty rozważałam Komandora i Indeco, potem doszedł jeszcze Senator.

Najpierw przyszedł bardzo miły pan z Komandora, zrobił wycenę, stwierdził, że
      szuflady to oni mają standardowe, góra 60 cm, a ja potrzebowałam 70, bo tak
      chciałam mieć podzieloną szafę. No, jak bardzo chcę, to mi zrobią te 70, ale
      to będzie dużo drożej kosztowało. Drugą szafę obliczył z grubsza, bo zupełnie
      niestandardowa (taka jakby mikrogarderoba) i program komputerowy sobie nie
      radził, kręcił nosem na skośne półki i usiłował mi wmówić rozwiązanie dla nich
      wygodniejsze, natomiast dla mnie przez najbliższe 10-15 lat znacznie mniej
      wygodne.

Potem przyszedł pan z Indeco - było podobnie, przynajmniej z tą drugą szafą,
      bo szuflady mieli takie jakie sobie życzyłam. Za to okazało się, że w ciągu
      dwóch tygodni od momentu kiedy oglądaliśmy z mężem ekspozycję do momentu
      wizyty pana projektanta Indeco wycofało okucia w kolorze mahoniowym, a inny u
      nas nie wchodził w grę - zaparliśmy się na ten mahoń. Pan obiecał się postarać
      i na obietnicy się skończyło. Wstrzymał nas na tydzień, kiedy to niby miał się
      postarać i nic nie załatwił. I całe szczęście.

Bo w ciągu tego tygodnia znalazłam ekspozycję Senatora i zrobiła na mnie
      najlepsze wrażenie, ze wszystkich dotychczas obejrzanych. Przyszedł bardzo
      miły, acz nieco chaotyczny pan, dokonał wyceny, problemów żadnych nie robił i
      od przedwczoraj jestem bardzo zadowoloną posiadaczką szaf Senatora. Wyglądają
      nie gorzej niż Indeco na ekspozycji, a kosztowały mnie o 400 zł mniej niż
      kosztowałyby Indeco i jakieś 80-90 zł mniej niż w Komandorze. A na pewno są
      ładniejsze niż wszystkie Komandory, które widziałam na ekspozycji i u
      znajomych. Panowie montażyści również spisali się na medal - w 6 godzin miałam
      zamontowane obie szafy i ani śladu montażu.
      Naprawdę polecam Senatora. Aha, zachęciła mnie koleżanka, która również ma ich
      szafę, już od jakiegoś czasu i bardzo sobie chwali.

pozdrawiam,
      skarolina
      • iza2_edziecko Re: SZAFY -ZABUDOWA 19.11.03, 14:19
        Skarolino, mam prośbę: czy możesz podac adres ekspozycji Senatora i namiary
        telefoniczne? Podejrzewam że jest ich sporo, jako agenci firmy, a mi zależy na
        sprawdzonej ekipie. Też jestem z Wrocławia smile.
        Pozdrawiam
        Iza
        • skarolina Re: SZAFY -ZABUDOWA 19.11.03, 15:30
          iza2_edziecko napisała:

> Skarolino, mam prośbę: czy możesz podac adres ekspozycji Senatora i namiary
          > telefoniczne? Podejrzewam że jest ich sporo, jako agenci firmy, a mi zależy
          na
          > sprawdzonej ekipie. Też jestem z Wrocławia smile.

Ekspozycja jest w najbardziej przewidywalnym miejscu wink czyli w Domarze na
          Braniborskiej, na pierwszym piętrze, tuż obok ekspozycji Komandora. Telefon do
          Domaru to 78-10-326. Pani stamdąd przysłała mi pomiarowca-projektanta, który
          potem był osiągalny pod nrem 373 91 71.

Z tego co słyszałam, to mają jeszcze jakiś punkt na Komuny Paryskiej, na rogu
          z Kościuszki, ale czy jest tam też ekspozycja to już nie wiem.

pozdrawiam,
          skarolina
          • iza2_edziecko Re: SZAFY -ZABUDOWA 20.11.03, 11:51
            Dzięki bardzo smile, faktycznie w przewidywalnym smile miejscu, ale dzieki jeszcze
            raz, zaoszczędzę sobie chodzenia w inne miejsca smile.
            Pozdrawiam
            Iza
    • p_swiat Re: SZAFY -ZABUDOWA 16.11.03, 20:49
      każda z wymienionych przez Ciebie firm ma podobne systemy , jedynie różnią sie
      ceną ja np poleca Ci Stanley a co do kodsztów to wszystko zalezy jakie chcesz
      drzwi bo np cos ala lustrzan ale dymiona matowa jest chyba najdroższa.
      Najlepiej popytaj w tych firmach.
      • mysiam Re: SZAFY -ZABUDOWA 16.11.03, 22:52
        DZięki za Wasze rady.Ja już się zdecydwałam -będzie Komandor-choć początkowo
        nie był najtańszy(ale po utargowaniu został najtańszy..!!ha!)
        Po jutrze będzie już szafa zamontowana-napiszę jak wszystko wyszło-oczywiście
        musi być na cacy!!!
        • agacz2905 Re: SZAFY -ZABUDOWA 17.11.03, 10:44
          Chyba dobry wybór. W sprzedanym już teraz mieszkaniu mam szafę jedną - Indeco,
          4 fronty, wnętrze standard, również bez przepychu i bajerów. $ lata temu taka
          szafa kosztowała nas 2,5 tys. (fronty i wnętrze białe, więc najtańsze). Do
          większego mieszkania, gdzie na dniach się przeprowadzam, Komandor zrobił nam 2
          szafy: jedna dł. 1,7m na dwa fronty w pokoju Agatki, Druga w przedpokoju
          trzyfrontowa, w tym jedno lustro, dł. ok. 2,75 m, głęboka na 65 cm. Zabudowali
          nam jeszcze wnękę w przedpokoju 60x60 cm: półki, drążek na wieszaki i ładne
          otwierane "normalnie" drzwiczki. Za te trzy w sumie rzeczy (2 szafy plus ta
          szafka we wnęce) zapłaciliśmy dokładnie 3330 zł - mam teraz kolorowe, o wiele
          ładniejsze fronty szaf.
          Agnieszka
          • mysiam Re: SZAFY -ZABUDOWA 19.11.03, 22:41
            No to ja,po dniu sprzątania ,mycia i szorowania.Wczoraj zamontowali mi szafę -
            Jestem zadowolona.Facet (jak na moje oko) wykonał wszystko bardzo dokładnie.A
            miał nie lada problem -mieszkam w bloku,gdzie "krzywizna"ścianjest
            potworna.Mimo to wszystko ładnie dolega.Nawet przy okazji naprawił mi spłóczkę
            w WC...ha!!
            pozdrawiam i mogę polecić Komandora

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka