Dodaj do ulubionych

TVN Style!!! biusty, cycki, biustonosze. oglądajci

18.11.08, 22:44
Trini i susana/zła pisownia-wiem/ pokazują jak dobrać biustonosz.
nie tylko my mamy ten problem,
są powtórki
Obserwuj wątek
    • dirgone Re: TVN Style!!! biusty, cycki, biustonosze. oglą 18.11.08, 23:09
      Hm, nie oglądałam, ale na Lobby program dziewczyny trochę (a nawet sporo)
      zjechały, więc nie wiem, czy to aby takie objawienie.
      • dorianne.gray Re: TVN Style!!! biusty, cycki, biustonosze. oglą 18.11.08, 23:13
        Jakiś krok do przodu to jest, niech przynajmniej ten program da
        kilku babkom do myślenia, prawda? A potem to już z górki.
    • maja_sara Re: TVN Style!!! biusty, cycki, biustonosze. oglą 18.11.08, 23:41
      A której kobiecie dobrały idealny stanik? Żadnej. Okazało się, że
      same dwie też noszą źle dobrane biustonosze.
    • moofka Re: TVN Style!!! biusty, cycki, biustonosze. oglą 19.11.08, 07:42
      kiedy bedzie powtorka?
      jak to stare odcinki to chyba kiedys ogladalam
      sie mi podobalo, wynikalo z niego ze wszytskie maja zle dobrane, tylko jak
      dobrac dobrze nie mowili smile
    • morgen_stern Re: TVN Style!!! biusty, cycki, biustonosze. oglą 19.11.08, 07:58
      Jesli chodzi o ten odcinek z Trinny i Susannah, to niestety
      poległy wink Napomknęły o węższych obwodach, choć tyle, ale koniec
      końców źle dobrały staniki tym kobitom. Jedna to jak wyszła, to jej
      się aż zakołysały fale Dunaju, tak luźny miała obwód i tak małe
      miski.

Lepiej poczytać tu:

www.atlastravel.nazwa.pl/mariska/
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=32203
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=50580

a program obejrzeć tylko dla rozrywki wink
      • ipola Re: TVN Style!!! biusty, cycki, biustonosze. oglą 19.11.08, 09:30
        Jakoś nie mam z tym problemu, raz trafiłam na 75C i tak już zostało, zmieniam
        tylko modele, w zależności od tego, co zamierzam na bieliznę włożyć. Prawda jest
        taka, że sprawdzić biustonosz można faktycznie dopiero podczas noszenia i wtedy
        albo strzał w dziesiątkę, albo dalsze poszukiwania.
        • morgen_stern Re: TVN Style!!! biusty, cycki, biustonosze. oglą 19.11.08, 09:33
          A jak "trafiłaś" na 75C, tzn jakie masz wymiary?
          • ipola Re: TVN Style!!! biusty, cycki, biustonosze. oglą 19.11.08, 09:36
            Miła pani w sklepie zmierzyła mi kiedyś obwód pod biustem, potem podała kilka
            rozmiarów miseczek, a ja mierzyłam i mierzyłam, aż stwierdziłam: C to jest to.
            • morgen_stern Re: TVN Style!!! biusty, cycki, biustonosze. oglą 19.11.08, 09:43
              No to niestety, ale nie prawdopodobnie masz źle dobrany stanik.
              Wymierz się sama, ściśle wg instrukcji z pierwszego linka, który
              podałam i pewnie się zdziwisz wink Ja tam wiem, jak panie w sklepach
              dobierają staniki (czytaj - dobierają na aktualny asortyment w
              sklepie, czyli mizerny).
              Oczywiście jeśli chcesz.
              • ipola Re: TVN Style!!! biusty, cycki, biustonosze. oglą 19.11.08, 09:49
                Po co? Nic mnie nie uciska, piersi ładnie ułożone w miseczkach, biust kształtny,
                okrągły, nic nie wyłazi, nie wylewa się. Jest ok.
                • morgen_stern Re: TVN Style!!! biusty, cycki, biustonosze. oglą 19.11.08, 09:53
                  Kłócić się nie będę, skoro ci pasuje.. ale choćby z ciekawości się
                  wymierz, ja tam wolałabym wiedzieć, ile mam niż polegać na jednej
                  pani z bieliźniaka.

My z dirgone i tak swoje wiemy, lobby ZAWSZE wie lepiej i na ogół ma
                  rację tongue_out
                  • ipola Re: TVN Style!!! biusty, cycki, biustonosze. oglą 19.11.08, 09:55
                    Mierzyłam się również sama. A swoją drogą, czy to nie jakaś stanikomania to
                    lobby? Dlaczego wmawia się wszystkim kobitkom, że mają źle dobrane biustonosze?
                    • morgen_stern Re: TVN Style!!! biusty, cycki, biustonosze. oglą 19.11.08, 09:56
                      Nikt nikomu nic nie wmawia, tylko dziewczyny przechodzą nirwanę
                      oświecenia wink
                      Poczytaj, pomyśl, a potem krytykuj.
                      • dee.angel Re: TVN Style!!! biusty, cycki, biustonosze. oglą 19.11.08, 09:59
                        Wszystko to pieknie. Pomierze sie, oswiece i potem co? Zostane bez stanikow. Nie
                        ma mozliwosci, zebym w sklepie kupila cos innego niz stanik pomiedzy 70 a 80,
                        miseczki od A do D sad
                        • ipola Re: TVN Style!!! biusty, cycki, biustonosze. oglą 19.11.08, 10:01
                          Pewnie zaraz ci poradzą, że w internecie trza kupować. To jest dopiero hard
                          cor, kupować wirtualnie bieliznę!
                          • morgen_stern Re: TVN Style!!! biusty, cycki, biustonosze. oglą 19.11.08, 10:05
                            Nie jest tak źle, masa dziewczyn kupuje i jakoś sobie radzą. A w
                            większych miastach są sklepy, gdzie można kupić dobre staniki
                            stacjonarnie (adresy oczywiście w lobby).
                            • moofka Re: TVN Style!!! biusty, cycki, biustonosze. oglą 19.11.08, 10:10
                              ja polazlam do sklepu w moim miescie
                              obmierzylam chyba ze 20
                              a potem znalazlam to samo w internecie
                              w sklepie stacjonarnym babeczka miala ceny miedzy 250 a 300 zł
                              na brytyjskich stronach te same modele byly w wyprzedazy po 7-12 funtow ;/
                              tez kiedys myslalam ze stanik to tylko w sklepie
                              • dee.angel Re: TVN Style!!! biusty, cycki, biustonosze. oglą 19.11.08, 10:22
                                Ale skad mam wiedziec, jak ten stanik bedzie na mnie lezal? Przeciez stanik to
                                nie tylko rozmiar, kazdy model inaczej sie uklada na biuscie. Wlasnie dlatego
                                nigdy do tej pory nie kupowalam ciuchow na necie...
                                • kammik Re: TVN Style!!! biusty, cycki, biustonosze. oglą 19.11.08, 10:33
                                  A jak bierzesz stanik z wieszaczka w sklepie, to skąd wiesz, że
                                  będzie dobrze leżał? Idziesz najpierw i przymierzasz, prawda? I z
                                  zakupami w necie jest dokładnie tak samo - bierzesz 5 sztuk,
                                  przychodzi przesyłka, mierzysz, zostawiasz jeden, resztę zwracasz
                                  albo wymieniasz.
                                  • dee.angel Re: TVN Style!!! biusty, cycki, biustonosze. oglą 19.11.08, 10:40
                                    No tak, ale w sklepie odkladam i to trwa 2 sekundy smile A tu od groma zachodu z
                                    tym odsylaniem. Ale jak widze wyjscia nie ma.
                                    Nie wiem czy to dozwolone, ale poleccie jakies sprawdzone sklepy netowe na
                                    poczatek, zebym sie od razu nie sparzyla, co?... Mieszkam w Niemczech.
                                    • morgen_stern Re: TVN Style!!! biusty, cycki, biustonosze. oglą 19.11.08, 10:51
                                      Pogrzeb na Lobby, jest tego od groma wink dziewczyny kupują głównie w
                                      Anglii - Figleaves, Bravissimo, Brastop.
                                      W balkonetce:

balkonetka.pl/
                                      jest fajna wyszukiwarka staników, ale już konkretnych rozmiarów.
                                      O zamawianiu, płaceniu, odsyłaniu do sklepów netowych na Lobby jest
                                      wszystko, co trzeba, tylko trzeba poszukać w nagłówku.
                          • adsa_21 Re: TVN Style!!! biusty, cycki, biustonosze. oglą 21.11.08, 14:42
                            jest mnostwo sklepow z biustonoszami o miseczce wiekszej niz D. Ale
                            jak kupujesz w sieciowkach typu H&M to nie ma sie co dziwic.
                            Przed "oswieceniem" kupowalam bielizne w galeriach, teraz zamawiam
                            tylko i wylacznie przez internet. Wystarczy sie dobrze zmierzyc i
                            ocenic jaki ma sie ksztal biustu.
                        • maja_sara Re: TVN Style!!! biusty, cycki, biustonosze. oglą 19.11.08, 21:46
                          Wszystkie polskie i zagraniczne firmy szyjące na rynek polski szyją
                          biustonosze z miseczkami do G, a nie do D jak twierdzisz. Triumph i
                          Samanta do H. Fakt, jest to rozmiar kontynentalny, więc zarówno to
                          G jak i H jest dużo mniejsze od G/H brytyjskiego biustonosza. Mając
                          prawidłowo wymierzony rozmiar z miską do G spokojnie dostaniesz
                          stanik w sklepie stacjonarnym.
                          • dirgone Re: TVN Style!!! biusty, cycki, biustonosze. oglą 19.11.08, 21:53
                            Problem w tym, że chociaż szyją większe miseczki, to zapominają zupełnie o
                            mniejszych obwodach. I co mi np. mi da miseczka e czy f, jak obwód 70? Zresztą
                            jak juz się trafi na taką większą miskę, to i obwód 70 jest czasami nie do dostania.

Chociaż moja kuzynka kupiła ostatnio dwa staniki w rozmiarze 70 f na placu
                            handlowym we Wrocławiu. Takie za 25 zeta, ale całkiem ładne. Może handlarze
                            placowi wyczuli dobry biznes smile
                            • maja_sara Re: TVN Style!!! biusty, cycki, biustonosze. oglą 19.11.08, 22:22
                              W moim mieście w dużej galerii handlowej 70G jest do dostania od
                              ręki. Sklepy oferują też małe obwody, ale już ze znacznie
                              mniejszymi miskami. Są freye 60 i 65 ale z miskami do G, to dla
                              mnie za mało, ale inne dziewczyny bojące się zakupów przez net-mają
                              w czym wybierać. Szczęściary!
                              • dirgone Re: TVN Style!!! biusty, cycki, biustonosze. oglą 19.11.08, 22:27
                                Źle się chyba zrozumiałyśmy. Bo ja zrozumiałam, że bez problemu takie cudo można
                                dostać w Triumphie (tfu tfu, to marka, która wpędziła mnie w największe kompleksy)
                                • maja_sara Re: TVN Style!!! biusty, cycki, biustonosze. oglą 19.11.08, 22:34
                                  Ahhhh ten Triumph ;p Niejedna przez Triumpha ma dziś mega-
                                  kompleksy. Triupha nosiłam kilkanaście lat temu, w czasach kiedy
                                  uważałam tę firmę i jej produkty za szczyty luksusu bieliźnianego.
                                  10 lat temu odkryłam Avocado i moje zdanie co do luksusu się
                                  zmieniło diametralnie. Później miałam okres fascynacji Freyą i
                                  Panache. Z avocado i z freyą lubimy się do dziś, choć ze łzami w
                                  oczach przyznac muszę, że z avocadowskiej rozmaiarówki zaczynam
                                  wyrastać...buuu, buuu....;-(
                                  • adsa_21 Re: TVN Style!!! biusty, cycki, biustonosze. oglą 21.11.08, 14:45
                                    tez uwielbiam freyesmile
                                    arabelka to juz hit:_)
                                    a ostatnio poczulam miete do curvy katesmile
                    • maja_sara Re: TVN Style!!! biusty, cycki, biustonosze. oglą 19.11.08, 21:41
                      cyt:"A swoją drogą, czy to nie jakaś stanikomania to
                      lobby? Dlaczego wmawia się wszystkim kobitkom, że mają źle dobrane
                      biustonosze?"

Nie. Stanikomania to akurat blog o stanikach. A lobby to jedynie
                      forum wink
                  • moofka Re: TVN Style!!! biusty, cycki, biustonosze. oglą 19.11.08, 09:59
                    morgen_stern napisała:

> Kłócić się nie będę, skoro ci pasuje.. ale choćby z ciekawości się

> My z dirgone i tak swoje wiemy, lobby ZAWSZE wie lepiej i na ogół ma
                    > rację tongue_out
                    >

traci sekciarstwem big_grin
                    • morgen_stern Re: TVN Style!!! biusty, cycki, biustonosze. oglą 19.11.08, 10:04
                      hehe owszem, to sekta jakich mało, ale ma pozytywny wydźwięk - masa
                      szczęśliwych kobiet i polskie firmy, które pod naszym naciskiem
                      poszerzają rozmiarówki wink
            • dirgone Re: TVN Style!!! biusty, cycki, biustonosze. oglą 19.11.08, 09:45
              75c kojarzy mi się z dosyć obszerną w barach, umięśnioną pływaczką z małym
              biustem. Teraz, oczywiście.
              Przed zmianą sama nosiłam 75 c (ostatnie sztuki wywaliłam wczoraj do kosza, bo
              chociaż niektóre całkiem nowe były, to każda moja koleżanka z obrzydzeniem
              pukała się w głowę, kiedy chciałam je oddać).
              • morgen_stern Re: TVN Style!!! biusty, cycki, biustonosze. oglą 19.11.08, 09:49
                No właśnie, dirgone, a wydaje mi się, że dziewczyna raczej nie
                należy do umięsnionych pływaczek z małym biustem wink Pewnie jest dość
                szczupła i ma średni lub trochę większy biust. Ale czy łyknie
                bakcyla i się porządnie zmierzy, to już od niej zależy wink
                • ipola Re: TVN Style!!! biusty, cycki, biustonosze. oglą 19.11.08, 09:51
                  Jestem bardzo szczupła, z wydatnym biustem.
                  • koralik12 Re: TVN Style!!! biusty, cycki, biustonosze. oglą 19.11.08, 09:57
                    Bardzo szczupła z wydatnym biustem w staniku 75C? big_grin Na bank masz źle dobrany
                    stanik. Ja jestem szczupła z niezbyt pokaźnym biustem i noszę 65DD albo 65E smile
                    • morgen_stern Re: TVN Style!!! biusty, cycki, biustonosze. oglą 19.11.08, 10:00
                      Mówisz, że jest ok, bo w przypadku średnich biustów często nie widzi
                      się błędów w doborze stanika, te są najbardziej widoczne w przypadku
                      bardzo dużych lub malutkich biustów. Większość kobiet nadal myśli,
                      że zmasakrowane piersi w za małych miseczkach tworzących z tych
                      piersi "seksi buły" nad miseczkami to jest ok. Większość kobiet z
                      małym biustem nadal myśli, że moga nosić tylko puszapy, a te dopiero
                      masakrują biust.
                    • adsa_21 Re: TVN Style!!! biusty, cycki, biustonosze. oglą 21.11.08, 14:47
                      barczysta to ja jestem. Przy obwodzie 82 pod biustem nosze staniki
                      70 FF (32 FF). zmien stanik bo masz zle dobrany
                  • kammik Re: TVN Style!!! biusty, cycki, biustonosze. oglą 19.11.08, 10:04
                    Jestem niezbyt szczupła (mam nadzieję, że chwilowo, vide sygnaturka)
                    a biust mam z gatunku srednich. Noszę 65G, nazywam się kammik i
                    jestem uzależniona (morgen, teraz powinnaś jednoosobowym chórem
                    zakrzyknąc "czeeeeść kaaammmik" wink).
                    • morgen_stern Re: TVN Style!!! biusty, cycki, biustonosze. oglą 19.11.08, 10:08
                      Kochamy cię, kammik wink
                      • kammik Re: TVN Style!!! biusty, cycki, biustonosze. oglą 19.11.08, 10:18
                        Złapmy się teraz za rączki i zaśpiewajmy optymistyczną piosneczkę smile
                        • morgen_stern Re: TVN Style!!! biusty, cycki, biustonosze. oglą 19.11.08, 10:19
                          Lobby rządzi, Lobby radzi, Lobby nigdy cię nie zdradzi (zdejmujemy
                          staniki, machamy, rzucamy się sobie w ramiona, płaczemy).
                          • ipola Re: TVN Style!!! biusty, cycki, biustonosze. oglą 19.11.08, 10:21
                            Ale odjazd!
                            • morgen_stern Re: TVN Style!!! biusty, cycki, biustonosze. oglą 19.11.08, 10:23
                              Odjazd to miałam, jak zobaczyłam, że cycki lepiej mi się prezentują
                              w miękkim staniku niż w puszapie wink
                          • kammik Re: TVN Style!!! biusty, cycki, biustonosze. oglą 19.11.08, 10:36
                            I tyy, właśnie tyy będziesz moją Freyąąą. Cholera, jak sobie
                            pomyślę, że zaraz będę się musiała przesiąść na karmniki, to robi mi
                            się tak, hmm, niewyraźnie crying
                            • lysa.spiewaczka Re: TVN Style!!! biusty, cycki, biustonosze. oglą 19.11.08, 10:43
                              Dziewczeta - matki załozyciuelki byłyby z Was dumnesmiletongue_out
                            • turzyca Re: TVN Style!!! biusty, cycki, biustonosze. oglą 24.11.08, 00:39
                              kammik napisała:

> I tyy, właśnie tyy będziesz moją Freyąąą. Cholera, jak sobie
                              > pomyślę, że zaraz będę się musiała przesiąść na karmniki, to robi mi
                              > się tak, hmm, niewyraźnie crying

Zagladasz do watku "robotki reczne" i mozesz sobie karmnik nawet z arabelki
                              zrobic. big_grin Sie nie lam. smile
                              • kammik Re: TVN Style!!! biusty, cycki, biustonosze. oglą 24.11.08, 08:49
                                Zaglądałam, a jakże! Tylko od samego zaglądania nie zrobi mi się jedna rączka
                                prawa (póki co obie lewe do trzymania igły) smile Ale już jestem przygotowana -
                                wiem, gdzie kupić zapięcia i jesli tylko okaże się, że rozmiar pozostanie w
                                miarę ok, to przyatakuję komodę z bielizną smile
                                • molowiak Re: TVN Style!!! biusty, cycki, biustonosze. oglą 27.11.08, 12:51
                                  karmnik można spokojnie zrobić nawet lewą ręką, najwyżej jak będzie trochę
                                  krzywy ścieg, to można doszyć w tym miejscu kokardkę smile
                          • maja_sara Re: TVN Style!!! biusty, cycki, biustonosze. oglą 19.11.08, 21:52
                            smilesmilesmilesmilesmilesmilesmilesmilesmilesmilesmilesmile
                • moofka Re: TVN Style!!! biusty, cycki, biustonosze. oglą 19.11.08, 09:52
                  umiesniona plywaczka z plaskim biustem?
                  wiekszosc polek nosi taki rozmiar smile
                  • morgen_stern Re: TVN Style!!! biusty, cycki, biustonosze. oglą 19.11.08, 09:56
                    Bo większość Polek nosi ŹLE dobrany stanik, a asortyment w sklepach
                    stacjonarnych woła o pomstę do nieba, taka jest smutna prawda.
                    Zresztą nie tylko Polek i nie tylko w Polsce.
                    A szczupła dziewczyna z dużym biustem na 200% nie powinna nosić 75C.
                    Ja jestem szczupłą dziewczyną z MAŁYM biustem i noszę 65D lub 60E w
                    zależności od modelu wink

Stanik to nie sama miseczka, ale przede wszystkim obwód pod biustem
                    połączony z miseczką. I to obwód, a nie ramiączka, podtrzymują
                    biust, więc musi być wąski.
                    • ipola Re: TVN Style!!! biusty, cycki, biustonosze. oglą 19.11.08, 09:59
                      No dobra, z samej ciekawości przy następnym zakupie stanika, przymierzę inny
                      rozmiar. Podaj no tylko, jak to prawidłowe wyliczenie obwodu i miseczki wygląda
                      (nie chce mi się wędrować do lobby).
                      • morgen_stern Re: TVN Style!!! biusty, cycki, biustonosze. oglą 19.11.08, 10:02
                        Najpierw się musisz wymierzyć (dokładnie!), a potem wpisać
                        wyliczenia w kalkulator w pierwszym linku, który podałam wyżej (bra-
                        fitter). To kalkulator, który podaje przybliżony rozmiar, taki na
                        bank to już się dobiera samemu metoda prób i błędów, ale jest na
                        ogół blisko tego pierwotnie wyliczonego.
                        Na odległość nikt cię nie wymierzy wink
                        • ipola Re: TVN Style!!! biusty, cycki, biustonosze. oglą 19.11.08, 10:04
                          Dzięki, spróbuję i okaże się.
                  • dirgone Re: TVN Style!!! biusty, cycki, biustonosze. oglą 19.11.08, 10:01
                    Niestety...
                    Ja też taki rozmiar nosiłam. Chociaż nie, bo to chyba 75 tam jest, prawda? NO to
                    już w ogóle, to tyle moja matka nawet nie ma. Ja z 75b przeszłam kiedyś na 70c.
                    Przez chwilę było ok, a potem kompleksy rosły, rosły, rosły... Myślałam, że już
                    NIGDY nie będę miała nieusztywnionego stanika (i cmok w Arabelkę, którą mam na
                    sobie), że już zawsze skorupy, bo starość nie radość, piersi odczuwają
                    grawitację. A ten tłuszcz pod pachami to od tego, że gruba jestem (hehe).

Dopiero teraz wiem, jaką masakrę sobie z cycków robiłam. No ale po kilku
                    miesiącach dobrego stanika (60f) mam taką poprawę, że hoho. Zupełnie inny biust.
                    Zadowolony,uśmiechnięty i podniesiony. I problem nadal z kupnem stanika mam - za
                    duży wybór jest, a wszystkie na mnie dobre.
                    Oczywiście teraz jestem o wiele bardziej wymagająca, więc dobry stanik musi być
                    nie tylko dobry, ale idealny, dlatego jęczę czasami, ale to już nie są jęki
                    zakompleksionej cyckowo dziewczyny, szukającej byle chomąta, tylko dziewczyny z
                    pięknym biustem, która szuka ideału.

Moja mama przeszła z 80DD na 70FF
                    • schiraz Re: TVN Style!!! biusty, cycki, biustonosze. oglą 19.11.08, 10:10
                      Dirgone, ja przeszłam z 100E na 85J! To jest dopiero zmianasmile Ja już nawet nie
                      wiem jak mogłam zakładać na siebie tamte staniki i choć przez sekundę pomyśleć,
                      że mi wygodnie. Dopiero teraz wiem, co znaczy mieć ładne piersismile
                      • morgen_stern Re: TVN Style!!! biusty, cycki, biustonosze. oglą 19.11.08, 10:24
                        Wow, to rzeczywiście miałaś niezły przełom, wyobrażam sobie tę
                        radochę wink
                        • magda762 Re: TVN Style!!! biusty, cycki, biustonosze. oglą 19.11.08, 11:23
                          Pokusiłyśmy się koleżanką i się obmierzyłyśmy - ku ogólnej radości!
                          Ja całe życie noszę rozmiar 85C a z kalkulatora wyszło mi 75H. Ale
                          koleżanka z tych bardziej "biuściastych" wyszło jej, że powinna
                          nosić 85J angielskie. A w Polsce - nie produkują! Szczerze mówiąc,
                          miałyśmy niezły ubawsmile
                          I co teraz? Gdzie zakupić pożądany rozmiar? Zresztą mój 75H też nie
                          wiem gdzie mam kupić.
                          Poradźcie coś!
                          • morgen_stern Re: TVN Style!!! biusty, cycki, biustonosze. oglą 19.11.08, 11:28
                            Lobby rządzi, Lobby radzi, Lobby nigdy cię nie zdradzi.. chyba to
                            sobie zaraz wrzuce w sygnaturkę wink
                            Skąd jesteście?
                            • magda762 Re: TVN Style!!! biusty, cycki, biustonosze. oglą 19.11.08, 11:40
                              A z środkowej Polski. Gdzieś z okolic Torunia, Włocławka ...
                              • morgen_stern Re: TVN Style!!! biusty, cycki, biustonosze. oglą 19.11.08, 11:52
                                No to niestety szału stanikowego nie macie. Pogrzebcie tutaj:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=27220992&a=77404413
                                jest wymienionych parę sklepów, ale bez rewelacji. Lepiej
                                przyjedźcie na wycieczkę do Warszawy wink
                                • magda762 Re: TVN Style!!! biusty, cycki, biustonosze. oglą 19.11.08, 12:40
                                  Dzięki, zaraz tam zajrzymy, oby tylko nas szef nie zerknął! Ale by
                                  się zdziwiłsmile
                                  A jeśli już wybierzemy się do Warszawy - jesteśmy w stanie się
                                  pofatygować - to gdzie się udać? Wyczytałam na Lobby (już tam
                                  jestemsmile))) że sklep Peach Fild jest wyjątkowy. Prawda to?
                                  Lokalizację sklepu to sobie znajdziemy.
                                  Ale się najarałyśmy na nowe staniki!!! Koleżanka to oczyma wyobraźni
                                  już widzi swój ponętny biust jak dumnie kroczy przed Panią!!!
                                  • morgen_stern Re: TVN Style!!! biusty, cycki, biustonosze. oglą 19.11.08, 12:55
                                    No ba! wink Tak, Peachfield jest ok, w grudniu będzie stacjonarny.
                                    Na Mokotowie można tez poprzeymierzać na żywo (sklep internetowy
                                    dopasowana.pl), jeszcze tam nie byłam, ale się wybiorę niebawem.
                                    • babowa Re: TVN Style!!! biusty, cycki, biustonosze. oglą 19.11.08, 14:18
                                      A ja za namową Drogiej Koleżanki(dzięki Jolasmile )polazłam na to lobby
                                      biusciastch,pomierzyłam się,pytanie zadałam cyckowym
                                      ekspertkom,odpowiedz uzyskałam i zakupiłam nowe staniki w rozmiarze
                                      lekko mnie zadziwiającym i jest super.
                                      Biust zgrabniejszy,jakoś cudownie wyżej usadowiony i dziwne bo
                                      ładnie wygląda w miękkich miseczkach.
                                      Wygoda i samopoczucie super ale po kieszeni z lekka przetrzepało smile
                                      • morgen_stern Re: TVN Style!!! biusty, cycki, biustonosze. oglą 19.11.08, 14:22
                                        No, kasa jest pewnym problemem, bo potem to się w nałóg kupowania
                                        wpada.. Ale jak już się zna sówj rozmiar, to można pogrzebać na
                                        ebayach i allegro, dziewczyny też między sobą na Lobby wymieniają
                                        się nietrafionymi zakupami.
                                        No i dla mnie to też był szok, że tak dobrze można wyglądać w
                                        miękkim staniku. Dziewczynom z drobnym biustem wszyscy naokoło kładą
                                        do głów, że tylko powiększające puszapy można wdziewać. Brr, nigdy
                                        więcej.
                                        • mamabuly Triumphie nie ma mniejszych obwodów niż 70!!! 21.11.08, 18:40
                                          Jeszcze się dokładnie nie wymierzyłam, bo mi dziecko chyba zjadło
                                          centymetr krawiecki, juz cała chate przekopałam!! wcieło!wink

Nie zależy mi na konkretnej marce stanika,choć noszę "Marie jo" na co
                                          dzień, ćwicze w zbroi od Triumpha, ale nie przywiazuje się do marek.
                                          Po prostu łatwo jest kupić coś ze znanej marki bo rozmiar znany itd.

Kto szyje staniki z małym obwodem? bo nie nawidzę po sklepach latać!!
                                          i mam alergie na obce baby co mi do przymierzalni wchodzą żeby sobie
                                          mnie obejrzećwink
                                          • maja_sara Re: Triumphie nie ma mniejszych obwodów niż 70!!! 22.11.08, 16:15
                                            Triumpha faktycznie tylko od 70 sad
                                            Z polskich firm, które szyją biustonosze wąskie w obwodzie/czyli
                                            poniżej 70/ to na pewno AVOCADO, Milena, Kostar... Z Zagranicznych
                                            Freya, Panache, Marks&Spencer...I Tych firm szukaj w sklepach. Co
                                            do Avocado, to skepy stacjonarne są tylko dwa-w Warszawie i w
                                            Poznaniu i firma ta nie sprzedaje swoich produktów w
                                            innych "zaprzyjaźnionych" bieliźniakach.
                                            Oto sklepy internetowe, które oferują mniejsze obwody:
                                            www.avocado.com.pl/
                                            www.bellissima.com.pl/index1.php
                                            www.dopasowana.pl/main.php
                                            www.milena-bielizna.pl/shop/?pro=Biustonosze
                                            www.garderoba.pl/index.php
                                            www.kontri.pl/index.php?action=szukaj&producent=46
                                            www.bravissimo.com/
                                            www.brastop.com/
                                            • mamabuly maja_sarad dzięki wielkie za te namiary, 22.11.08, 21:03
                                              Przyjrzę się im w poniedziałek... od piątku siedzę nad książkami w
                                              poniedziałek mam ważne spotkanie...
                                              A czym się martwię? mianowicie obwodem stanikasmile

Głupia baba ze mnie!!!wink
                                            • anna-pia stanikowe sklepy i firmy szyjące obwody od 60 24.11.08, 00:28
                                              Comexim, Melissa...
                                              stanikowe-sklepy.blogspot.com/
                                              • mamabuly Dziekuje bardzo!! 27.11.08, 14:18

• pati3 Re: morgen_stern 19.11.08, 14:23
                                      wytlumacz mi proszę łopatologicznie ,sprawdziłam roz.w tabeli wyszło
                                      65H 1*czy nie zascisło bedzie ?!?(wałeczki na plecach wygładaja
                                      okropnie).Do tej pory nosiłam 75C-prosze się nie śmiaćsmile.Zabrałam
                                      się za poszukiwanie stanika i zoonk w tabelkach sklepów wyświetla
                                      się 70 D-o co chosi?Jaki rozmiar szukać bo juz zglupłam
                                      • morgen_stern Re: morgen_stern 19.11.08, 14:28
                                        Wbrew pozorom wałki tworzą się przy zbyt luźnym obwodzie, który
                                        podjeżdżając do góry pod ciężarem piersi (szczególnie tych
                                        większych) tworzy wałki. Oczywiście otyłe kobiety będą mieć wałeczki
                                        tłuszczu, tutaj nie ma siły wink ale proporcjonalnie zbudowana kobieta
                                        nie.
                                        Ile wyszło ci pod biustem? Pocieszę cię - zbyt ciasnego stanika
                                        nosić nie będziesz, bo się w nim po prostu nie zapniesz ani nie
                                        odetchniesz wink a stanik musi być ciaśniejszy od twojego
                                        rzeczywistego obwodu pod biustem, bo staniki szyte są z
                                        rozciągliwych materiałów, które z czasem rozciągają się jeszcze
                                        bardziej, więc nie można kazać dziewczynie, która ma 73 pod biustem
                                        wkładać obwodu 75, bo po rozciągnięciu to on ma jeszcze więcej, niż
                                        te założone 75..
                                        • morgen_stern Re: morgen_stern 19.11.08, 14:34
                                          Aha i uwaga! często początkujące stanikomaniaczki popełniają
                                          następujący błąd.
                                          Wyliczają sobie rozmiar z kalkulatora i idą do sklepu stacjonarnego.
                                          Wybór tam, wiadomo, mizerny. Biora np. dobry obwód, ale miseczki H w
                                          bieliźniaku to już nie uświadczysz. Więc tak z rozmachu bierze np.
                                          F, a potem płacze, że to wszystko bzdury, bo ona się nie dopięła,
                                          albo w tym wąskim obwodzie nie może oddychać. Owszem, bo wzięła o
                                          wiele za małą miskę.. cycki się nie mieszczą i jest efekt
                                          przyduszania. Można to sprawdzić w ten sposób, że zapina się
                                          stanik "na odwrót", czyli tyłem do przodu, ale w dobrym miejscu.
                                          Wtedy można sprawdzić, czy obwód naprawde jest tak ciasny, jak nam
                                          się wydawało.

No i na początku ten nowy stanik jest zawsze cholernie ciasny wink Jak
                                          pierwszy raz zapięłam się w 65D, to mi lekko gały na wierzch
                                          wyszły ;P bo nie byłam przyzwyczajona, co nie jest dziwne, skoro
                                          przy obwodzie 71 nosiłam 75.. wszystko mi jeździło, a tu nagle taki
                                          ściśliwiec. Ale przyzwyczaiłam się, stanik się błyskawcznie
                                          rozciągnął i teraz zapinam się już na ostatnią haftkę.
                                          • babowa Re: morgen_stern 19.11.08, 14:39
                                            no to powiedzcie mi jeszcze dlaczego ja mam ff a w kalkulatorze
                                            wcale mi taki rozmiar nie wyszedł?
                                            no i mam pod biustem pręgę od tego ścisłego obwodu,podobno tak ma
                                            być.
                                            Jest mi wygodnie ale średnio ładnie.
                                            I strasznie mi się ten obwód zdązył rozciągnąć,boję się wyprać
                                            ponownie stanik bo chyba mi będzie zwisał.
                                            Czy to by znaczyło ze należy brać o mniejszym obwodzie?
                                            • morgen_stern Re: morgen_stern 19.11.08, 14:45
                                              No ale skąd masz ff, jak ci ten rozmiar wyszedł? A jakie masz
                                              wymiary? Jak już zadajecie takie szczegółowe pytania, to podawajcie
                                              pełne wymiary, a zresztą szorujcie z tymi pytaniami na Lobby ,tam
                                              specjalistki siedzą, ja się dopiero przyuczam wink
                                              Co do pręg, no to nie ma siły, trochę będą, jak po KAŻDEJ rzeczy,
                                              która jest na ciele opięta - gumka z majtek, rajstop, podkolanówek,
                                              skarpetek jest? Jest. Nikt jakoś tragedii z tego nie robi, a przy
                                              stanikach krzyk jest, jakby tortury były stosowane. Pręga sobie jest
                                              i zaraz znika. Jak nie znika, a pręgi bolą, to wtedy można zacząć
                                              się martwić, znaczy stanik źle dobrany albo niekompatybilny z naszym
                                              biustem.
                                          • dirgone Re: morgen_stern 19.11.08, 14:43
                                            Na początku to w ogóle jest kosmos, wycie i rzucanie klątwami, że to wszystko to
                                            pic na wodę i bzdury do kwadratu. Szczególnie, że niestety, na początku często
                                            boli sad Mnie bolało jak cholera, myślałam że druty mi się przez żebra przebiją i
                                            wyjdą tyłem. A to po prostu mostek nieprzyzwyczajony do tego, że coś się na nim
                                            opiera. Gdyby nie to, że mnie na forum pocieszono, to bym stanik zdjęła, w
                                            diabły wyrzuciła i wróciła do rozciągniętej passionaty.

Poza tym jest też pierwszy szok wielkościowy, bo nagle piersi mieszczą się w
                                            całości w miskach, a oczy nieprzyzwyczajone są do takiego widoku. Ja się gapiłam
                                            w lustro i zastanawiałam, dlaczego to TAKIE WIELKIE JEST??? A teraz, jak już mi
                                            się w głowie przestawiło na dobre tory, to patrzę na koszmarne reklamy bielizny
                                            Atlantic (porozwieszane po Wawie) i widzę nędzne sutkozakrywacze, a nie
                                            prawdziwe biustonosze.

Obwód tak samo, na początku wydawał się podduszający. Ale to akurat mijało mi
                                            dosyć szybko.
                                            • babowa Re: morgen_stern 19.11.08, 14:51
                                              Ja się gapiłam
                                              > w lustro i zastanawiałam, dlaczego to TAKIE WIELKIE JEST??? A
                                              teraz, jak już mi
                                              > się w głowie przestawiło na dobre tory, to patrzę na koszmarne
                                              reklamy bielizny
                                              > Atlantic (porozwieszane po Wawie) i widzę nędzne sutkozakrywacze,
                                              a nie
                                              > prawdziwe biustonosze.

smile)))
                                              Tez się gapiłam i nadziwić nie mogłam ze te cycki takie jakieś
                                              wielkie ale i ładne big_grin

I w pierwszym dniu latałam po babkach z pracy i zadzierałam bluzkę
                                              by popatrzyły jakie mam cuda smile)- to tak z niedowierzania

I podobnie jadąc po wawie patrzyłam na te reklamy atlatica i sie
                                              zdziwiłam ze sa one tak wypośrodkowane i w ogóle piersi nie
                                              ogarniają hehe( ekspertka ze mnie jak z koziej...)
                                        • pati3 Re: morgen_stern 19.11.08, 14:38
                                          pod biustem 75 .Uff cięzko dobrac stanik ,a tu jeszcze taki dziwny
                                          (ale mójsmile) rozmiar wyszedł ,siedze i szukam teraz u mnie na tym
                                          zadupiu to raczej nici z zakupów -kupie w necie moze coś na
                                          probę ,ale pogubiłam sie .Otyła nie jestem ,masz racje z tymi
                                          lużnymi stanikami,babki w sklepie zawsze twierdzą ,ze za ciasny
                                          obwód ....trzeba wiekszy i tak w porywach doszłam do ......85(efekt
                                          stanik kreci się jak chce)Dzieki za odp.Pozdrawiam
                                          • beata985 Re: morgen_stern 19.11.08, 19:16
                                            o matko i córko, po przejsciach w sklepie uparcie proszę o 70d, bo
                                            stwierdziłąm, ze to juz ten rozmiar, a tu przelicznik wskazuje mi na
                                            65h-65i-w zaleznosci od pory dnia w jakiej się mierzętongue_out
                                            i co???73 pod biustem-ciasno na wydech i 92-93 luzno w biuście.
                                            teraz to ja juz w ógóle stanika nie dostanęsad
                                            a jeszcze mnie nie pogięło, zeby kupowac 5 cyckonoszy za 100 i potem
                                            zwracac i wysyłkę płacic w te i we w tesad może kiedys
                                            aha-kupiłam biustonosz w rozmiarze o zgrozo-70b, który miał miseczkę
                                            większą niz inny 70d-to jest dopiero odlot
                                      • dirgone Re: morgen_stern 19.11.08, 14:32
                                        Szukasz nie w tych sklepach internetowych, co trzeba. Spróbuj Peachfield.com.pl
                                        albo dopasowana.pl. Poszukaj zresztą na forum - sklepów jest dużo więcej.

A jeśli chodzi o ścisłość i wałeczki, to jest to o tyle śmieszne, ze właśnie
                                        wałeczki się robią w obwodach za szerokich (obwód podjeżdża do góry i robi wałek
                                        ze skóry. Widoczne jest to nawet u bardzo szczupłych osób, bo skórę na plecach
                                        każdy ma, heh), a nie w tych ścisłych.
                                        • perpetulla Re: morgen_stern 19.11.08, 15:08
                                          Jeszcze jest monache.eu, bigbra.pl, fajny sklep w UK, bravissimo.com często w
                                          nim kupuję. Ja mam pod biustem 67cm nosiłam 70b i zawsze obwód był za szeroki,
                                          nienawidziłam kupować, nosić biustonoszy. Przez przypadek trafiłam na Lobby
                                          Małobiuściastych, chciałam zobaczyć co to za problemy mają inne kobiety z małym
                                          biustem a one właśnie nie miały problemów.Wpadłam w osłupienie, że jednak są
                                          biustonosze z obwodem mniejszym niż 70cm. Teraz mam rozmiar 60dd i uwielbiam
                                          kupować biustonosze, wpadłam w zakupowe szaleństwosmile
              • mamabuly Re: TVN Style!!! biusty, cycki, biustonosze. oglą 19.11.08, 22:05
                Co ty mówisz jak 75 może się kojarzyć z umięśnioną pływaczką? To ile
                obwodu pod biustem ma niepływaczka?
                • maja_sara Re: TVN Style!!! biusty, cycki, biustonosze. oglą 19.11.08, 22:52
                  cyt:"Co ty mówisz jak 75 może się kojarzyć z umięśnioną pływaczką?
                  To ile
                  obwodu pod biustem ma niepływaczka?"

Dobrze mówi. Stanik o obwodzie 75 jest przeznaczony dla kogoś, kto
                  pod biustem około 90 cm, a więc dość dużo. Weź stanik z obwodem 75
                  i go rozciągnij i zmierz, to stanik który przeciętnych rozmiarów
                  dziewczyna spokojnie zapnie sobie na biodrach!
                  Przy faktycznym obwodzie 75 pod biustem weź stanik w rozmiarze 70
                  lub 65.
                  • mamabuly Jak będzie mniej niż 75!! 21.11.08, 14:25
                    To się będzie wrzynał i podkreślał fałdki, które mam minimalne!!
                    • morgen_stern Re: Jak będzie mniej niż 75!! 21.11.08, 14:29
                      Nie będzie, jeśli dobrze dobierzesz rozmiar. Obwód MUSI być węższy
                      od twojego rzeczywistego obwodu pod biustem, bo staniki produkowane
                      są z bardzo rozciągliwych materiałów i wierz mi, one po założeniu
                      nie mają tych 75 cm, ale czasem dużo więcej wink więc jak mogą dobrze
                      podtrzymywac ci biust?
                      • mamabuly Re: Jak będzie mniej niż 75!! 21.11.08, 14:39
                        No ddobrze poddaje się, juz zaczęłam poszukiwania centymetra
                        krawieckiego. Wieczorem się pomierzę według instrukccji.

Chociaż moje aktualne stanniki dobbrze mi en biust trzymają, tak mi
                        się wydawało do tej pory. A jak sobie teray te cycki popodciągam pod
                        szyje, bo ciagle mam je wysoko i się zgorsetuje tym obwodem to mi się
                        z 75 b zrobi 55 D!!!!
                        Jestem szczupła i drobna mam iść w typ Dolly parton?wink
                        • morgen_stern Re: Jak będzie mniej niż 75!! 21.11.08, 14:50
                          55 to może nie, ale być może potrzebujesz 60 lub 65, a miskę to na
                          pewno większą niż D wink no chyba że masz drobny biust, jak ja.
                          I dalibóg, nie wiem, dlaczego wyjechałaś z tą biedną Parton, ona ma
                          po prostu bardzo duży biust, a jest filigranowa. Ty chyba nie
                          wygladasz tak, jak ona? wink Bo dobrze dobrany stanik z całą pewnością
                          nie zrobi z ciebie Dolly Parton.
                          • mamabuly pogubiłam się ;) 21.11.08, 15:01
                            Dziecko schowało gdzieś centymetr.
                            Z dolly parton mam kolor włosów. No i ten mój bbiust, któy jak się
                            okazało ma niewłaściwy domek. Już teraz mam ten biust, jak dla mnie
                            spory, znaczy w porównaniu do reszty. Właściwie to składdam się z nóg
                            i biustuwink
                            Musze teraz lecieć po Bułe... potem zabiore ja na babskie zakupysmile
                            Wieczorkiem sie odezwesmile
                    • maja_sara Re: Jak będzie mniej niż 75!! 21.11.08, 18:13
                      Fałdki będzie ci podkreślał za duży w obwodzie stanik, taka jest
                      prawda.
    • kma-ja Re: TVN Style!!! biusty, cycki, biustonosze. oglą 19.11.08, 21:27
      a gdzie kupujecie staniki?
      • morgen_stern Re: TVN Style!!! biusty, cycki, biustonosze. oglą 19.11.08, 21:43
        Ja ostatnio głównie w Peachfield bywam (internetowo i stacjonarnie w Warszawie),
        jeszcze Chatte w Promenadzie też w W-wie, wybieram się do dopasowanej.pl
        stacjonarnie.
        • babowa Re: TVN Style!!! biusty, cycki, biustonosze. oglą 19.11.08, 21:45
          I ja byłam w Chatte.Jeden mam dobrany super a drugi jakoś mnie
          uwiera ale nic to jeszcze coś pokombinuje
        • dirgone Re: TVN Style!!! biusty, cycki, biustonosze. oglą 19.11.08, 21:49
          A dopasowana ma normalnie stacjonarnie sprzedaż też? Tak jak w Peachfield? Bo na
          ich stronie nic nie znalazłam, a byłabym zainteresowana.
          • morgen_stern Re: TVN Style!!! biusty, cycki, biustonosze. oglą 19.11.08, 22:08
            Zadzwoń tam albo napisz, przyjmują na Mokotowie.
            • dirgone Re: TVN Style!!! biusty, cycki, biustonosze. oglą 19.11.08, 22:17
              Dzięki, na Curvy Kate się napalam, a tylko tam chyba mają
            • adsa_21 Re: TVN Style!!! biusty, cycki, biustonosze. oglą 21.11.08, 15:10
              na Haculskiej sklep sie miesci. To jest na dolnym mokotowie przy
              Belwederskiej. wybieram sie tam w przyszlym tygodniu bo odbior
              curvovej Emilkismile
        • ola5777 Re: TVN Style!!! biusty, cycki, biustonosze. oglą 21.11.08, 11:17
          Ja ostatnio jestem pod wrazeniem bielizny jaka mozna kupic w
          sklepach internetowych.Sa naprawde sliczne staniki i gorseciki.Wiec
          nie wiem czy nie skusze sie na taki sposób kupowania bielizny.
          • beata985 Re: TVN Style!!! biusty, cycki, biustonosze. oglą 21.11.08, 11:25
            ola5777 napisała:

> Ja ostatnio jestem pod wrazeniem bielizny jaka mozna kupic w
            > sklepach internetowych.Sa naprawde sliczne staniki i
            gorseciki.Wiec
            > nie wiem czy nie skusze sie na taki sposób kupowania bielizny

szkoda tylko, ze te internetowe przymierzalni nie mająwink)
            • anna-pia Re: TVN Style!!! biusty, cycki, biustonosze. oglą 22.11.08, 01:40
              beata985 napisała:

> ola5777 napisała:
              >
              > > Ja ostatnio jestem pod wrazeniem bielizny jaka mozna kupic w
              > > sklepach internetowych.Sa naprawde sliczne staniki i
              > gorseciki.Wiec
              > > nie wiem czy nie skusze sie na taki sposób kupowania bielizny
              >
              > szkoda tylko, ze te internetowe przymierzalni nie mająwink)

Mają, mają - u ciebie w domu wink

Morgen - wielkie brawa, jesteś niezmordowana smile
            • ola5777 Re: TVN Style!!! biusty, cycki, biustonosze. oglą 25.11.08, 16:45
              Ale naszczescie jakoś mam dar do takich zakupów.udaje mi sie stu
              procentowo trafiac z rozmiarem.
      • maja_sara Re: TVN Style!!! biusty, cycki, biustonosze. oglą 19.11.08, 22:58
        Ja jestem wierna tym czterem sklepom:
        2 polskie:
        www.avocado.com.pl/
        www.bellissima.com.pl/index1.php
        i 2 brytyjskie:
        www.bravissimo.com/
        www.brastop.com/
    • czarnataka lubię te dwie babeczki:) 20.11.08, 09:19

• black-cat Re: TVN Style!!! biusty, cycki, biustonosze. oglą 27.11.08, 11:27
      Na lobby się nie udzielam, ale dziewczyny niestety (stety) mają
      rację. Poczytałam i moje 75 D zamieniłam na 70 HH. Staniki kupuję
      przez internet, oczywiście jest ryzyko, ale przeciez mozna odesłać.
      Pierwszy dobry stanik kupowałam w sklepie stacjonarnym, pani podała
      mi 70 HH, zmierzyłam i z satysfakcja oznajmiłam, że jest za duży.
      Pani kazała się pochylić, wygarnąć do miseczek biust z pleców i spod
      pach i ... stanik okazał się idealny. Mam teraz najpiękniejszy biust
      na świecie, idealnie okrągły, nagle okazało się, że mam talię, nic
      mi nie wypada kiedy biegnę, obwód jest na swoim miejscu, ubrania
      leżą rewelacyjnie a mężczyźni chciwie spoglądają mi na dekoltsmile
      Ostatnio koleżanka spytała czy robiłam coś z biustem a ja zaczęłam
      po prostu nosić dobry stanik. Dlatego jak ktoś mów, że nosi 75 c to
      nie wierzę, że leży dobrze. Jakieś bułki zawsze się znajdą, trzeba
      tylko wiedzieć gdzie ich szukaćsmile
    • morgen_stern Re: TVN Style!!! biusty, cycki, biustonosze. oglą 30.11.08, 19:52
      Uwaga uwaga, warszawianki!
      Oporne jeśli chodzi o kupowanie w necie ucieszy zapewne wiadomość, że pojawił
      się kolejny prawomyślny sklep stacjonarny z bra-fittingiem!

balkonetka.pl/2008/11/30/peachfield-otwiera-swoje-podwoje/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka