dlania 22.01.09, 18:41 Zainspirowana przez Kornelie, która wyznała, że w szkole nazwyano ja Kornelem Makuszyńskim, pytam: jak Was przezywano? Mnie łanią, cebulą i klątwą. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asiaiwona_1 Re: Przezwiska 22.01.09, 18:53 nie wiem czy to przezwisko, ale... Iwonka.....ble, ohydne to było. Odpowiedz Link Zgłoś
marva Re: Przezwiska 23.01.09, 12:34 W podstawówce byłam MŁODA LIDZIA (bo ponoć starszą siostrę wszystkim przypominałam). A potem już nie wiem czy, kto i jak mnie przezywał. Odpowiedz Link Zgłoś
lora78_pl Re: Przezwiska 22.01.09, 18:56 O, przepraszam, żyrafą to byłam ja- ze względu na wzrost i smukłą szyjkę (niegdyś) Odpowiedz Link Zgłoś
deela Re: Przezwiska 22.01.09, 20:04 treblinka w podstawowce (bo chuda bylam strasznie :F) pamela (wlosy przefarbowalam na bialo i cyc mialam spory), kelly family (ze wzgledu na zapiekla nienawisc do tego zespolu) w liceum zaocznie w liceum "ta co sie dziwnie ubiera" Odpowiedz Link Zgłoś
arturprzezywacz Re: Przezwiska 23.01.09, 09:16 > wlosy przefarbowalam na bialo i cyc mialam spory Pokaż fotę Odpowiedz Link Zgłoś
dlania Re: Przezwiska 22.01.09, 20:22 inia33 napisała: > dżinga... nie pytajcie... Pytam! Odpowiedz Link Zgłoś
aniazm Re: Przezwiska 22.01.09, 20:20 hmmm, chyba nudna byłam, bo przezwiska nie miałam. zwykłą Anią byłam Odpowiedz Link Zgłoś
deodyma Re: na mnie mowili: Hanka, Kobra i Poetka:) 22.01.09, 20:20 Hanka bylam ze wzgledu na swoje nazwisko, Kobra-bo nosilam wielkie okulary na pol twarzy i jak jezdzilismy do szkoly, to tak napierniczalam wszystkich, ze nikt nie odwazyl sie wejsc przede mna pierwszy do autobusu a ja triumfalnie zajmowalam miejsca naszej paczce nawet ze starszych klas sie mnie bali taka cholera ze mnie byla. a jak mowili na mnie Kobra, to szeptem, zebym nie daj boze przypadkiem tego nie uslyszala i komus nie przylozyla z piachy Poetka- bo walilam roznymi tekstami i wierszami na poczekaniu zreszta do dzis mi to zostalo. Odpowiedz Link Zgłoś
dlania Re: aaa! i jeszcze Agnes Topesto mnie ochrzcili:) 22.01.09, 20:23 A kto to Agnes Topesto? Jakas seryjna zabójczyni? Odpowiedz Link Zgłoś
deodyma Re: aaa! i jeszcze Agnes Topesto mnie ochrzcili:) 22.01.09, 20:33 kiedys lecial film pt Na wariackich papierach w rolach glownych B.Willis i S.Sheperd( nie wiem, czy dobrze pisze). grali detektywow i mieli taka asystentke, ktora nazywala sie wlasnie Agnes Topesto. czemu mnie nia ochrzcili, nie mam zielonego pojecia. moze dlatego, bo mialam szope kreconych wlosow na glowie? Odpowiedz Link Zgłoś
kiraout Re: Przezwiska 22.01.09, 22:52 Tabaza... Potem Azja. Potem Asin i jeszcze kilka innych. Ogólnie funkcjonowało tego całkiem sporo, bo ja dość mobilna byłam i zmieniałam miejsca i ludzi. Teraz córka mówi na mnie mamoń, podjudzana przez ojca Odpowiedz Link Zgłoś
patssi Re: Przezwiska 22.01.09, 23:24 córka do mnie mówi Maria,niewiedzieć dlaczego... Odpowiedz Link Zgłoś
dlania Re: Przezwiska 23.01.09, 09:36 Mamoń jest dobre Szkode że nie było inż. Tatonia Odpowiedz Link Zgłoś
madame_zuzu Re: Przezwiska 22.01.09, 23:32 ja byłam kijana, agrafka, buła i gaśnica Odpowiedz Link Zgłoś
mijaczek Re: Przezwiska 22.01.09, 23:59 Roznie... najczesciej po imieniu... w liceum bylam albo Rysia albo Ryszardem... no a potem Mia sie zaczela i Mijaczek... no i teraz oficjalnie moje imie zmienilo sie na Mia. Odpowiedz Link Zgłoś
jowita771 Re: Przezwiska 23.01.09, 06:26 Brzózka, nasza szkapa. A mąż mówi do mnie Lucecita. Odpowiedz Link Zgłoś
gwiazdka19 Re: Przezwiska 23.01.09, 08:56 w podstawówce koparka.... heheh wymyślił to kolega co mówiłam na niego pustak ( heheh taki budowlany ) w liceum Alexis ....czemu??? nie mam zielonego pojęcia Odpowiedz Link Zgłoś
mama_frania Re: Przezwiska 23.01.09, 09:19 W podstawówce wołali na mnie "Rózga" (od nazwiska). W liceum i na studiach mówili na mnie "Karol". Odpowiedz Link Zgłoś
zocha16 Re: Przezwiska 23.01.09, 10:01 od elizka - walizka A tak wogóle to od liceum zawsze miałam ksywę zocha - ale nie wiem dlaczego - musze spytac moja najlepszą przyjaciłkę, bo to od niej wyszło. Do dzisiaj wiele osób kojarzy mnie jako zocha a nie jako eliza Odpowiedz Link Zgłoś
maleninki Re: Przezwiska 23.01.09, 11:39 ja bylam sprezyna a teraz mam w domu nine-sprezyne ta to dopiero skrecona jest... Odpowiedz Link Zgłoś
bebe52 Re: Przezwiska 23.01.09, 11:43 Mi wymyślili GIJA bo stwierdzili że moje imię za długie do wymawiania do tej pory moja rodzina używa tego przezwiska mimo że szkoła dawno sie skończyła Odpowiedz Link Zgłoś
liwilla1 dlania 23.01.09, 11:50 mnie w podstawowce chlopcy przezywali "pindol" od mojego nazwiska, ktore brzmi troche podobnie ale wtedy nawet nie wiedzialam co to takiego ten pindol i bardzo przezywalam, gdy sie dowiedzialam. w liceum bylam "flower power", a na studiach "Lolita" teraz jestem "Lola" dla moich przyjaciol (glownie sa nimi moi kumple ze studiow) Odpowiedz Link Zgłoś
broceliande Re: dlania 23.01.09, 12:37 Tabaza na kolonii, ponieważ mój tata zwykł pisać francuskie "r" i zamiast Dagmara, ktoś przeczytał Dagmaza. W podstawówce ENCYKLOPEDIA - byłam najlepsza w klasie i nie chciałam równać do dołu. Odpowiedz Link Zgłoś
rotera Re: Przezwiska 23.01.09, 13:14 przezywano...z racji nazwiska było to niemożliwe bo ktoś miał indentyczne i ksywa klasowa była zajęta w tym drugim towarzystwie, więc wymyślono inne, nieasujące moim zdaniem bo nie mające punktu zaczepienia... aby mi dopiec używał go chłopiec, mój rówieśnik, czasem bez powodu, tak żeby odwrócić uwage od siebie w danym momencie, a skierować na inną osobe, a że ja byłam najkrócej w towarzystwie, bez pleców było mu łatwo a po latach....spotkaliśmy się w zupełnie innym towarzystwie, początkowo pomyślałam, że 'odbije sobie' za te upokorzenia, a tu prosze... kumluje się z jego żoną z nim też, razem imprezujemy, nasze dzieci się razem bawią, chodzą razem do jednej grupy...i tylko czasem się uśmiecham pod nosem..bo kto by pomyślał...oczywiście żadne z nas nie wywlekało starych dziejów, mi tylko w chwilach zamyślenia przyplącze się na usta 'uśmieszek' i on chyba wie o co chodzi, bo szybko znienia temat...ciekawa jestem czy się pochwalił żonie... Odpowiedz Link Zgłoś