skoobus 20.02.09, 10:25 Jakie według Was są przyczyny rozwodów? Pomińmy zdradę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
skoobus Re: przyczyny rozwodu 20.02.09, 10:29 O tak to chyba najważniejsza przyczyna Odpowiedz Link Zgłoś
bsl Re: przyczyny rozwodu 20.02.09, 10:42 żeby było w miarę szybko pisze się ze o niezgodności charakterów i braku pożycia Odpowiedz Link Zgłoś
nutka07 Re: przyczyny rozwodu 20.02.09, 10:56 Tez niedawno o tym myslalam. Co oprocz zdrady, przemocy psychicznej, fizycznej moze wplynac na decyzje o rozwodzie. Niektore powody wyzej wymienione zestawiona z niezgodnoscia charakteru wygladaja 'blado' ale czy to nie jest wystaraczajacy powod? Czy zawsze musi byc cos dramatycznego? Odpowiedz Link Zgłoś
artemisia_gentileschi Re: przyczyny rozwodu 20.02.09, 10:56 Agresja ze strony partnera, tesciowa, alkoholizm. Odpowiedz Link Zgłoś
madameblanka Re: przyczyny rozwodu 20.02.09, 11:01 hmmmm... rozmiar penisa i brak samochodu??? Odpowiedz Link Zgłoś
tabakierka2 [...] 20.02.09, 11:32 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
madameblanka tabakierka 20.02.09, 12:36 usuneli cie za "koniec miłości"??? To co wolno?? Czy coś nabroiłaś?? Odpowiedz Link Zgłoś
tabakierka2 Re: tabakierka 20.02.09, 13:01 na szczęście nie nie wiem, czy mogę zdradzić za co mnie usunęli, bo mnie jeszcze znów usuną i bedzie Odpowiedz Link Zgłoś
czajkax2 Re: tabakierka 20.02.09, 13:09 napisalam tu do ciebie: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=567&w=91630442 Odpowiedz Link Zgłoś
aluc Re: przyczyny rozwodu 20.02.09, 11:33 statystycznie to zawarcie małżeństwa jest najczęstszą przyczyną rozwodu Odpowiedz Link Zgłoś
osa551 Re: przyczyny rozwodu 20.02.09, 11:33 mieszkanie z teściami/rodzicami - wtrącanie się teściów/rodziców do związku Odpowiedz Link Zgłoś
alabama8 Re: przyczyny rozwodu 20.02.09, 11:52 Znudzenie. Najpierw pierwsze zauroczenie. Randki. Miłość. Ślub. Potem się okazuje że ślubny/ślubna nie jest ideałem. Zaczyna dostrzegać u partnera niedoskonałości, partner wie że to drugie widzi jaki jest słaby, czasem głupi, leniwy, zapominalski. A on/ona chciałby być podziwianym, dopieszczanym i w tym momencie zaczyna szukać dowartościowania gdzieś indziej. Rzuca się w wir pracy, nawiązuje znajomości z tymi dla których jest taki fajny/a, opiekuńczy/a, zaradny/a ... i z tego miejsca już tylko drobny krok do łóżka, rozpadu małżeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
tabakierka2 Re: przyczyny rozwodu 20.02.09, 12:07 Alabama, bardzo trafne uważam,to co napisałaś. Odpowiedz Link Zgłoś
croyance Re: przyczyny rozwodu 22.02.09, 19:10 'Znudzenie. Najpierw pierwsze zauroczenie. Randki. Miłość. Ślub. Potem się okazuje że ślubny/ślubna nie jest ideałem. Zaczyna dostrzegać u partnera niedoskonałości, partner wie że to drugie widzi jaki jest słaby, czasem głupi, leniwy, zapominalski.' ... i w tym momencie powinna zaczac sie milosc Odpowiedz Link Zgłoś
deela Re: przyczyny rozwodu 20.02.09, 12:06 - kiepski sex - nieudolnosc spoleczna partnera Odpowiedz Link Zgłoś
lelabey Re: przyczyny rozwodu 20.02.09, 12:08 brak silnego charakteru,nieumiejetnosc radzenia sobie z problemami,moda na latwe i przyjemne zycie Odpowiedz Link Zgłoś
18_lipcowa1 Re: przyczyny rozwodu 20.02.09, 12:15 Oprocz zdrady? Bicie, nalogi, brak szacunku, wulgarne odzywki, olewanie, niezaspokojanie potrzeb, brak milosci, niespelnienie obietnic. Odpowiedz Link Zgłoś
lelabey Re: przyczyny rozwodu 20.02.09, 12:15 a juz najbardziej nie rozumiem tego,ze przyczyna rozwodu jest wlasciwie brak przyczyny,jak tu gala.onet.pl/0,1532684,1,1,joanna_trzepiecinska,tematy.html gadka typu bylismy tak fajnym malzenstwem,ze za musielismy sie rozstac.po raz kolejny czytam takie bzdury.rozumiecie cos z tego? Odpowiedz Link Zgłoś
doral2 Re: przyczyny rozwodu 20.02.09, 12:24 eeetam, główną przyczyną rozwodów jest brak bidetu i ręczników dodupnych Odpowiedz Link Zgłoś
kocianna Re: przyczyny rozwodu 20.02.09, 18:04 Ja się chciałam rozwodzić, bo mi się znudziło. Znaczy, chłop mój w obsłudze łatwy nie jest, ja zresztą też, miało być tak pięknie "i żyli długo i szczęśliwie". A tu się okazuje, że bajka pełna przygód się dopiero zaczyna! I że nad związkiem trzeba pracować, i nad sobą też. I że to jest chwilami praca bardzo ciężka i wydaje się, że bezsensowna. Na szczęście podczas jakiejś kłótni padło hasło "terapia albo rozwód!" i wybraliśmy terapię Odpowiedz Link Zgłoś
id.kulka Re: przyczyny rozwodu 20.02.09, 12:34 lelabey napisał: > a juz najbardziej nie rozumiem tego,ze przyczyna rozwodu jest wlasciwie brak > przyczyny,jak tu > gala.onet.pl/0,1532684,1,1,joanna_trzepiecinska,tematy.html > gadka typu bylismy tak fajnym malzenstwem,ze za musielismy sie rozstac.po raz > kolejny czytam takie bzdury.rozumiecie cos z tego? A ja nie rozumiem, skąd potrzeba czytania o tym, dlaczego ktoś się rozwiódł? Odpowiedz Link Zgłoś
lelabey Re: przyczyny rozwodu 20.02.09, 12:47 a skad twoja potrzeba zagladania do tego watku,ktory jakby nie bylo w temaci dotyczy tego dlaczego ludzie sie rozwdza? cos ci nie wyszlo z ta zaczepkapozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mama-maxa Re: przyczyny rozwodu 20.02.09, 13:31 nie wiem jeszcze, narazie nie zamierzam się rozwodzić, ale jakbym kiedyś chciała, to zaglądne tu, żeby wiedziec co najlepiej napisać Odpowiedz Link Zgłoś
tabakierka2 Re: przyczyny rozwodu 20.02.09, 13:36 Jak to mówią, winne rozwodu są zawsze dwie strony - żona i teściowa Odpowiedz Link Zgłoś
kali_pso Re: przyczyny rozwodu 20.02.09, 15:15 permanentna nuda w związku chorobliwa zazdrość alkohol i pokłosie alkoholu-bicie, wyzwiska Odpowiedz Link Zgłoś
bri Re: przyczyny rozwodu 20.02.09, 16:09 Wydaje mi się, że bardzo często nałogi i brak woli leczenia. Brak umiejętności komunikacji. Odpowiedz Link Zgłoś
doral2 Re: przyczyny rozwodu 20.02.09, 16:15 częsta przyczyną rozwodów jest też brak pieniędzy, który powoduje narastanie frustracji, niezrozumienia, żalów, dołów, w efekcie kryzys i rozwód. Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka1 Re: przyczyny rozwodu 20.02.09, 16:54 Wyłączenie myślenie PRZED ślubem, pozostaje się na jakimś endorfinowym haju i nie chce się nawet przyjrzeć, czy to faktycznie właściwa osoba, a potem zdziwienie, że się nie układa.Ignorowanie uwag od osób naprawdę nam życzliwych. Odpowiedz Link Zgłoś
mary.uk Re: przyczyny rozwodu 21.02.09, 02:05 Wszystko to, co nas przerasta na tyle, ze nie mamy sily (ochoty) z tym walczyc. Odpowiedz Link Zgłoś