muminioszek 09.03.09, 11:42 Jaki element wyglądu czy zachowania pozwala Wam na pierwszy rzut oka stwierdzić, że ktoś o siebie nie dba? Co przesądza o tym, że tak sobie o kimś pomyślicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
deela Re: Dba czy nie dba? 09.03.09, 11:44 brudne pazury wlosy tylko mazniete grzebieniem, zero fryzury u kobiet brak jakiegokolwiek makijażu wstretne wiszace ciuchy ktore sprawiaja wrazenie jedynie okrycia wierzchniego a nie ubrania Odpowiedz Link Zgłoś
penelopa40 Re: Dba czy nie dba? makijaż?! 09.03.09, 12:03 deela napisała: u kobiet brak jakiegokolwiek makijażu hmmm, czy kobieta musi mieć makijaż? tzn jak nie ma makijażu to niezadbana? a jak np z przyczyn zdrowotnych makijażu używać nie może (alergia) albo nie lubi się malowac to już nie można jej uznać za zadbaną? uważam że można wyglądać na zadbaną bez makijażu... jak już pisałam nigdy nie uzywam makijażu, lakieru do paznokci i lakieru do włosów...no, a zadbana jestem... Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Dba czy nie dba? 09.03.09, 11:44 Chyba nie oceniam ludzi pod tym względem ... Odpowiedz Link Zgłoś
joanna266 Re: Dba czy nie dba? 09.03.09, 11:54 nie oceniam ludzi w ten sposób.u nas firmie pracuje kilku mechaników. na co dzien w pracy łaża brudni(no moze w poniedziałek jeszcze w miare czysci) z czarnymi pazurami itp.ale gdy koncza prace biora prysznic ,szoruja szczotka rece(to ci co nie lubia rekawiczek) wskakuja w super ciuchy i jak malowani.a gdyby tak wyszli w unifromie roboczym na ulice to juz niekóre laski by myslały o matko ale brudasypozory myla bardzo często. Odpowiedz Link Zgłoś
zebra51 Re: Dba czy nie dba? 09.03.09, 12:05 Zęby!!! zęby prawdę Ci powiedzą Cóż, jak u konia, ale taka prawda )) Odpowiedz Link Zgłoś
joanna266 zebra 09.03.09, 12:08 zgadzam sie w 100%. mechanik ,lekarz czy piekarz zęby musi miec czyste.i tu niestety brudas sie zdradzi. Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: Dba czy nie dba? 09.03.09, 12:04 Tak mi się przypomniała,że pani wymalowana,wytapirowana w butach na obcasie,a na tym obcasie wczorajsze błoto jest fleją.Buty dość dużo mówią o zadbaniu(nie ich cena a ich czystość) Odpowiedz Link Zgłoś
joanna266 tylko po czym poznac ... 09.03.09, 12:06 że to wczorajsze błoto a nie np sprzed godziny tylko wyschnięte? Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: tylko po czym poznac ... 09.03.09, 12:14 Po stanie chodników,pogodzie.Ni pisze o sytuacji,gdzie jest deszczowo pochmurno i ulice rozmemłane. Odpowiedz Link Zgłoś
alesio23 Re: Dba czy nie dba? 09.03.09, 12:06 ja uważam, że tłuste włosy najbardziej swiadczą o zaniedaniu, ni i może jeszcze brudne paznokcie i uszy Odpowiedz Link Zgłoś
asiaiwona_1 Re: Dba czy nie dba? 09.03.09, 12:06 włosy - czy nie są przetłuszczone oraz paznokcie - nie cierpię obdrapanego lakieru i jak widze takie czerwone obdrapane paznokcie to aż mnie skręca, żeby uwagi nie zwrócić. Odpowiedz Link Zgłoś
kali_pso Re: Dba czy nie dba? 09.03.09, 12:15 No ale z tymi paznokciami to tak do końca nie wiadomo, bo samo malowanie już jest wyrazem dbałości o nie, jak więc zakwalifikować ten zdarty lakier? Nie dbanie o coś, o co wcześnie człowiek zadbał? To coś innego niż brudne włosy czy zepsute zęby, moim zdaniem, chociaż rzeczywiscie nie jest to piękny widok?P Odpowiedz Link Zgłoś
sanna.i Re: Dba czy nie dba? 09.03.09, 12:13 Zęby. Paznokcie moze mieć chwilowo brudne,bo np.babrał się z dzieckiem w piaskownicy.To samo z ubraniem.Ale zaniedbane, brudne,dziurawe zęby + nieumyte,nieuczesane,tłuste włosy to już przykład totalnego zaniedbania. Odpowiedz Link Zgłoś
kali_pso Re: Dba czy nie dba? 09.03.09, 12:19 Mnie też razi fatalny stan uzębienia- popsute zęby lub ich brak postarzają, nadają człowiekowi niezdrowy wygląd. Odpowiedz Link Zgłoś
mama.styczniaka Re: Dba czy nie dba? 09.03.09, 12:15 Chyba ogólny rzut na człowieka, trudno wytypować konkretne rzeczy, ale na pewno mnie razi odpryskujacy lakier z paznokci. Błeee... Odpowiedz Link Zgłoś
tabakierka2 na piewrszy rzut oka 09.03.09, 12:19 - brudne buty - zniszczone zęby/cera (taka ziemista, niezdrowa)/paznokcie porozdwajane, brudne, nieobciete szpony - przepocone ubranie - ciemne odrosty na "tlenionych blond"włosach... Odpowiedz Link Zgłoś
seniorita_24 Re: na piewrszy rzut oka 09.03.09, 12:28 - niewydepilowane brwi, tudzież inne części twarzy i ciała - brudne buty, ubranie itp. - zapaszek potu - porozdwajane końcówki włosów - mega odrosty Odpowiedz Link Zgłoś
rotera Re: Dba czy nie dba? 09.03.09, 12:30 faceci: -zęby -ręce/paznokcie -włosy (nieobcięte) -włosy - odrosty na karku -włosy zaczeski itp -włosy nosowe, uszowe, brwiowe, broda, wąsy - brak przystrzygania które w pewnym wieku jest niezbędne -zarost - niedogolenie w okolicy szyja/uszy, szyja/gardło -zarost - golenie ala zażynanie prosiaka kobiety -włosy- dawno nieobcinane rozdwajające się końcówki - włosy - odrosty po farbie - włosy - farba ala biel śnieżka...plus czarne odrosty - włosy - obciete na pałe, albo wymyślana fryzura ale układana raz na rok - włosy pachowe - błysk ala koszulka na ramiączka i rączka do góry... - ślady potowe - dot. puntu wyżej - nieogolone nogi i sukienka, kabaretki, rajstopy i na baczność stojące.... - paznokcie - odłażące lakiery, za długie tipsy i brud pod nimi - zbyt ostry makeup -paznokcie u nóg, stopy - szczególnie w sezonie sandałkowym Odpowiedz Link Zgłoś
tabakierka2 Re: Dba czy nie dba? 09.03.09, 12:33 rotera napisała: > szczególnie w sezonie sandałkowym > ale bym już chciała sezon sandałkowy Odpowiedz Link Zgłoś
rotera Re: Dba czy nie dba? 09.03.09, 13:12 <ale bym już chciała sezon sandałkowy > dziś prawie czuje....mąż 20 km dalej właśnie dzwonił i mówi że dzień siny jakich mało....nie wiem gdzie on jest w takim razie... Odpowiedz Link Zgłoś
kali_pso Re: Dba czy nie dba? 09.03.09, 12:35 Ło matkop Strach wyjść na ulicęp > - włosy - obciete na pałe To jest przykład na niedbanie o siebie? Może się nie podobać krótkie strzyżenie lub prawie zupełny brak włosów, ale dlaczego zaraz brak dbałosci? Nie rozumiem... Odpowiedz Link Zgłoś
rotera Re: Dba czy nie dba? 09.03.09, 13:09 uchachalam się nieźle.... dlaczego na pałe? 3 razy miałam krótkie włosy, za każdym razem przynosiłam zdjęcia, mówiłam o ostrym cięciu, pazurach, wyraźnych linniach..... a wychodziłam obcięta na pałe.... no i czułam się jak borciuch totatlny...potem zapuszczałam, kumpela miała 'super' fryzjerke i znów wychodziłam obcięta na pałe.... kumasz? uraz własny - zastrzegam chodzi tylko o ten punkt, co do włosów - odrostów na nogach przed woskiem, gdzie trzeba odczekać 3 tyg - mies też mam, ale w tej fazie latam w spodniach... Odpowiedz Link Zgłoś
mama-maxa Re: Dba czy nie dba? 09.03.09, 13:00 a ja znam taka pańcię, co ma zawsze pełny makijaż, zawsze obcasiki, zawsze paznkcie zrobione, ale... włosy tak tłuste, że frytki można by robić, zawsze jakaś taka nieubrana, albo koszula nie wyprasowana, albo jej cos wystaje ze spodni, albo np do mini ubiera rajstopy ciut za małe i jej klin widać... to jest dla mnie zaniedbanie - że ktoś nie potrafi zadbać o siebie tak, żeby wyglądać schludnie, "kompletnie" Odpowiedz Link Zgłoś
doral2 Re: Dba czy nie dba? 09.03.09, 13:09 smród z japy smród z ciała smród z łachów kiedyś przyjechał do mnie do biura kurier z przesyłką, stał w odległości jakieś dwa metry ode mnie i jak otworzył ryja (bo inaczej tego nazwać się nie da), wydobył się z tego ryja smród podobny do gówna. nie zapomnę tego do końca życia, bleeeeeehhhhh Odpowiedz Link Zgłoś
rotera Re: Dba czy nie dba? 09.03.09, 13:15 doral - popieram...lista mi się wydłuża... Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Dba czy nie dba? 09.03.09, 13:13 Wy tak poważnie? Naprawdę tak Was interesuje wygląd innych osób? Sama nie wiem czy to już nadmierne wyczucie (przeczulenie) estetyki czy zwykłe czepialstwo? Odpowiedz Link Zgłoś
mama-maxa Re: Dba czy nie dba? 09.03.09, 13:15 Kropka ja cię widzą tak cię malują. Jak ktoś zwyczajnie śmierdzi potem, to czasem trudno dać mu szansę na rozmowę, na pokazanie jakim jest człowiekiem... no trudno mi wytrzymać za długo na wdechu Odpowiedz Link Zgłoś
kali_pso Re: Dba czy nie dba? 09.03.09, 13:44 > Wy tak poważnie? Naprawdę tak Was interesuje wygląd innych osób A Ty też tak na poważnie z tym wiecznym zdziwieniem, że ludzie mogą zauważać niechlujstwo innych i je komentować? Sama nie wiem, może to brak spostrzegawczości, co?p Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Dba czy nie dba? 09.03.09, 13:47 Może. A co mi z tego że będę po ludziach patrzeć czy dbają czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
18_lipcowa1 Re: Dba czy nie dba? 09.03.09, 16:31 wlosy, zeby, cera, rece, paznokcie Odpowiedz Link Zgłoś
mniemanologia Nigdy nie oceniam... 09.03.09, 16:50 ...na pierwszy ani nawet na drugi rzut oka. Mnie samej zdarza się śmierdzieć, nie mieć makijażu, mieć brudne buty i ubrania, przetłuszczone włosy i odpryskujący lakier. Czy o siebie nie dbam? Na pewno mogłabym bardziej, ale też wiem, że prysznic biorę w zasadzie codziennie i zęby takoż myję I to najważniejsze A człowiekowi akurat mogło się zdarzyć, że ma zły dzień, no cóż. Nie musi to świadczyć o tym, że o siebie nie dba, tylko o tym, że rano zapomniał się popryskac antyperspirantem albo że miał cięęęężką noc na wycieraczce, albo zabrakło rano ciepłej wody, albo kupił beznadziejny lakier do paznokci, albo ubierał się po ciemku itd. Że raz o coś tam nie zadbał. A ja tu mam go od razu do szufladki pakować? O nie Odpowiedz Link Zgłoś