pade 25.06.09, 08:32 Jakich firm kupujecie? Szukam dresu, który nie będzie miał wypchanych kolan po godzinie noszenia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ola_motocyklistka Re: A propo dresów:) 25.06.09, 08:36 Kiedyś kupiłam dres firmy TU, strasznie się rozciągał, a potem trafiłam na "promocję" dresów no name w carrefourze, (czy jak to się pisze-przepraszam za ew. błąd). Są genialne, nie rozciągają się, dobra bawełna. Kupiłam, 4 sztuki a za wszystkie dałam razem 100 zł. Mam je już 2 lata. Odpowiedz Link Zgłoś
zlotarybka_1 Re: A propo dresów:) 25.06.09, 08:38 parę lat temu kupiłam w UK dresik z Dunnes Stores - spodnie za 6 funtów, bluza za 8. Po dziś dzień jest w najlepszym stanie spośród wszystkich moich ubrań sportowych. Żadnych kolan, łokci, nie skundlił się po tylu praniach. W międzyczasie nabyłam: spodnie Benettona - żenada (kolana po 1 minucie noszenia), spodnie KappAhl - trochę lepiej, ale też się "wybijają", dres Nike - mniej więcej to co Benetton. Jak tylko będę na Wyspach kupię od razu trzy komplety w Dunnes. Odpowiedz Link Zgłoś
margotka28 Re: A propo dresów:) 25.06.09, 08:38 ja mam pumy. Nie rozciągają się. Miałam też adidasa, ale po prawie trzech latach używania wyglądały jak szmaty więc skazałam je na wygnanie : Odpowiedz Link Zgłoś
lilka69 margotka 25.06.09, 09:15 wszystko po trzech latach uzywania bedzie wygladalo jak szmata. wiem bo jestem notoryczna dresiara od lat( w domu!) dresy nosze ok 1,5 roku jesli lepszej firmy jak gorszej to pol-rok i do wymiany na nowy model. Odpowiedz Link Zgłoś
18_lipcowa1 Re: margotka 25.06.09, 09:35 lilka69 napisała: > wszystko po trzech latach uzywania bedzie wygladalo jak szmata. Widocznie kupujesz szmaty. > Odpowiedz Link Zgłoś
lilka69 lipcowa 25.06.09, 10:15 a ty w jednych nike'ach chodzisz 10 lat? no coz, tez mozna skoro nie zalezy ci na wygladzie... Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw A gdzie lipcowa napisała, że 25.06.09, 10:31 kupuje takie badziewie, jak nike? (zresztą w poście innej forumowiczki też możesz sobie poczytać na temat tych dresów niezbyt pochlebną opinię) Zgadzam się, że jeśli ktoś kupuje szmaty, to ma szmaty, nieważne co sobie wmówił na temat "ekskluzywności" ich metki. Odpowiedz Link Zgłoś
lilka69 iwoniaw 25.06.09, 15:32 tobie jak zwykle trzeba wytlumaczyc jak krowie na rowie- to byl przyklad! zamiast nike'ow wpisz sobie marke jaka chcesz. Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Lilka - błąd 25.06.09, 16:42 Otóż nie "markę jaką chcę", gdyż mam dość ciuchów starszych niż 3-letnie nie wyglądające jak szmaty, by wiedzieć, że efekt, jaki opisujesz, dotyczy jedynie tandety (wciskanej zresztą też pod markami teoretycznie dbającymi o jakość - ale czyniącymi to na tzw. "zachodzie", u nas sprzedając chłam 3. kategorii). Trzeba się po prostu choć trochę znać na materiałach i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
18_lipcowa1 Re: lipcowa 25.06.09, 11:06 lilka69 napisała: > a ty w jednych nike'ach chodzisz 10 lat? > no coz, tez mozna skoro nie zalezy ci na wygladzie... No widzisz, ja kupuje tak dobre ubrania ze mozna je nosic i 10 lat. A 1,5 roku to zwykle szmaty z bazaru, a nie Nike. Chyba na Stadionie Dziesieciolecia kupujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
lilka69 lipcowa 25.06.09, 15:35 stadion juz nie istnieje zatem niestety ale nic nie zdazylam kupic i juz nie bede miala takiej mozliwosci. moglabym wziac z ciebie przyklad i kupowac dresy od marca jacobsa ale niestety- nie stac mnie zreszta nawet najlepsze dresy zdazylyby mi sie zwyczajnie w swiecie ZNUDZIC- kroj i kolor. tobie nie? to bedziesz jako 50 latka biegala w tych samych ubraniach co 20 latka? Odpowiedz Link Zgłoś
18_lipcowa1 Re: lipcowa 25.06.09, 17:33 > moglabym wziac z ciebie przyklad i kupowac dresy od marca jacobsa ale niestety- > nie stac mnie eee cos Ty, ja akurat Jacobsem gardze > zreszta nawet najlepsze dresy zdazylyby mi sie zwyczajnie w swiecie ZNUDZIC- > kroj i kolor. No nie pomykam w nich codziennie i wszedzie by mialy mi sie nudzic, ubranie domowo- biwakowe mi sie nie nudzi. tobie nie? to bedziesz jako 50 latka biegala w tych samych > ubraniach co 20 latka? Oczywiscie, a kto mi zabroni? Odpowiedz Link Zgłoś
lilka69 Re: lipcowa-odnosnie 3 akapitu 25.06.09, 20:41 fryzura tez bedzie ta sama? Odpowiedz Link Zgłoś
18_lipcowa1 Re: lipcowa-odnosnie 3 akapitu 25.06.09, 20:48 tlilka69 napisała: > fryzura tez bedzie ta sama? tak i tipsy tez Odpowiedz Link Zgłoś
wieczna-gosia Re: A propo dresów:) 25.06.09, 09:17 ja jestem wierna decathlonowi i jego dresom Odpowiedz Link Zgłoś
diablica.mala Re: A propo dresów:) 25.06.09, 09:23 Ja mam od kilku! lat drechy z warszawsiego kdt Kupilam bo byla promocja i to byl strzal w 10 Nie wisza na pupie i nie rozciagaja sie na kolanach A jeszcze inne kupilam w Butik'u, cienkie szare z boku z bialym paskiem, bo kiedys kupilam tam inne i wlasnie sie koszmarnie rozciagaly Odpowiedz Link Zgłoś
18_lipcowa1 pade:) 25.06.09, 09:33 3 lata temu, ba nawet ponad kupilam sobie dresowe spodnie Pumy. Nosilam jej non stop, po domu, na silownie, w podrozach, pralam, plamilam i w ogole. Wypchania- ZERO. Kolor wciaz ten sam, kroj ten sam, naprawde nigdy nie mialam nic tak trwalego. Poza tym ogolnie Puma ma ladne damskie sportowe rzeczy bez chamskich paskow typu adidas. Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: pade:) 25.06.09, 09:48 Czyli na razie zwycięża Puma Z decathlonu mam spodnie, niestety wygladają mało estetycznie, kolana szybko się wypychają. Oglądałam ostatnio boskie adidasa, chyba nawet pasków nie było, jesli już to mało widoczne, ale kosztowały prawie 200zł i to w outlecie! Odpowiedz Link Zgłoś
18_lipcowa1 Re: pade:) 25.06.09, 11:07 , ale kosztowały prawie 200zł i to w > outlecie! No niestety za jakosc trzeba placic. Po tych Pumach kupilam jeszcze tyle badziewnych dresow, wlasnie rozciagajacych sie i wypychajacych ze wydalam duzo duzo wiecej niz te 200 zl. Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: A propo dresów:) 25.06.09, 09:37 Zawsze w sklepach sportowych,zawsze z dodatkiem streczu,zawsze powyżej stówy. Zawsze zadowolona Odpowiedz Link Zgłoś
minkapinka Re: A propo dresów:) 25.06.09, 11:24 mam adidasa i nike, wolę nike, bo są cieńsze i ze streczem. Odpowiedz Link Zgłoś
paulka25 Re: A propo dresów:) 25.06.09, 13:07 Adidas, Nike i Puma. Kilka mam od lat, kilka nowych. Ze wszystkich jestem zadowolona. Eksploatowane sa mocna bo my z mezem jestesmy sportowcami a co za tym idzie "dresiarzami". Odpowiedz Link Zgłoś
mamarazydwa1 Re: A propo dresów:) 25.06.09, 21:02 Kupiłam taki: www.allegro.pl/item662806684_dres_damski_z_weluru_rozm_m_fitness_dresy_welur.html i jestem baaardzo zadowolona Nie wypycha się. Odpowiedz Link Zgłoś