Gość: plomyk IP: *.* 08.02.03, 18:39 Witajcie,kiedy i dla kogo robi sie impreze z okazji urodzin dziecka? Czy zwyczajowo jest przyjete ile dni po urodzeniu? Czy to tylko meska impreza? Jak wygladaly Wasze?czekam na odpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Agnieszka.Z Re: pępkowe IP: *.* 09.02.03, 15:17 jak rok temu rodziłam synka ( to było w piatek) to w sobotę mój mąż zrobił imprezkę dla kolegów u nas w domku. a na drugi dziń przyszedł do szpitala cosik bardzo zmęczony Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tatus Re: pępkowe IP: *.* 09.02.03, 22:54 Jak mi sie urodzil syn to pepkowe urzadzilem w knajpie oczywiscie tylko w meskim towarzystwie z kumplami Bylo super!!! I juz sie ciesze na fakt iz wlasnie na dniach urodzi sie dzidzius kumplowi Co do tego kiedy sie robi, to chyba nie ma jakiejs scislej reguly, ale zwykle zanim zona wyjdzie ze szpitala! Aha! Wlasnie sobie przypomnialem, na nastepny dzien po pepkowym synkowi odpadla "resztka" pepowiny Czyli ze wszystko bylo jak nalezy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magdalena_mama_Gaby Re: pępkowe - tylko dla facetów??? IP: *.* 15.02.03, 08:27 Buuuuuuu ! To ten mój mąż jakiś dziwny, bo naszych znajomych z żonami lub z dziewczynami zaprosił . Dziwne mi się wydaje robienie pępkówki w męskim gronie... W końcu to nie wieczór kawalerski !Magda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arad Re: pępkowe - tylko dla facetów??? IP: *.* 20.02.03, 10:37 Mój mąż zaprosił kilku kumpli podczas kiedy ja byłam jeszcze w szpitalu. Co do męskiego grona... "pępkowe" to jest chyba takie ostateczne pożegnanie stanu wolnego - przed dzieckiem jest się tylko we dwoje i w zależności od układów, każde z rodziców ma sporo luzu (zwłasza facet). Po urodzeniu malucha wszystko się dramatycznie (na niekorzyść wygodnego tatusia zmienia)... i może po jednym głębszym w męskim gronie robi się raźniej?Psotka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marzenka Re: pępkowe - nie tylko dla facetów!!! IP: *.* 20.02.03, 12:11 No pewnie,że "pępkowe" to nie wieczór kawalerski. Mój mąż też świętował ze znajomymi obojga płci. Był taki domny, że cały świat by zaprosił na pępkowe, ale mieszkanie za małe...Marzenka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marzenka Re: pępkowe - nie tylko dla facetów!!! IP: *.* 20.02.03, 12:12 sorry, literówkaoczywiście miało być "był taki duuuumny"Marzenka Odpowiedz Link Zgłoś
kocio0 Re: pępkowe - nie tylko dla facetów!!! 24.04.03, 14:42 A mój znajomy połączył pępkowe z imprezą z okazji odejścia na emerturę... Hihi! Odpowiedz Link Zgłoś
bluetab70 Re: pępkowe 24.04.03, 22:48 ooo, to widzę, że nasza pępkówka była całkiem nietypowa nie dość, że towarzystwo było mieszane, to impreza odbyła się u nas w domku, jakieś 4 tyg. po naszym ( moim i córki) wyjściu ze szpitala, jak sie domyslacie, byłam obecna i ja, i maluszek, który zresztą nieźle się " obłowił", bo praktycznie każdy przychodził z jakąś przytulanką w międzyczasie dzidzia poszła spać, a imprezka trwała sobie w najlepsze Odpowiedz Link Zgłoś
szylo Re: pępkowe 07.05.03, 08:27 Dla naszego synka imprezka odbyła się w dzień porodu - mały urodził się w nocy z czwartku na piątek , a w piątek wieczorem było z tej okazji party u nas w domu. Zaprosiłem znajomych z pracy - panie i panów. A żona z nałym odpoczywała w najlepsze w szpitalu do poniedziałku. Wyszaleliśmy się za to później na naszym ślubie kościelnym - a Michał smacznie spał. Odpowiedz Link Zgłoś