Gość: adl "Pieprz radary" to znaczy "Narobić obciachu zło... IP: *.30.29.181.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 06.01.13, 18:10 Jedynym sensownym rozwiązaniem poprawiającym bezpieczeństwo jest powiązanie wysokości składki ubezpieczeniowej z ilością zarejestrowanych wykroczeń - wtedy nie trzeba fotoradarów w każdej wsi a wystarczą lotne patrole... Odpowiedz Link Zgłoś
polxyz44 "Pieprz radary" to znaczy "Narobić obciachu zło... 06.01.13, 18:16 500 metrów przed radarem powinien stać znak ostrzegając przed radarem. Wtedy kierowca wiedział by że to miejsce jest naprawdę niebezpieczne i napewno by zwolnił. To było by uczciwe rozwiązanie. Odpowiedz Link Zgłoś
szech "Pieprz radary" to znaczy "Narobić obciachu zło... 06.01.13, 18:23 Jeżdżę jako kierowca ponad 40 lat .W tym okresie zapłaciłem 3 mandaty.Od ostatniego mineło chyba z 15 lat .Takich nieprzemyślanych akcji z "nadźganiem"znaków i teraz fotoradarów nie spotkałem od Uralu po Portugalie.Na jakich Uczelniach kształcimy inżynierów ruchu drogowego?czyżby tak słaby poziom reprezentowali ich Profesorowie!!! W pełni popieram akcje pana Roberta.Wszedzie potrzebna jest wiedza korygowana zdrowym rozsądkiem i w Ministerstwie Infrastruktury też. P O Przewodniczącego Tuska szykuje sobie ciekawe lądowanie przy najbliższych wyborach,PiS i jego przystawki czytając nasze ,czasem,wypociny zaciera ręce z uciechy !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antoni Re: "Pieprz radary" to znaczy "Narobić obciachu z IP: *.dynamic.chello.pl 06.01.13, 20:02 To szkoda, że w Niemczech nie widziałeś fotoradarów udających śmietniki. U nas to jest Wersal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin "Pieprz radary" to znaczy "Narobić obciachu zło... IP: 149.241.40.* 06.01.13, 18:24 Czytam tak te wszystkie narzekajace wpisy na rzadzacych.... i co z tego? i tak na nich zaglosujecie "bando frajerow"... bez obrazy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
cezar85 żaden radar nie uratował jeszcze życia 06.01.13, 18:24 podobnie jak trzy punkty i stu złotowy mandat za dwieście kilometrów na godzinę w terenie zabudowanym, albo koło szkoły. tylko tymczasowa utrata prawka i spacer do domu, albo podróż transportem publicznym może spowolnić Robertów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksobier Re: żaden radar nie uratował jeszcze życia IP: *.bb.sky.com 06.01.13, 18:47 Idąc Twoim tropem.... nadmierna prędkość jeszcze nikogo nie zabiła.... to raczej nagłe wytracenie prędkości zabija. Odpowiedz Link Zgłoś
cezar85 Re: żaden radar nie uratował jeszcze życia 06.01.13, 18:57 nie wiem po czym wnosisz,że to mój trop, ale pójdę za twoim - wytracenie prędkości mnie nie wzrusza (bo sami są sobie winni), to gwałtowne nabranie prędkości przez pieszego mnie martwi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca Re: żaden radar nie uratował jeszcze życia IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.01.13, 11:21 to niech nie nabiera tej predkosci - oczy i uszy ma, niech dba o swoje zycie! Wlazl pod pedzacy samochod - zadzialal dobor naturalny. Oczywiscie nie tyczy sie to sytuacji gdy jakis debil wypadl samochodem na chodnik! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki "Pieprz radary" to znaczy "Narobić obciachu zło... IP: *.152.140.0.dsl.dynamic.t-mobile.pl 06.01.13, 18:25 ale musi gość mieć ciężką girę. Po twarzy widać, że to zwykły fagas pirat drogowy. Odpowiedz Link Zgłoś
pryszcze.duszy "Pieprz radary" to znaczy "Narobić obciachu zło... 06.01.13, 18:31 Pojedź dziadu do Szwecji albo do Niemiec i tam się mądrz, że dostosowujesz prędkość do warunków. Ja nie chcę żeby ktoś koło mojego domu pruł po zmroku bo pusta droga. Jest ograniczenie - masz przestrzegać a nie mędrkować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KUmpel Re: "Pieprz radary" to znaczy "Narobić obciachu z IP: *.ghnet.pl 06.01.13, 19:01 I mamy mentalnego niewolnika. Jak uchwala prawo pierwszej nocy to też oddasz żonę urzędnikowi? Bo on przecież lepiej wie co dla ciebie dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antoni Re: "Pieprz radary" to znaczy "Narobić obciachu z IP: *.dynamic.chello.pl 06.01.13, 20:03 Skoncentruj się, bo na razie poziom dyskusji Ciebie przerasta. Tutaj dorośli rozmawiają o przestrzeganiu PoRD, a nie o bzdetach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elo Re: "Pieprz radary" to znaczy "Narobić obciachu z IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.01.13, 11:25 sam sie skoncentruj bo dyskusja jest o czyms znacznie wiecej niz o PoRD - ale przerasta cie myslenie, rozumiemy. Dla ciebie idealnym bylby "Nowy, wspanialy swiat" - wszystko ulozone, zaplanowane, wg. regul i zasad a ty bylbys tylko robocikiem od wstawania o 7mej i zapierniczania do 19tej. Na szczescie jest jeszcze duzo takich ktorzy mysla a nie wydaje im sie ze mysla tak jak tobie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antoni Re: "Pieprz radary" to znaczy "Narobić obciachu z IP: *.dynamic.chello.pl 07.01.13, 21:04 A szalej sobie ile chesz, miej w głębokiej d* wszystkie zasady - u siebie w domu, jeśli tobie mama pozwoli. Chodź zimą w trampkach, mnie to wisi. Ale odpalając auto na drodze publicznej przestrzegaj przepisów. Nie tych, które tobie wygodnie, ale dokładnie wszystkich. Albo zdaj prawo jazdy, zanim kogoś zabijesz. Odpowiedz Link Zgłoś
czescjacek "Pieprz radary" to znaczy "Narobić obciachu zło... 06.01.13, 18:34 "Władze drenują kieszenie kierowców", kierowcy, jak was nie stać, to nikt wam nie każe jeździć samochodem, możecie się przesiąść na komunikację zbiorową. Lol gołodupce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elo Re: "Pieprz radary" to znaczy "Narobić obciachu z IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.01.13, 11:27 moze byc tak ze najmniej bedzie stac tych kierowcow ktorzy ci do sklepu przywoza buleczke i mleczko. Wow - ale "mundry" jestes... bo sam nie zdales tego idiotycznego egzaminu na prawo jazdy lub jestes za glupi by dorobic sie samochodu i jezdzisz komunikacja miejska lub wiejska.... I kto tu jest golodupcem? Odpowiedz Link Zgłoś
ws21 "Pieprz radary" to znaczy "Narobić obciachu zło... 06.01.13, 18:35 I tak przestępca przygaduje przestępcy. Oczywiście, że fotoradar nie poprawia bezpieczeństwa na drogach. On wymusza przestrzegania prawa. A jeśli ci co mają prawo w nosie zpałacą karę, to ze społecznego punktu widzenia słusznie. Ja poszedł bym dalej. Samochody i motocykle powinny mieć elektroniczny ogranicznik predkości - do 140 km/h. Tylko takie powinny być rejestrowane. I może wtedy poślarnia popatrzyła by na narody mające lepiej rozwinęty system drogowy, na ich metody. Może prędkość zalecana zamiast maksymalnej? A policja zamiast polowania w krzakach zwóciła by uwagę na prawdziwe przyczyny wypadków - wprzedzanie na skrzyżowaniach, na "trzeciego" nie ustępowanie pierwszeństwa itp. Prędkość nigdy nie jest przyczyną, ona tylko pogłębia skutki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dobroszyn Re: "Pieprz radary" to znaczy "Narobić obciachu z IP: *.play-internet.pl 06.01.13, 23:17 Jasne najpierw ogranicznik prędkości, a później każdemu kierowcy czip pod skórę, aby było wiadomo kiedy i gdzie był, jechał. Trochę później gdy zniewolone bydlątka się przyzwyczają każdemu czip pod skórę. Wtedy Jaśnie panujący już wszystko o swoich POddanych wiedzą. Oczywiście w imię BEZPIECZEŃSTWA. Wprowadzić JP mogą wtedy nowoczesny system, np. przelazłeś przez drogę w niedozwolonym miejscu, ot mandacik przychodzi. Myślicie, że to niemożliwe? ws21 gratuluję ci poczucia potrzeby bycia wolnym. Odpowiedz Link Zgłoś
maxymus1 "Pieprz radary" to znaczy "Narobić obciachu zło... 06.01.13, 18:36 3.520. to jest liczba osób zaitych w roku zeszłym tylko! Do Roberta Szmarkowskiego, Pan ma rację uznałem po dokładnym przeczytaniu Pana wywodów, oczywistą rację, chciałbym się z Panem skontaktować, przesyłam e-mail syna mojego, zorro234@wp.pl Z całym szacunkiem Panie Robercie, to co Pan wymyślił teraz, ja stosuję już od 1976r. , otóż nigdy nie zapłaciłem żadnego mandatu, mogę to udowodnić, a co za tym idzie nie wiem co znaczą punkty karne. Proszę Pana, Pana wypowiedź jest prawdziwa, i zdenerwowanie słuszne! Bo jak można zroić "fotkę", kierowcy który przekracza nieznacznie szykość wyjeżdżając z miejscowości jakiejkolwiek. Ale Pana "bat" na Roztowskiego, może paradoksalnie odnieść dla budżetu pozytywny skutek w inną stronę, i chwała za to Panu, mianowicie, zmniejszy się ilość wypadków, a ile kosztuje leczenie ofiar wypadków? Rechabilitacje? Dotacje? Wiem, nie o to Panu chodziło, wiem co to chamstwo, takie jak zastosowano wobec Pana, ale Pana idea odniesie taki skutek, że nie jedna matka bęzie panu dziękowała za życie syna. Naprawdę proszę Pana, żeby się Pan ze mną skontaktował, idea jest słuszna. Odpowiedz Link Zgłoś
nepwk "Pieprz radary" to znaczy "Narobić obciachu zło... 06.01.13, 18:43 jest dobrze LEMINGI !!! głosujcie dalej na socjlistyczny nierobów z okrągłego stołu , darmozjadów z PO PIS SLD PSL by żyło się lepiej władzy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksobier "Pieprz radary" IP: *.bb.sky.com 06.01.13, 18:45 Przejechałem europę wzdłuż i wszerz i muszę przyznać, że najgorszymi kierowcami są.... hm Rosjanie, a zaraz za nimi Polacy. Najlepszymi chyba Niemcy. Najdziwniejszymi włosi (genialni w swojej jeździe). Nie lubię jeździć po Polsce, bo: Kierowcy jeżdżą zbyt szybko i mało dynamicznie. Ruszanie na zielonym świetle trwa kilka sekund co nadrabiają nadmierną prędkością pomiędzy skrzyżowaniami. Ilu jest takich co mówią, że pokonują trasę w 30, 20, 10 minut, gdy normalnie da się ją pokonać w 35, 22 i 11. Odpowiedz Link Zgłoś
kflynn Dowód na drenaż pieniedzy kierowców 06.01.13, 18:46 Jaki dowód Prosty. Nowo kupione auta ITD powinny jeździć po drogach tak aby rzeczywiście budzić "strach" u kierowców którzy nie wiedząc kiedy mogą zostać upolowaniu zawsze musieliby się pilnować. Zamiast tego te auta stoją na poboczach. Dlaczego? Bo jeżdżąc zużywają paliwo które potem z pieniędzy za ustrzelone mandaty trzeba kupić, a jak paliwa kupować nie trzeba, to więcej kasy z mandatów idzie do sakwy. I tak, rodzi się podstawowe pytanie, po kiego grzyba kupowano tak drogie auta z radarami skoro można było kupić radary stacjonarne które rozstawiałaby ITD i wyszłoby na to samo... Oto prosty dowód że o bezpieczeństwo chodzi w tym wszystkim na samym końcu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amx "Pieprz radary" to znaczy "Narobić obciachu zło... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.13, 18:47 nazywanie publicznie złodziejami funkcjonariuszy państwowych przez innego funkcjonariusza państwowego powinno conajmniej być powodem wszczęcia przez przełożonych tego pożal sie Boże " inicjatora" stosownej procedury dyscyplinarnej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Szmarowski Re: "Pieprz radary" to znaczy "Narobić obciachu z IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 06.01.13, 20:34 W odpowiedzi na takie apele zawsze mówię: CZAS START. Od 15 lat! Pozdrawiam, Rebeliant. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roastron Oczywiste PUDŁO, będziemy jeździć 40 to .... IP: *.dynamic.mm.pl 06.01.13, 18:54 Qur.. ustawią 20 itp, itd, ect Taki tylko będzie skutek "strajku włoskiego", nakupią więcej tajnowozów i będą działać prowokując, typu podjeżdżanie pod zderzak z tyłu, poganianie światłami, klaksonem, wleczenie się na drodze na której nie da się legalnie wyprzedzić 30-40km/h aż ktoś pęknie i wyprzedzi wtedy qur..triumfują że pirata zatrzymali, stały repertuar "wadzy" ..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pirat jak KAŻDY "Pieprz radary" to znaczy "Narobić obciachu zło... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.13, 18:55 facet, trzymaj tak dalej ! jako kierowca-legalista jestem z tobą ! jeden radar - to kilometr chodnika dla pieszych, ale chodnik mało dochodowy jest Odpowiedz Link Zgłoś
mrlusiek punkty karne - to kasa 06.01.13, 18:55 bardziej od radarów są niebezpieczne punkty karne, którymi będziemy karani w głupi sposób, często w śmiesznych pułapkach lub idiotycznych zasadzkach, za rok wielu kierowców będzie zdawało prawko i to już na poważnie i jak najbardziej serio za kasę. Nierówność polega na na przezabawnym łapaniu gapiów, z poważnymi konsekwencjami tej zabawy dla obywatela ! Ciekawe jak zdaje się prawo jazdy jeszcze raz po 25 latach ? Odpowiedz Link Zgłoś
greg.waw "Pieprz radary" to znaczy "Narobić obciachu zło... 06.01.13, 18:57 W artykule podają przykład Australii. Ale tam nie stawia się znaków ograniczenia do 40km/h gdzie popadnie. Nawet przy szkołach jak jest ograniczenie do 40km/h to obowiązuje tylko w dni powszednie i tylko w godzinach pracy szkoły np. od 8 do 14. Poza tymi godzinami można jechać szybciej. Odpowiedz Link Zgłoś
kot2ka "Pieprz radary" to znaczy "Narobić obciachu zło... 06.01.13, 18:58 Skoro Nowak twierdzi że po otrzymaniu mandatu z tych zasranych foto..człowiek staje sie mordercą drogowym to czym są ci zasrani politycy którzy nagminnie łamią przepisy ruchu drogowego i zasrańcy nie płacą bo mają pierd...lone immunitety. To zas.... złodziejski rząd doprowadza do drenaży kieszeni kierowców, czyli ich by należało nazwać mordercami budżetów domowych, bo zawsze im mało. Jakoś na ich wybryki, premię, wyjazdy wycieczkowe, przeloty samolotami, prawie darmowe żarcie nigdy pieniędzy nie zabraknie. Dbałość o bezpieczeństwo mają te antychrysty w d..... a przeklęte radary mają wspomagać budżet łysego zło.... Rostowskiego. Banda szubrawców jeszcze próbuje z ludzi robic idiotów i tłumaczą to względami bezpieczeństwa podczas gdy sami są idiotami i ludzie dokładnie wiedzą o co tym baranom chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej natychmiast zwolnić ze służby ! szok IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.13, 19:00 jak można takie rzeczy wygadywać Odpowiedz Link Zgłoś
korczak1965 "Pieprz radary" to znaczy "Narobić obciachu zło... 06.01.13, 19:03 Każdy kto odbiera prawo jazdy zobowiązuje się przestrzegać przepisów drogowych. Jeżeli łamie warunki umowy, to sam odbiera sobie prawo do korzystania z publicznych dróg. Jak ktoś tego nie kuma, to niech lepiej siedzi w domu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Predkoscdozwolona Sam idz po pieprz. IP: *.146.43.188.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 06.01.13, 19:07 Rozumialbym twoja piekna teze gdybys jechal przepisowo i bys dostal strzal w plecy jak to pieknie ujoles, ale prawo nie jest do twojej wlasnej oceny. 50 to 50. Mieszkalem w kanadzie 20 lat , mam prawko od 1994. Nigdy nie dostalem mandatu ani strzalu w plecy bo jezdze przepisowo koniec kropka. Mam dobry samochod. Szybki, ale jezdze przepisowo bo wiem ze predkoscia nie nadrobie brakow w polskich drogach, osczedze naprawde nie wiele czasu, i moge kogos zabic. A nie chce stwarzac zagrozenia dla innych, nie chce nadmiernie halasowac, bo mam cos czego ty nie masz, mam szacunek dla ludzi. PrEjezdzajac przez wioske jestem gosciem i zachowuje sie z szacunkiem. Po 12 latach w polsce wiem juz ze jedyny argument jaki polacy rozumieja to kasa, karna kasa, bat po kieszeni. Wiec kolego sluzba celna, zrob siusiu i kupke przed wyjazdem, nie pij energetycznych napojow, i zmien stacje z disko polo na chopina i jedz z szacunkiem dla innych. Zwalniaj innych kierowcow jadac poprawnie, oszczedzisz wsystkim strzaly w plecy. I bedzie mozna bezpiecznie chodzic, rowerowac, i prowadzic samochod. Bedzie wesolo jak na slowacji. Gdzie 50 to 50 anie 80. Pieprz nadpobudliwych!. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Sam idz po pieprz. 06.01.13, 19:34 > Nigdy nie dostalem mandatu > ani strzalu w plecy bo jezdze przepisowo koniec kropka. Ale możesz dostać, bo jakiś pijany polaczek - wjedzie ci prosto na maskę! To że nie dostałeś mandatu, czy zdjęcia - nie znaczy że jeździsz bezpiecznie, czy jesteś bezpieczny! Trzymam kciuki, abyś dalej był bezpieczny! I nie wpadaj do polaczkowa - bo debile są dalej debilami - jak za PRL! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MisiaszM Re: Sam idz po pieprz. IP: *.rwd.prospect.pl 06.01.13, 19:52 w ciągu 20 lat ilość ograniczeń w Polsce zwiększyła się o kilka tysięcy procent. Mnie nigdy nie udało się uzyskać w trasie średniej prędkości większej niż 55km/h a czesto jeżdzę w 5-cio chałpowej wiosce 80km/h śmiem twierdzić że przy przestrzeganiu przepisów średnia prędkość przejazdowa nie przekroczyła by 30km/h. Taka wychodzi ci w Kanadzie???? Śmiem twierdzić. Aha dwa z trzech mandatów za prędkość dostałem z suszarki stojącej 50m przed końcem terenu zabudowanego za prędkośći odpowiednio 72 i 83km/h trzeci był o 23:00 w środku miasta za 71km/h (po dwa pasy rozdzielone torowiskiem chodnik z obu stron zero przejść dla pieszych) Odpowiedz Link Zgłoś
krzyszmal Re: Sam idz po pieprz. 06.01.13, 20:29 gdybys jechal przepisowo to by cie nie zlapali PROSTE! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MisiaszM Re: Sam idz po pieprz. IP: *.rwd.prospect.pl 06.01.13, 20:41 Ile razy zadzwoniłeś po policję widząc osobę przechodzącą przejście dla pieszych na czerwonym, albo psa srającego w parku. To są wykroczenia i ty nie zagłaszając ich odpowiednim służbom też popełniasz wykroczenie. Rozumiem że piwa na 18-te urodziny też nie miałeś, bo to też wykroczenie i milion innych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Predkoscdozwolona Re: Sam idz po pieprz.hahaha IP: *.146.43.188.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 06.01.13, 21:00 Haha. Tak naprawde to jestem przeciwny panstwa policyjnego.. I jestem za wolnoscia. Ale nie jestem za zagrazania ludziom zycia. Bo wiem ze dla ciebie auto to wydluzenie malego penisika, ale ja widze samochody jako wydluzenie odbytu, i staram sie nie srac wszedzie i za wszelka cene. Have respect man, slow down and smile... Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Sam idz po pieprz.hahaha 06.01.13, 21:12 > Bo wiem ze dla ciebie auto to wydluzenie malego penisika można także śmiało napisać, że dla ciebie radar, to wydłużenie peniska! I nawet w pionie! :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elo Re: Sam idz po pieprz.hahaha IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.01.13, 11:50 nie jestes za wolnoscia i nie jestes przeciwnikiem panstwa policyjnego - tylko sobie tak wmawiasz bo lepiej sie wtedy czujesz. Aktywnie wspierasz zle prawo, zle oznaczenie drog i niebezpieczenstwa wynikajace z powyzszych dla nas kierowcow. W dodatku popierasz skok na kase jaki wykonywany jest przez to panstwo ktore ustanowilo takie a nie inne (zle) prawo i ktore odpowiada za wadliwe oznakowanie naszych drog. Musze cie uswiadomic ze wiekszosc Niemcow wspierajacych narodowy socjalizm rowniez byla przekonana ze sa dobrymi ludzmi i wspieraja praworzadne panstwo i robia to w imie wolnosci! Jestes tylko malym zmanipulowanym glupiutkim trybikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
krzyszmal Re: Sam idz po pieprz. 06.01.13, 21:10 Gość portalu: MisiaszM napisał(a): > Ile razy zadzwoniłeś po policję widząc osobę przechodzącą przejście dla pieszyc > h na czerwonym, albo psa srającego w parku. To są wykroczenia i ty nie zagłasza > jąc ich odpowiednim służbom też popełniasz wykroczenie. Rozumiem że piwa na 18- > te urodziny też nie miałeś, bo to też wykroczenie i milion innych. nie moja to rola, ale panstwa, ajk beda raday na sranie i przechodzenie na czerwonym swietle, bedzie super pic piwo mozna tylko w miejscach wyznaczonych, albo w domu Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Sam idz po pieprz. 06.01.13, 21:19 mam nadzieję, że PO przegra, i stracisz pensję z tych radarów! :D Bo coś mi śmierdzi urzędasem! Odpowiedz Link Zgłoś
krzyszmal Re: Sam idz po pieprz. 06.01.13, 21:24 mam nadzieje ze wygra i podwyzszy 100 razy mandaty!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elo Re: Sam idz po pieprz. IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.01.13, 11:52 samo to stwierdzenie pokazuje ze jestes glupcem. Jak wygra i podwyzszy mandaty sto razy to ty je bedziesz placil... bo kazdy obywatel placi mandat od czasu do czasu. Ja wyjade i bede tutaj okazjonalnie wiec nawet jak zlamie to prawo to nie zaplace. Milego placenia idioto! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antoni Re: Sam idz po pieprz. IP: *.dynamic.chello.pl 06.01.13, 22:13 > To są wykroczenia i ty nie zagłasza > jąc ich odpowiednim służbom też popełniasz wykroczenie Tak? A z jakiego paragrafu, panie dupa-a-nie-prawnik? Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Sam idz po pieprz. 06.01.13, 22:50 każdy obywatel ma obowiązek informować, jeśli widzi przestępstwo czy nadużycie! To coś jak obowiązek niesienia pomocy, jak widzi się wypadek! Nie znasz tego? Szkoda, że nie robimy tego - jak debil z Sejmu - łamie zasady czy prawo! A przecież oni mają sąsiadów! Więc ludzie widzą, tylko milczą - ze strachu, czy z głupoty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antoni Re: Sam idz po pieprz. IP: *.dynamic.chello.pl 06.01.13, 23:06 Umiesz czytać? Pan dupa-a-nie-prawnik pisał o wykroczeniach, a Ty nagle, ni z gruchy ni z pietruchy, wyjeżdżasz z, cytuję: "przestępstwami, nadużyciami (?) i wypadkami drogowymi". Ogarnij się. A potem poproszę o konkretny paragraf. Najlepiej, żeby dotyczył wymagania zgłaszania przez obywatela wykroczeń :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elo Re: Sam idz po pieprz. IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.01.13, 11:41 Polska to nie Kanada i nawet nie ten sam kontynent wiec twoje doswiadczenia sa nieadekwatne. Gdybys cokolwiek wiedzial o prawie to wiedzialbys ze prawo z ktorym nie zgadza sie duza czesc spolecznosci podlegajaca temu prawu jest prawem zlym i nie bedzie przestrzegane. Dyskusja jest wlasnie o tym ze wladza stanowiaca to prawo nie stanowi tego prawa dla dobra spolecznosci tylko dla dobra swojego - by wydoic kase ze spolecznosci i wydac ta kase na swoje apanaze i fanaberie. Cos jeszcze chcesz dodac ze piecdziesiat to piecdziesiat? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elo Re: Sam idz po pieprz. IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.01.13, 11:44 jeszcze jedno do przyglupa z kanady. Jesli jestes zbyt ograniczony by zrozumiec ze w srodowisku w ktorym wszyscy poruszaja sie znacznie szybciej od ciebie to ty stanowisz glowne zagrozenie (pomimo obowiazujacych przepisow) to jestes zbyt glupi by jezdzic samochodem - oddaj prawo jazdy bo mozesz zostac sprawca wypadku. PS - takim baranom jak ty zycze zawsze zaspanego kierowcy TIRa za nimi - moze bedziesz mial racje i prawo bedzie po twojej stronie - wielu z tych ktorzy mieli racje jest juz na cmentarzach. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 "Pieprz radary" to znaczy "Narobić obciachu zło... 06.01.13, 19:32 Żadne argumenty nie przekonają debili z Sejmu (opozycji) też. Nie przekonają - bo im jest potrzebna kasa. Gdyby chodziło o bezpieczeństwo - inaczej by to rozwiązali - coś jak BOR dla każdego pajaca z sejmu! Nie ma co dyskutować - a ci co są za radarami, to albo są kretynami, albo mają z tego pensję! Tyle w temacie! Odpowiedz Link Zgłoś
krzyszmal super radary, brawo jestem za 06.01.13, 19:40 Bardzo sie ciesze z tej sieci radarow. Zycie ludzie jest bezcenne, a Pan pieprzacy o pulapkach, czyli 40 na terenie miejscowisci po prostu nie zna przepisow. Jaka to pulapka? Jak sie zna przepisy to wszystko jest ok. jasne zapitalaj po prostej 80 gdzie na terenie zabudowanym jest 50 i dzieci beda w ciemnosci chcialy przejsc do sasiada. Na pewno wyhamujesz. Prosze cie! To to za akcja, ze bede jezdzil przepisowo to panstwo sie nie zarobi na mnie. Alez przeciez o to chodzi!!! I dobrze ze panstwo tyle wyda! Jakbys jezdzil przepisowo jeden z drugim to tyle kasy nie trzeba by bylo wydawac. Po co Policja ma lapac piratow? Technologia zalatwi sprawe. BRAWO jestem za, jezdze przepisowo i mam gdzies krzywe miny innych 'najlepszych polskich kierowcow' i ich klaksony. Mnie to nie rusza, bezpieczenswo jest najwazniejsze!!! Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: super radary, brawo jestem za 06.01.13, 19:47 Ludzie ginął dalej. I będą ginąć - bo coś im wyskoczy na drogę, wpadną w poślizg itp! więc nie pitol o skuteczności! Odpowiedz Link Zgłoś
krzyszmal Re: super radary, brawo jestem za 06.01.13, 19:52 cillian1 napisał: > Ludzie ginął dalej. I będą ginąć - bo coś im wyskoczy na drogę, wpadną w pośliz > g itp! > > więc nie pitol o skuteczności! ale moze bedzie wieksza szansa na przezycie a nie ze jak karetka przyjedzie to nie ma co zbierac. Poza tym mowilbys inaczej gdyby chodzilo o twoich bliskich, czasme te 10, 20, 30 km wolniej potrafi uratowac zycie. Jak zginie chociaz jeden mniej to i tak bedzie duzy sukcec. wiec sam nie pitol! Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: super radary, brawo jestem za 06.01.13, 20:01 nie będzie żadnej szansy - bo piszesz o zgonach, i ja też! Przybyło radarów - zgonów też! Przeczytaj sobie statystyki! W tej kwestii PO zachowuje się identycznie, jak debile z PRL. Wciskają kit - że coś działa! > czasme te 10, 20, 30 km wolniej potrafi uratowac zycie czasem 130 km/h uratuje życie, bo przejechałeś o sekundę wcześniej - bo debil zasnął za kierownicą! Odpowiedz Link Zgłoś
krzyszmal Re: super radary, brawo jestem za 06.01.13, 20:13 Proponuje 250 km/h tez pojedziesz szybcie przed spiacym kierowca, dzieci przejda pozniej bo juz zdazych przejachac, eee a moze 300 km/h po co wlaczasz to polityke, za pis-u zylo sie badziej? Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: super radary, brawo jestem za 06.01.13, 20:20 dokładnie - jak masz pecha to i tak zginiesz. A radary są maszynką do robienia kasy. W Warszawie, na skrzyżowaniu przy Zielonej gęsi. Są światła i radar - po co? Żeby ktoś nie zdążył na zielonym? Broń dalej - niedługo ci postawią alkomat przy drzwiach - i też napiszesz - "w zasadzie to czuję się bezpieczniej!" :D > po co wlaczasz to polityke, za pis-u zylo sie badziej? bo to jest polityczna sprawa, pajac Tusk mówił krytykował radary - ale jak kasy mało na premie, to popatrz - zmienił zdanie, czy mu mózg kaczyński wydymał? Odpowiedz Link Zgłoś
krzyszmal Re: super radary, brawo jestem za 06.01.13, 20:26 cillian1 napisał: > dokładnie - jak masz pecha to i tak zginiesz. > A radary są maszynką do robienia kasy. W Warszawie, na skrzyżowaniu przy Zielon > ej gęsi. Jezdzij zgodnie z przepisami to zyciu nic nie zaplacisz! proste > Są światła i radar - po co? > Żeby ktoś nie zdążył na zielonym? "Brawo Jasiu", dokladnie noga z gazu :). > Broń dalej - niedługo ci postawią alkomat przy drzwiach - i też napiszesz - "w > zasadzie to czuję się bezpieczniej!" > :D Bardzo dobry pomysl, przed uruchomieniem silnika wydech w balonik i na podwojnym gazie autko nie zapali. I pijanych lapac nie trzeba a i statystyki z pijanymi kierwcami spadlyby do 0. > > po co wlaczasz to polityke, za pis-u zylo sie badziej? > bo to jest polityczna sprawa, pajac Tusk mówił krytykował radary - ale jak kasy > mało na premie, to popatrz - zmienił zdanie, czy mu mózg kaczyński wydymał? czepiasz sie, tusk, kaczynski... nie wazne, najwazniejsze jest bezpieczenstwo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: super radary, brawo jestem za IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.13, 20:49 Jak widze pojawił się kolejny nawiedzony któremu się wydaje że jadąc na przykład 40 km/h na terenie gdzie obowiązuje ograniczenie do 60 km/h jedzie bezpiecznie i na 100% uniknie mandatu. Odpowiedz Link Zgłoś
krzyszmal Re: super radary, brawo jestem za 06.01.13, 21:13 Gość portalu: gosc napisał(a): > Jak widze pojawił się kolejny nawiedzony któremu się wydaje że jadąc na przykła > d 40 km/h na terenie gdzie obowiązuje ograniczenie do 60 km/h jedzie bezpieczni > e i na 100% uniknie mandatu. dlaczego wydaje sie? czy jadac zgodnie z przepisami nie unikne mandatu? nie jest bezpieczniej? wyrznij kolego rowerem z mur z predkocia 20, potem 40 a potem 60 km/h i podziel sie czy nie odczules roznicy?! Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: super radary, brawo jestem za 06.01.13, 21:25 nie czepiaj się rowerów - bo nie mają maski! Więc i inne zasady! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: super radary, brawo jestem za IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.13, 21:37 Jadąc wolniej niż wszyscy inni utrudniasz im poruszanie się i powodujesz zagrożenie. Dlatego jest to ( zgodnie z PoRD ) niedozwolone.Takie wykroczenie może być ukarane mandatem w wysokosci 50-200 PLN i 2 pkt. karnymi. Piszę to dlatego, żeby ci wykazać, że praktycznie rzecz biorąc, możesz zostać ukarany na poruszanie się z prędkością niezgodną z przepisami niezależnie od tego czy poruszasz się z prędkością wyższą czy niższą od dopuszczalnej na danym terenie. Wszystko zależy od inwencji służb i ich interpretacji przepisów.A jak zapewne wiesz, służby mają teraz wyśrubowane plany do wykonania... Odpowiedz Link Zgłoś
krzyszmal Re: super radary, brawo jestem za 06.01.13, 21:41 dlatego nalezy jezdzic zgodnie z przepisami i do warunkow panujacych na drodze, nigdzie nie powiedzialem ze nalezy jezdzic wolniej niz zezwalaja przepisy, tylko ZGODNIE Z PRZEPISAMI Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: super radary, brawo jestem za 06.01.13, 21:44 ale przepisy wymyślają debile w sejmie! Dobrze wiesz, jakie oni tworzą przepisy! Debil by wymyślił logiczniejsze! Odpowiedz Link Zgłoś
krzyszmal Re: super radary, brawo jestem za 06.01.13, 21:47 cillian1 napisał: > ale przepisy wymyślają debile w sejmie! idz do sejmu i zmien jak cie popra! jest demokracja > Dobrze wiesz, jakie oni tworzą przepisy! > > Debil by wymyślił logiczniejsze! Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: super radary, brawo jestem za 06.01.13, 21:50 > idz do sejmu i zmien jak cie popra! jest demokracja nie pójdę do sejmu, bo nie jestem k..wą. Nie zrobię czegoś, bo mi wódz każe, czy sukienkowy! Ale na pewno nie zagłosuję na takiego debila, co planuje 1.5 mld zł - z mandatów! Dla jasności, na tego co udaje że nie widzi problemu - łupienia, też nie ! :) Odpowiedz Link Zgłoś
krzyszmal Re: super radary, brawo jestem za 06.01.13, 21:52 a glosujesz chociaz? Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: super radary, brawo jestem za 06.01.13, 21:58 gdybym nie głosował, to bym nie zabierał głosu! Tusk od lata nie jeździ, a mądruje jak kaczyński przed lądowaniem! Odpowiedz Link Zgłoś
krzyszmal Re: super radary, brawo jestem za 06.01.13, 22:06 wiec zostales przeglosowany!!!poczekaj na szanse swojego obozu politycznego, a tak zwolnij i nie plac :D Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: super radary, brawo jestem za 06.01.13, 22:19 mi bardziej chodzi o logikę - stawiania radarów! A ona po słowach pajaców jest jasna - 1.5 mld zł ma być! A jak nie będzie, to na bank podniosą podatki! :D Odpowiedz Link Zgłoś
krzyszmal Re: super radary, brawo jestem za 06.01.13, 22:27 cillian1 napisał: > mi bardziej chodzi o logikę - stawiania radarów! > A ona po słowach pajaców jest jasna - 1.5 mld zł ma być! > A jak nie będzie, to na bank podniosą podatki! > > :D jak ma uratowac jedo zycie to i tak za malo Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: super radary, brawo jestem za 06.01.13, 23:03 > jak ma uratowac jedo zycie to i tak za malo gdyby działało - to by nikt nie zginął! Nie chce mi się już z tobą pisać, urzędnik ma tak nasrane we łbie, że nawet po 15 jest debilem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: super radary, brawo jestem za IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.13, 22:17 Ręce opadają. Ty nic nie rozumiesz... A termin " prędkość dostosowana do warunków na drodze " to kolejna magiczna sztuczka która pozwala przypisać ci winę za coś za co powinni odpowiadac inni... Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: super radary, brawo jestem za 06.01.13, 20:59 > Jezdzij zgodnie z przepisami to zyciu nic nie zaplacisz! proste sam przyznajsze, że kasa - a nie bezpieczeństwo! widziałeś matkę czy ojca, co bierze kasę od dziecka, jak bawi się zapałkami? To to samo! W dooopie mają nasze życie! Odpowiedz Link Zgłoś
krzyszmal Re: super radary, brawo jestem za 06.01.13, 21:07 cillian1 napisał: > > Jezdzij zgodnie z przepisami to zyciu nic nie zaplacisz! proste > sam przyznajsze, że kasa - a nie bezpieczeństwo! biadolisz nad kasa to ci odpowiadam, o temat bezpieczenstwa do ciebie nie dociera > widziałeś matkę czy ojca, co bierze kasę od dziecka, jak bawi się zapałkami? > To to samo! W dooopie mają nasze życie! zgodnie z przepisami rodzice odpowiadaja za czyny dzieci wiec zapalki zabieraja albo karza. proste Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: super radary, brawo jestem za 06.01.13, 21:28 > zgodnie z przepisami rodzice odpowiadaja za czyny dzieci wiec zapalki zabieraja > albo karza. proste rozumiesz, co napisałem? rodzice nie biorą pieniędzy od dzieci! A jednak dzieci są bezpieczne! Chodzi o metodę tych debili z sejmu! METODĘ - człowieku! Jak jesteś małą biurwą urzędniczą - to rozumiem! Tacy właśnie żyją tylko i wyłącznie dlatego - że ludzie na nich płacą! Mam nadzieję, że to już niedługo się skończy! Ludziom puszczą nerwy - i będą zamiatać! Odpowiedz Link Zgłoś
krzyszmal Re: super radary, brawo jestem za 06.01.13, 21:43 cillian1 napisał: > > zgodnie z przepisami rodzice odpowiadaja za czyny dzieci wiec zapalki zab > ieraja > > albo karza. proste > rozumiesz, co napisałem? rodzice nie biorą pieniędzy od dzieci! > A jednak dzieci są bezpieczne! bo boja sie rodzicow co maja nad nimi wladze!!! a ty jak nie zaplacisz to cie nie zaboli!!! > Chodzi o metodę tych debili z sejmu! > METODĘ - człowieku! wolisz kase czy publiczna chloste??? > Jak jesteś małą biurwą urzędniczą - to rozumiem! Tacy właśnie żyją tylko i wyłą > cznie dlatego - że ludzie na nich płacą! > Mam nadzieję, że to już niedługo się skończy! Ludziom puszczą nerwy - i będą za > miatać! tak wjdz na ulice walczyc zlap za sztachety i na sejm!!! Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: super radary, brawo jestem za 06.01.13, 21:48 > bo boja sie rodzicow co maja nad nimi wladze!!! a ty jak nie zaplacisz to cie n > ie zaboli!!! więc jednak można bez kasy? No - zaczynasz łapać! > wolisz kase czy publiczna chloste??? wolę karę, która coś daje w zamian, a nie pensję dla debila na urzędzie! > tak wjdz na ulice walczyc zlap za sztachety i na sejm!!! poczekaj, sztacheta to na takich szaraczków, co liczą ile może zarobić z radaru. Odpowiedz Link Zgłoś
krzyszmal Re: super radary, brawo jestem za 06.01.13, 21:54 cillian1 napisał: > > bo boja sie rodzicow co maja nad nimi wladze!!! a ty jak nie zaplacisz to > cie n > > ie zaboli!!! > więc jednak można bez kasy? No - zaczynasz łapać! nie zrozumiales, a szkoda :( > > > wolisz kase czy publiczna chloste??? > wolę karę, która coś daje w zamian, a nie pensję dla debila na urzędzie! jak zaplacisz to w zamian masz pusta kieszen i wiesz ze tak nie wolno, a ktos ma pensje za twoja glupote > > tak wjdz na ulice walczyc zlap za sztachety i na sejm!!! > poczekaj, sztacheta to na takich szaraczków, co liczą ile może zarobić z radaru jedz przepisowo to nie dasz zarobic!!! Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: super radary, brawo jestem za 06.01.13, 22:06 > nie zrozumiales, a szkoda :( zrozumiałem, do czego zmierzasz! Ale ty dalej masz problem - lęk przed karą pieniężną - nikogo nie nauczy. Tak samo jak dziecka! Skuteczniejsze byłyby wyboje na drodze - zwane "leżący policjant". I wtedy by było bezpiecznie i bez ofiar! Chodzi o skuteczne - dbanie o życie! jest to co jest - kasa na ch..j wie co! Znaczy premie i wypłaty dla nowych urzędasów! Odpowiedz Link Zgłoś
krzyszmal Re: super radary, brawo jestem za 06.01.13, 22:09 > zrozumiałem, do czego zmierzasz! Ale ty dalej masz problem - lęk przed karą pie > niężną - nikogo nie nauczy. Jak to nie, skoro nie chcesz placic urzedasom to zwolnij i nie plac! to juz wielka nauka >Tak samo jak dziecka! Skuteczniejsze byłyby wyboje > na drodze - zwane "leżący policjant". I wtedy by było bezpiecznie i bez ofiar! lezacy policjant znajdzie swych 'wyskokowych' amatorow a tak fota jest fota, dowod jak ta lala > Chodzi o skuteczne - dbanie o życie! BRAWO, nareszcie dociera :) > jest to co jest - kasa na ch..j wie co! Znaczy premie i wypłaty dla nowych urzę > dasów! kasa musi sie krecic, takie sa prawa rynku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antoni Re: super radary, brawo jestem za IP: *.dynamic.chello.pl 06.01.13, 22:17 > Ale ty dalej masz problem - lęk przed karą pie > niężną - nikogo nie nauczy. Nie? Przekrocz dozwoloną prędkość w Skandynawii. Albo nie przepuść pieszego na przejściu. Raczej zapamiętasz ten moment na dłużej. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: super radary, brawo jestem za 06.01.13, 22:39 kurde, przekrocz pensję w Polsce ze Skandynawii! Też będziesz czuł respekt! Wiesz w czym jest problem, debile nastawiają znaków - jak sobie nagród! Jak Polak jedzie na zachód, to wie - że jak jest zakręt, to nie jest to zakręt, że 100 możesz spokojnie jechać! A jak masz 40 - to znaczy że masz 40 jechać, a nie bo jakiś debil postawił sobie znaczek - a za nim radar! Chodzi o debilne wymyślanie i zarabianie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antoni Re: super radary, brawo jestem za IP: *.dynamic.chello.pl 06.01.13, 23:08 Tak, oczywiście, za granicą jest lepsza pogoda, trawa bardziej zielona, a do każdej butelki wódki dodają 2 pęta kiełbasy gratis. Tylko, że to wyłącznie tanie wymówki. A tak naprawdę oznakowanie dróg, zwłaszcza jeśli chodzi o ograniczenia, wcale nie jest bardziej liberalne niż w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elo Re: super radary, brawo jestem za IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.01.13, 12:01 chyba durniu nie jechales nigdy zwykla droga w Niemczech... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antoni Re: super radary, brawo jestem za IP: *.dynamic.chello.pl 07.01.13, 21:06 Tak, wiem, byłeś w Niemczech z wycieczką z zakładem pracy. Ale o Niemczech g* wiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elo Re: super radary, brawo jestem za IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.01.13, 01:27 nie przypisuj innym swoich miernych doswiadczen - przejechalem po niemieckich drogach dziesiatki tysiecy kilometrow, pracowalem w Niemczech w sumie prawie rok. jezdzilem po Bawarii, Nadrenii i po Brandenburgii - i nie mowie tu o autostradach pajacu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Predkoscdozwolona Re: super radary, brawo jestem za IP: *.146.43.188.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 06.01.13, 20:36 Brawo!!! Odpowiedz Link Zgłoś
the_tree_of_truth Re: super radary, brawo jestem za 06.01.13, 21:40 To dla dzieci baranie lepiej postawić sygnalizację świetlną a w wioskach gdzie idzie duży ruch tranzytowy to warto pomyśleć by budować kładki lub tunele do przejścia. Skorzystają na tym wszyscy a bezpieczeństwo na pewno w pierwszej kolejności... Odpowiedz Link Zgłoś
krzyszmal Re: super radary, brawo jestem za 06.01.13, 21:46 the_tree_of_truth napisał: > To dla dzieci baranie lepiej postawić sygnalizację świetlną a w wioskach gdzie > idzie duży ruch tranzytowy to warto pomyśleć by budować kładki lub tunele do pr > zejścia. Skorzystają na tym wszyscy a bezpieczeństwo na pewno w pierwszej kolej > ności... nie rozumiem dlaczego mnie obrazasz? zgodze sie ze ze kladki to dobry pomysl, ale w malych wioskach, gdzie pare domow sygnalizacja??? prosze cie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elo Re: super radary, brawo jestem za IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.01.13, 12:03 obraza cie bo wypowiadasz sie na tematy o ktorych nie masz zielonego pojecia. Pozwol zajmowac sie nimi innym - z wieszym doswiadczeniem w tej materii oraz takim ktorzy dopuszczaja myslenie a nie slepo zgadzaja sie z idiotycznymi przepisami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antoni Re: super radary, brawo jestem za IP: *.dynamic.chello.pl 06.01.13, 22:10 Tunele dla mieszkańców? Łagodny jesteś, szkoda, że nie nawołujesz do wyburzenia wioski, przez którą nie możesz jechać tak szybko, jak lubisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elo Re: super radary, brawo jestem za IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.01.13, 12:04 jestem pewien ze gdyby wodz tusk wydal taki przepis to sam pierwszy ochoczo bys polecial wyburzac ta wioske... Bo przeciez jest przepis. A widzisz - ja bym nie polecial nawet jakby byl nakaz bo mam moralnosc i mysle sam za siebie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vic Re: super radary, brawo jestem za IP: *.uznam.net.pl 06.01.13, 23:53 znaczy się jesteś (p)osłem - oni załatwili sobie bezkarność, a ponieważ jesteś za to najprawdopodobniej jesteś członkiem tej złodziejskiej szajki albo debilem z centrali ITD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xza Re: super radary, brawo jestem za IP: 194.181.164.* 25.01.13, 07:32 mały szczegół wszyscy piszący o tym że się nie zdąży wyhamować na czas mają niewielkie pojęcie o rzeczywistych (nie teoretycznych) sytuacjach jakie mogą się zdarzyć na drodze w rzeczywistej sytuacji zazwyczaj da się tylko ominąć przeszkodę, starać się uniknąć zderzenia, nie ma mowy wyhamowaniu oczywiście jadąc wolniej jest łatwiej... p.s. jestem przeciw Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość "Pieprz radary" to znaczy "Narobić obciachu zło... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.13, 20:17 facet prawdopodobnie planuje w najbliższym czasie przejść na emeryturę i uzyskać do niej 15% dodatek z powodu orzeczenia komisji lekarskiej o trwałej niezdolności do służby w związku ze zdiagnozowaniem jednostki chorobowej , której nazwy nie wymienię , można się łatwo domyślić . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Szmarowski Re: "Pieprz radary" to znaczy "Narobić obciachu z IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 06.01.13, 20:40 Ciekawy punkt widzenia. Ale nietrafny. Dodatkowa kaska wpadnie mi za problemy z kręgosłupem, które powstały w służbie. I nie będzie to 15 procent. Jeśli w ogóle, bo rząd mocno majstruje przy tych przepisach. A z przejściem na emeryturę jeszcze trochę poczekam. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: "Pieprz radary" to znaczy "Narobić obciachu z 06.01.13, 21:06 Teraz to debile z rządu (jak i opozycja) łupią nas bez litości! Oni mają na wysokie pensję! My nie mamy wyższych emerytur jak i pensji - i nie będziemy mieć! Więc - nie pitol z łaski swej! Odpowiedz Link Zgłoś