Gość: Darren IP: 5.2.* / *.chello.pl 16.11.04, 21:08 a jemu to lotto, że nas to bulwersuje - nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Jacek Kurylczyk poza prawem. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.04, 21:38 Ja tez chetnie wynajme te mieszkanie nawet za 200 zl.Skandal, kolejny przekret tzw uczciwej lewicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smutek W RP jak w PRL: ROWNI I SLD dawniej PZPR!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 12:18 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: optymista Re: Kurylczyk poza prawem. IP: *.wah.sopot.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.04, 23:24 chetnie wynajme mieiszkanie panu ninistrowi zataka sama cene w sopocie w podziekowaniu za decyzje budowy a1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ht Re: Wiceminister Jan Ryszard Kurylczyk korzysta z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.04, 21:46 I pewnie narzeka że drogo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autostarda Re: Wiceminister Jan Ryszard Kurylczyk korzysta z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.04, 11:42 żaden z magików typu wałęsa, tusk i inni liberałowie nie tyle dla pomorza przez lata swej politycznej działalności zrobili absolutnie nic dla rozwoju aglomeracji trójmiejskiej. Ciekawe czy nie jest to kolejny artykuł na zamówienie. Zapewniam, że piszący ten tekst jest zdecydowanym antykomunistą i przeciwnikiem SLD, należy jednak odróżnić ziarno od plew Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorientowana Re: Wiceminister Jan Ryszard Kurylczyk korzysta z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.04, 22:49 Kazio W! Dbaj o zdrowie brata, bez niego znowu będziesz nikim! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sławek K. Głupia Gazetka IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 17.11.04, 06:55 Kurylczyk jest z pewnością jednym z najciekawszych polityków Pomorza ostatnich lat. Ma też autentyczny sukces - podpisanie - wreszcie !!! - umowy w sprawie budowy autostrady A1. Ale co tam - można mu przywalić pod byle pretekstem, to mu Gazetka Morska przywali. I to jeszcze z jak idiotycznego i błahego powodu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolo Podpis??? hehehe IP: *.crowley.pl 17.11.04, 11:36 podpisywać można bardzo wiele rzeczy. Istotne jest to co i kiedy się zrealizuje zapisy. To dla naiwniaków myślących że jak podpisał to już ruszyły do roboty ekipy techniczne! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r ja z dam 200 zl za miesiac ! IP: *.com.pl 17.11.04, 08:28 Poprosze to mieszkanie ! przebijam stawke do 200 zl niech strace. Odpowiedz Link Zgłoś
jacek.69 Proszę władze Sopotu o wynajecie mieszkania 17.11.04, 08:47 na takich samych zasadach i takich samych stawkach. Będę sobie trzymał rower... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eryk 169 pln miesiecznie aaaaaaaaaaaaaaaaaa :( IP: *.chelm.gda.pl / *.futuro.pl 17.11.04, 09:52 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goguś Re: Wiceminister Jan Ryszard Kurylczyk korzysta z IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.04, 10:19 jeżeli ktoś myślał że to uczciwy rodzaj komunisty to był w wielkim błędzie. Pan Wojewoda niech się przejdzie na dworzec tam są bedomni im też należy się jakieś lokum Odpowiedz Link Zgłoś
bopin 169!! 17.11.04, 10:27 169 złotych za mieszkanie w Sopocie?!! Toz to jest dopiero granda, a reszta czynszu za tego budowniczego pożal sie Boże autostrad, płacę ja podatnik! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolo OFERTA !! IP: *.crowley.pl 17.11.04, 11:34 składam ofertę na to mieszkanko - zapłacę dwa razy tyle co ten Kurylczyk. Swoją drogą przypadek z tym gościem to kolejny dowód zepsucia Państwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sopocianka Re: Wiceminister Jan Ryszard Kurylczyk korzysta z IP: *.spsk1.pl / *.amg.gda.pl 17.11.04, 12:21 Ciekawe tylko dlaczego w przypadku pozostalych Sopocian!!!!urzedowi nie wystarczy TYLKO,podkreslam tylko 169zl za mieszkanie????przeciez to jest smieszna suma!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: balbina daje 300 za to mieszkanie platne z gory za rok IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.04, 12:30 i dwa numerki miesiacu gratis dla Pana wojewody Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Re: Wiceminister Jan Ryszard Kurylczyk korzysta z IP: *.nyc.gov 17.11.04, 14:19 po prostu ma dodatek mieszkaniowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nauczyciel Re: Wiceminister Jan Ryszard Kurylczyk korzysta z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.04, 15:04 teraz pan redaktor z kuratora przeskoczył na wojwode . Brawo!!Ręce precz od kuratorium. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolo Mieszkanie..... IP: *.crowley.pl 17.11.04, 20:24 proszę o wynajęcie mieszkania wspomnianego Kurylczyka. Zapłacę za wynajem 400 złotych. Z poważaniem. bolo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wybiórczy Re: Koszmar z ul. 23 Marca IP: *.wmc.net.pl 17.11.04, 21:08 Tyran ,który ośmielił się wbrew "Warszawce" i Gazecie Wyborczej podjąć decyzję o budowie A-1 doprowadza do zagłady mienie Skarbu Państwa płacąc 160 zł za lokal ktory i tak stałby pusty. Jest to niewatpliwie obok afery Rywina ,zabójstwa Papały i mafii paliwowej największa afera III RP.Brawo Gazeta - wykończcie drania!!!.Wszystkie autostrady ,Pałace PKOL i Narodowe stadiony mają być w Warszawie tam gdzie centrala Agory . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolo ech ...cieciu !!! IP: *.crowley.pl 17.11.04, 21:18 lokal nie stałby pusty! zapłace za wynajem 2x165 złotych. nie umiesz czytać??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolo drań ? hehehehe IP: *.crowley.pl 17.11.04, 21:19 drań? ... to ty to powiedziałeś , hehehehe !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lipa w gazecie Re: drań ? hehehehe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.04, 15:21 tylko ty boluś nie byleś wojewodą i nigdy nie będziesz ministrem, do tego nic dla województwa nie zrobiłeś i nie zrobisz poza zasmradzaniem powietrza. A na marginesie zastanów się: śrdnio dwie wizyty miesięcznie w Gdańsku - nocleg w hotelu (200 zł)płatne z budżetu oraz brak 169 zł płaconych z miesięcznej pensji do budżetu to 569 zł miesięcznie na minusie dla skarbu państwa. Gdzie tu logika... a w gazecie wybiórczej kolejna aferka na zamówienie albo dla zapełnienia nudnego dodatku morskiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolo lipa to ty jesteś ! IP: *.crowley.pl 18.11.04, 19:21 1) czy złamał obowiązujące prawo? odpowiedź brzmi TAK! 2) jeśli jak twierdzi obywatel Kurylczyk "nie chce zrywac związków z Pomorzem" to niech to robi na własny rachunek. nie będę pytał na czym miałby polegac ten związek z Pomorzem (oczywiście na koszt podatników). 3)nie zapominaj kochanie że 169 złotych miesięcznie w tym punkcie miasta to jakaś kpina ! 4) jeśli Kurylczyk chce przyjeżdzać, jak to wyliczyłeś, dwa razy w miesiącu do Gdańska to ja pytam PO CO? jednocześnie oznacza to że przez pozostałe 26-29 dni mieszkanie STOI PUSTE ! Kurylczyk jeśli chce sobie przyjeżdżać (ciekawe po co ????) na Pomorze to niech to robi na własny rachunek (sorry - na rachunek podatników ! - przeciez juz mu zapłaciliśmy ! ) 5)widzę "lipa" że jesteś chyba wysokim urzędnikiem i straciłeś kontakt z rzeczywistością. proponuje odwiedzić dwa miejsca - urząd pracy i dowolny ośrodek pomocy społecznej. 6) ..a później sie wymądrzaj, cieciu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolek - lolek Re: lipa to ty jesteś ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.04, 00:05 Bolek ja się z tobą mam... piszesz głupoty, powielasz głupoty czemu taki jesteś Bolesławie??? 1. Czy złamał prawo??? Niekoniecznie - popisał umowę najmu uiszcza opłatę, gdyby ta hacjenda była za darmo (służbowa) to mógłbym się zgodzić. 2. Widzisz w odróżnieniu od wielu dawnych polityków Pan Kurylczyk dla regionu chce coś robić, wiesz jak by ci to wytłumaczyć (byś mógł to pojąć), działanie dla regionu to proces, to nie jest jednorazowa czynność jak np. sprzedaż selera w twoim sklepiku. ale to wymaga dłuższego wywodu a nie chciałbym by dopadła cię nuda ... 3. Nie pisz do mnie kochanie. bo wybacz Bolek, z tą ksywką nawet gdybym lubił chłopaczków nie miałbyś szans. Co do 169 zł to przypominam, że jest to obiekt wydziału zarządzania kryzysowego otoczony drutem kolczastym, magazynami i innymi obiektami typu schrony itp. Wiesz bolek trzeba się wczytać w artykuł, pojechać, zobaczyć o czy się chce napisać (ale ja już wiem że jeśli chodzi o wysiłek nawet intelektualny to ty jesteś ostatni...) 4. Co do punktu nr 4 to patrz nr 2 i 3 5. Co do insynuacji urzędniczych to wybacz boluś głupi jesteś do kwadratu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maud A ja lubilam reporterów Gazety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 11:15 Naprawde nhie ma nic innego do roboty jak przywalać Kyrylczykowi> Reprezentuje On opcję , której ejstem zdecydowanie przeciwna.Ale to jest Facet , ktory jako JEDYNY przedtsawiciel władzy robił dla trójmiasta wiele.Jego zasługa jest początek autostrady....Nie było kunktatorstwa za jego czasow w Urzedzie tak jak gdzie indziej...Tez mi afertke znaleźliście! Coś mocno ostatnio koncentrujecie sie na tego typu aferachj, a za mało czasu poświecacie korupcji na górze! Dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolo AUTOSTRADA DO NIEBA ! ! IP: *.crowley.pl 18.11.04, 13:47 pokaż kochanie gdzie jest chociaż jeden kilometr autostrady Kurylczyka! Bedę bardzo wdzięczny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mc Re: bolek nie bełkocz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.04, 15:29 Bolek twoja prosta łepetynka nie jest w stanie ogarnąć skali przygotowań do inwestycji takiej jak autostrada. Ty zapewne wyobrażasz sobie, że po podpisaniu umowy na plac budowy wchodzi pan bolek z dwoma braćmi i robota wre. Chłopie przestań już pisać, bo gdy człowiek uzmysławia sobie bezmiar twojej ignorancji to smutek ogarnia … Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolo juz wiem! IP: *.crowley.pl 18.11.04, 15:42 podpisał! i ... to wszystko. raczył podpisać! podpis? 4 sekundy. łącznie ze schowaniem długopisu. sorry! pióra! wszak notable podpisują piórami hahaha! na deser pytam cię mądralo, jak przebiegaja prace nad autostradą? co się robi? kto i co opiniuje? kto i gdzie walczy o kredyty? kto i co przygotowuje ? na razie autostrada Kurylczyka jest rzeczą wirtualną. i tylko w twojej główce, mądralo już jeżdżą po niej auta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mc Re: juz wiem! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 23:09 Chłopku roztropku, nie dane jest ci wiedzieć co się aktualnie przy autostradzie dzieje, bo bolku-lolku twoja ograniczony umysł ogarnia autostradę jako 4 minutowy proces podpisywania umowy do tego piórem jak raczyłeś dodać, Prowadząc dalej swą głęboką analizę „odkryłeś”, że robią to notable (jeszcze tego by brakowało żeby autostrady podpisywały bolki bez szkoły). Dalej zadajesz idiotyczne pytania co, kto, gdzie i kiedy – więc odpowiadam weź telefon i zadzwoń do rzecznika prasowego ministerstwa i o to zapytaj. To prawdopodobnie jest dużo trudniejsze niż insynuacje, obrażanie incognito osób publicznych, zadawanie głupich i do tego retorycznych pytań na forum. Zadaj sobie odrobinę trudu, nie utwierdzaj mnie w przekonaniu, że mam do czynienia z ... bolkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolo drogi kasztanie IP: *.crowley.pl 19.11.04, 00:12 to nie ja i kazdy z milionow Polakow ma dzwonic do ministerstwa tylko (zapamietaj) ministerstwo ma informawac nas ! zrozumiales cwoku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kobra ale albo willa albo strych ok? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.11.04, 11:33 Były wojewoda zajmuje w willi przy 23 Marca blisko czterdziestometrowe mieszkanie na poddaszu, za które płaci 169 zł miesięcznie. Nie wygląda mi żeby ten akurat gość nakradł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Wiceminister Jan Ryszard Kurylczyk korzysta z IP: 212.160.172.* 18.11.04, 11:36 Piepszony kraj, piepszonych zlodzieji. Na barykady!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaga Re: Wiceminister Jan Ryszard Kurylczyk korzysta z IP: *.crowley.pl 18.11.04, 11:38 A co w tym dziwnego?? To także jeden z "Nich" czyli Kryminalnego Syndykatu SLD.Trzeba tylko takich odnotowac i po delegalizacji tej "partii" -wystawic prawidłowe rachunki a winnych posadzić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alex Re: GAZETA??? ha,ha,ha IP: *.gorzow.mm.pl 18.11.04, 11:48 Adaś, wracaj. Twoja gazetka schodzi na psy. Toż to już prawdziwy brukowiec, z szacunkiem dla brukowców. Też mi afera. Nie popisały się pismaki.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leonid winny skandalicznej ceny za 1 km autostrady IP: *.zgora.dialog.net.pl 18.11.04, 12:01 To zdaje się ten sam, co podpisał umowę na skandalicznie wysoką cenę 1 km autostrady A1 (o ponad 1 mln euro za 1 km za dużo). Wicie rozumicie, to bardzo ważny towarzysz, co takie umowy podpisuje. Nawet głowa państwa nie zawsze może załatwić prowizję, a on - proszę bardzo. Podpisał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antywarszawiak Leonid do Warszawy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.04, 15:32 Leonid wracaj do Warszawy, tam bzdurki o drogich autostradach oddalonych od centrum wszchświata (czyli warszawki) opowiadaj. Trójmiasto panu już dziękuje!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rencistka NIE MOGĄ SIĘ NAŻREĆ-BRAK IM GODNOŚCI I IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 12:05 PODSTAWOWEGO POCZUCIA PRZYZWOITOŚCI /moja renta z dodatkiem za I grupę wynosi 641,22, a za mieszkanie płacę 220,-miesięcznie/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mega Ja tez chce mieszkac tam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 12:07 I bede płacił 170 zł miesiecznie Odpowiedz Link Zgłoś