Gość: maras IP: *.168. / *.devs.futuro.pl 14.01.05, 00:11 Do pierdla!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: k s dla zlodziei ku... wa wszyscy kradna, mam juz tego dosc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.05, 00:26 TKM jest niesmiertelny, kradna z lewej, kradna ci co leza krzyzem w kosciele. ciekawe jak taka gnida czuje sie w niedziele w kosciele, pewnie juz nie chodzi. kara smierci to malo. zacytuje Kukiza "jak ja was k... a nie nawidze, jak ja wami k..a gardze, wami z aws - u tez Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirek Re: Jak się sprzedaje kamienice w Gdańsku IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 14.01.05, 00:35 Wiadomości zebrane...cyt.:...."Pomorski wojewoda Tomasz Sowiński z AWS za bezcen oddał dziesięć kamienic na gdańskiej starówce Agencji Rozwoju Pomorza. Teraz zarządzają nimi jego partyjni koledzy... ...Marszałek województwa Jan Kozłowski trzykrotnie zwiększył diety członkom rady nadzorczej Wojewódzkiego Funduszu Ochrony Środowiska. Decyzja będzie kosztować fundusz 120 tysięcy złotych rocznie.... ...Rada Miasta przegłosowała kluczową uchwałę gospodarczą w tej kadencji - od 1 maja gdańskich najemców lokali użytkowych czekają m in. poważne zmiany w cenach za metr kw. powierzchni.Według szacunkowych danych po wejściu w życie nowych przepisów miasto może zyskać dodatkowe 1,5 mln złotych w kasie"... Toż to sie nóż w kieszeni otwiera, gdy się czyta takie wiadomości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Jak się sprzedaje kamienice w Gdańsku IP: *.pentex.pl 14.01.05, 01:38 Czerwony na gwalt potrzebuje jakiejs afery poza swoim obozem - wiec ABW + GazWyb sa do dyspozycji. Za pare miesiecy sie okaze, ze prawo nie zostalo zlamane - ale poki co, jest temat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czterdziestolatek Agencja IP: 217.153.12.* 14.01.05, 08:07 To sie zaczelo za czasow Plazynskiego , wtedy przekazywano Agencji Rozwoju Pomorza Gdanskiego rozne firmy za bezcen np Stocznie JAchtowa im J. Conrada Korzeniowskiego .Agencja nia zarzadzala chwilke a potem za 4,5 mln zlotych sprzedala prywatnej firmie. Upadlosc Stoczni to byl plan Agencji dzieki temu mogl ruszyc Straszyn Pana Kobylki pelna para. A w Agencji sami czerowni co Panu Plazynskiemu , Sowinskiemu i innym nie przeszkadzalo. Miasto Kolesi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: George Początek końca PiS,PO i prawicy IP: *.crowley.pl 14.01.05, 08:11 Nareszcie i w Gdańsku znaleźli się dziennikarze śledczy. Myślę, że to wierzchołek góry lodowej.Wydaje się, że nadciąga w Gdańsku koniec prawicy i powiązanych z nimi redaktorów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eugeniusz Re: Jak się sprzedaje kamienice w Gdańsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.05, 08:23 Obecni ci sami - prawi i sprawiedliwi, szykują się po nowych wyborach do sprawowania rządów. Na dobry początek sprawiedliwi - dla społeczeństwa, jako kiełbasę wyborczą proponują wprowadzenie kary śmierci, natomiast prawi, zmianę prawa, która wmożliwi im sprawowanie nieograniczonej władzy. Powyższe wywodzę na podstawie wywiadu prawego lidera PiS dla Polityki, który ukazała się w 2004r. Zapewne wówczas gdy przeprowadzą te zapowiadane zmiany w polskim prawie i wporowadzą w czyny swoją sprawiedliwość - zalegalizują przejęcie przez kolesi tych kamienic za grosze. Zapewne zalegalizują też szergeg innych ambitnych działań gospoadrczych swoich kumpli. Liderzy PiS to bardzo zdolni prawnicy oraz działacze gospodarczy - godni Opus Dei. Eugeniusz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bizik Re: Jak się sprzedaje kamienice w Gdańsku IP: *.crowley.pl 14.01.05, 09:17 ta klucha sowiński od początku wydawał mi się podejrzany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kontra Re: Jak się sprzedaje kamienice w Gdańsku IP: *.univ.gda.pl 14.01.05, 09:41 A to święty apostoł, ministrant jeden. Ci świetoszkowaci ludzie modlą sie pod figurą a diabła maja za skórą: odebrać ukarać posadzic dla przykładu i nauczki dla następców bez względu na ich orientacje polityczną Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EKSPERT Kontra Ekipy Adamowicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.05, 09:42 Adamowicz za darmo oddał kamienice dziwnej organizacji i oczywiście prokuratura nie robi nic w tej sprawie. Ale za kamienice sprzedane czy przekazane aportem za określone pieniądze bierze się ABW i Prokuratura a Gaceta Wyborcza będzie miała kolejną wierszówkę od ekipy Adamowicza.Pięknie !!!!! Ten burdel się skończy.Nie dziw że Giertych a atakują za wnioski o ujawnienie ubeków.Gdańsk na dziś jest wyłącznie UBECKI!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BOJKOTU WYBORY chodząc na wybory - uczestniczysz w przestępstwie IP: 195.116.62.* 14.01.05, 10:05 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wito Jak tu glosowac na PiS skoro to "przebierancy" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.05, 10:13 i to wszystko,bo szkoda klawiatury- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tedy Re: Jak tu glosowac na PiS skoro to "przebierancy IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 16.01.05, 21:59 szkoda ci klawiatury? PiS to jedyna porządna partia w Polsce. Sowiński nie jest członkiem PiSu i pewnie nie będzie. Marchlewicz nie ma z tym nic wspólnego bo to się działo w 1999. Kto jest przxebieraniec????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: caterec PiS porządny? IP: 217.153.221.* 16.01.05, 22:07 Powtórz, bo chyba się przewidziałem, PiS porządny ?? Porządny... a chyba najporządniejszy Jacuś Kurski, co nie ?? hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przymorzanin Re: Obecnie PO chce przechwycić obiekt wybudowany IP: *.sm-rozstaje.pl 14.01.05, 10:25 przez Ognisko TKKF"Przymorze" i przekazać go kolesia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kibic Re: Obecnie PO chce przechwycić obiekt wybudowany IP: *.sm-rozstaje.pl 14.01.05, 13:24 Obiekt zadbany, zagospodarowany i ciągle jakieś mecze głównie p.nożnej tam sie odbywaja, a dla PO "potrzeba igrzysk" i swoich ludzi, przed wyborami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba Re: Obecnie PO chce przechwycić obiekt wybudowany IP: *.sm-rozstaje.pl 14.01.05, 20:24 B.Szkoda mi chlopakow, kiedys gralem na tym boisku w p.nożna i kosza, moze nie jest w "swietnym" stanie (podgrzewana płyta), ale jak widac mlodziezy odbiera sie nawet to, zycze pomyslnego rozwiazania sprawy, ponieważ dzisiejsza pogoda sprzyja grze, wszak zaczeły sie ferie zimowe. Ciekawe co miasto (za darmo) dla nas ma do zaoferowania w czasie wolnym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przemekmarchlewicz półprawdy IP: 195.116.210.* 14.01.05, 11:18 Łopiński i Liberadzki nigdy nie byli w AWS więc nie są kolesiami Sowińskiego.Dziś nie są członkami PiS ani PO. Jacek Rybicki nie zasiada w Radzie Nadzorczej ARP SA. Wycena kamienic była zatwierdzona przez biegłego sądowego. Majątek był przekazany do należącej wówczas do Skarbu Państwa Agencji Rozwoju Pomorza (wojewoda przekazał więc majątek do swojej spółki). Dziś w kamienicach mieści się część Urzędu Marszałkowskiego i wiele innych instytucji regionalnych. Sprawę najprawdopodobniej wywołała pani, która jest najemcą w budynku i nie chce za najem płacić. Ja zaś byłem tylko członkiem zarządu a nie wicemarszałkiem województwa. 25 lat miałem gdy powoływano mnie na funkcję, co działo się 2 lata temu. Dziś mam lat 27, ale też 2 dyplomy wyższej uczelni w tym jeden z zarządzania (MBA). Grupa Zarządzająca Pomerania SA zajmuje 9 miejsce w ogólnopolskim rankingu firm nieruchomościowych i powstała w 1997 roku. To tyle w kwestii wyjaśnień dla szanownych internautów. POzdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr A ile daliscie w łapę biegłemu -dziadu jeden z dwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.05, 13:36 A ile daliscie w łapę biegłemu sądowemu -dziadu jeden z dwoma dyplomami hehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pm Re: A ile daliscie w łapę biegłemu -dziadu jeden IP: 195.116.210.* 14.01.05, 16:40 nie wiem dziadu jeden :-) bo wtedy na chleb "beb" wołałem: byłem zaraz po maturze i jeszcze kurcze nie byłem prezesem. Ale chyba trzeba było dać dużo bo to oceniało 2 biegłych, w tym jeden sądowy... Odpowiedz Link Zgłoś
makary21 Re: półprawdy 14.01.05, 14:18 Gość portalu: przemekmarchlewicz napisał(a): > Łopiński i Liberadzki nigdy nie byli w AWS więc nie są kolesiami > Sowińskiego.Dziś nie są członkami PiS ani PO. a gdzie to w artykule jest zapisane? cytat "Prezesem ARP był wówczas partyjny kolega wojewody Maciej Łopiński. Z ramienia ekipy Mariana Krzaklewskiego zasiadał on równocześnie w radzie nadzorczej KGHM Polska Miedź. - " jak widac mowa o mowa o ekpie. "Agencja Rozwoju Pomorza jest dziś spółką akcyjną samorządu województwa. Jej prezesem jest Andrzej Liberadzki, niegdyś człowiek Krzaklewskiego w radzie nadzorczej TVP i naczelny "Dziennika Bałtyckiego" no jak widac tez chodzi o tz., ekipe a nie farmalnych czlonkow. rozumiem ze chodzi o tytył i poczatek? no coz nie znam listy czlokow AWS PIS i PO faktem jest ze zbieznosc znajomosci jest duza. > Jacek Rybicki nie zasiada w > Radzie Nadzorczej ARP SA. nie plemizuje na stronach internetowych nie zadnych danych. jest tylko stuktura. dziwne biorac pod uwage ze sa tam panstwowe pieniadze. >Wycena kamienic była zatwierdzona przez biegłego > sądowego. jednego zaledwie? toi taki majatek przekazuje sie po jednej wycenie? i nikogo nie zastanowilo zwykle porwanie cen na rynku? >Majątek był przekazany do należącej wówczas do Skarbu Państwa > >Agencji Rozwoju Pomorza (wojewoda przekazał więc majątek do swojej spółki). to jak to bylo z agencja (oczywiscie nie dowiesz sie nic ze stronu internetowej o historii) najpierw zalozono spolke gdzie 100 % mial skarb panstwa? a nastepnie dopuszczono innych? >Dziś w > kamienicach mieści się część Urzędu Marszałkowskiego i wiele innych > instytucji regionalnych. jasne tym brdziej ze wojewoda byli jest przedstawicielm wladzu centralnej a semjmnik samorzadowy wladzy lokalnej. czy taka zagywka miala sluzyc wyszarpniecu z kasy centralnej budnyku na rzecz samorzadu? > Sprawę najprawdopodobniej wywołała pani, która jest najemcą w > budynku i nie chce za najem płacić. no tak dziwna wycena nie ma nic do rzeczy (wartosc jednak wzbudza watpliwosci nawe jezeli byla zgodna z prawem) >Ja zaś byłem tylko członkiem zarządu a nie > wicemarszałkiem województwa. 25 lat miałem gdy powoływano mnie na funkcję, co > działo się 2 lata temu. owszem to prawda,. trzeba jednak dodac ze najpierw byly przegrane wybory. nie chce byc zlosliwy ale wygladalo to troche tak nie wszedlem z woli ludu wejde z woli partyjnej. >Dziś mam lat 27, ale też 2 dyplomy wyższej uczelni w > tym jeden z zarządzania (MBA). a drugi z prawa prawda? i nic nie zastanawia prawnika dodatkowo z dyplomem mba ze cos co mozna sprzedac powiedzmy za 10 zl sprzedaje sie za 5 zloty bo taka jest oficjalna wycena? bo ja bym sie takiej wycenie dokladnie przyjzal a nie skonczylem ani prawa anie ekonomi ale zwykla logika i zasady rynku to podpowiadaja. >Grupa Zarządzająca Pomerania SA zajmuje 9 > miejsce w ogólnopolskim rankingu firm nieruchomościowych i powstała w 1997 > roku. To tyle w kwestii wyjaśnień dla szanownych internautów. POzdrawiam > serdecznie. no wlasnie jeszcze kwastia tej pomertani. jezlei jest prawda ze glwne dochodzy ARP SA sa z wynajmu kamienic to zastanawai mnie dzialanie samorzadow.. BO skoro firmy nie wnosza wklady a sa wpisane na liste wspoudzialowcow to czemu jednen akcjonariusz ma pomonci naklady na pormocje innych firm?)bo jest promocja uczestniczenie w takim przedsiewzieciu) czy tutaj dziennikarze sklamal? bo oczywiscie nic na temat finasow sie nie dowiesz ze storny internetowej. A w koncu udzialowcem jest panstwo a prowadzone dzialania nie sa chyba tajne . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przemekmarchlewicz Re: półprawdy IP: 195.116.210.* 14.01.05, 16:37 > Łopiński i Liberadzki nigdy nie byli w AWS więc nie są kolesiami > Sowińskiego.Dziś nie są członkami PiS ani PO. a gdzie to w artykule jest zapisane? cytat "Prezesem ARP był wówczas partyjny kolega wojewody Maciej Łopiński. Z ramienia ekipy Mariana Krzaklewskiego zasiadał on równocześnie w radzie nadzorczej KGHM Polska Miedź. - " jak widac mowa o mowa o ekpie. Ale najpierw piszą o partii. O ile wiem w Radzie Nadzorczej KGHM p. Łopiński zasiadał od roku 2001, o ekipie wiem niewiele, bo w niej nie byłem. "Agencja Rozwoju Pomorza jest dziś spółką akcyjną samorządu województwa. Jej prezesem jest Andrzej Liberadzki, niegdyś człowiek Krzaklewskiego w radzie nadzorczej TVP i naczelny "Dziennika Bałtyckiego" no jak widac tez chodzi o tz., ekipe a nie farmalnych czlonkow. rozumiem ze chodzi o tytył i poczatek? no coz nie znam listy czlokow AWS PIS i PO faktem jest ze zbieznosc znajomosci jest duza. > Jacek Rybicki nie zasiada w > Radzie Nadzorczej ARP SA. nie plemizuje na stronach internetowych nie zadnych danych. jest tylko stuktura. dziwne biorac pod uwage ze sa tam panstwowe pieniadze. >Wycena kamienic była zatwierdzona przez biegłego > sądowego. jednego zaledwie? toi taki majatek przekazuje sie po jednej wycenie? i nikogo nie zastanowilo zwykle porwanie cen na rynku? Wycena była zatwierdzona przez rzeczoznawcę majątkowego a następnie przez biegłego sądowego, co jest obowiązkiem w przypadku podnoszenia kapitału w spółce akcyjnej. >Majątek był przekazany do należącej wówczas do Skarbu Państwa > >Agencji Rozwoju Pomorza (wojewoda przekazał więc majątek do swojej spółki). to jak to bylo z agencja (oczywiscie nie dowiesz sie nic ze stronu internetowej o historii) najpierw zalozono spolke gdzie 100 % mial skarb panstwa? a nastepnie dopuszczono innych? ARP SA ma również innych akcjonariuszy i miała ich od początku. Wszyscy oni posiadają wspólnie około 4 procent udziałów: są to największe polskie firmy. Taka struktura udziałowa jest naszą dumą. >Dziś w > kamienicach mieści się część Urzędu Marszałkowskiego i wiele innych > instytucji regionalnych. jasne tym brdziej ze wojewoda byli jest przedstawicielm wladzu centralnej a semjmnik samorzadowy wladzy lokalnej. czy taka zagywka miala sluzyc wyszarpniecu z kasy centralnej budnyku na rzecz samorzadu? Zgodnie z ustawą "przepisy wprowadzające reformę administracji państwowej", która weszła w życie 1 stycznia 1999, Skarb Państwa przekazywał wiele majątku samorządowi wojewódzkiemu. W ten sposób udziały w Agencji po SP objął samorząd wojewódzki. Taki był zamysł i cel reformy. > Sprawę najprawdopodobniej wywołała pani, która jest najemcą w > budynku i nie chce za najem płacić. no tak dziwna wycena nie ma nic do rzeczy (wartosc jednak wzbudza watpliwosci nawe jezeli byla zgodna z prawem) Zwracam uwagę, że majątek nie został roztrwoniony. Wartość nie ma o tyle znaczenia, że był to aport do spółki. Dziś jeśli nieruchomość jest warta 13 mln PLN- można ją sprzedać za 13 mln PLN. Pieniądze znajdą się wtedy w spółce należącej do samorządu i samorząd może je odzyskać. Oczywiście ARP nie zamierza sprzedać tych nieruchomości ale teoretycznie pieniądze zostają dla właściciela. >Ja zaś byłem tylko członkiem zarządu a nie > wicemarszałkiem województwa. 25 lat miałem gdy powoływano mnie na funkcję, co > działo się 2 lata temu. owszem to prawda,. trzeba jednak dodac ze najpierw byly przegrane wybory. nie chce byc zlosliwy ale wygladalo to troche tak nie wszedlem z woli ludu wejde z woli partyjnej. Tak, wszedłem z woli partyjnej na polityczne stanowisko, wybory rzeczywiście przegrałem. Po prostu prowadziłem kampanię POPiSu i swoją kampanią zająć się nie miałem czasu. W Polsce funkcjonuje system demokracji opartej na działalności partii politycznych i bardzo wiele stanowisk z definicji obsadzanych jest z politycznego klucza. Ministrem może zostać teoretycznie każdy, nie koniecznie poseł. Podobnie z członkiem zarządu województwa. >Dziś mam lat 27, ale też 2 dyplomy wyższej uczelni w > tym jeden z zarządzania (MBA). a drugi z prawa prawda? i nic nie zastanawia prawnika dodatkowo z dyplomem mba ze cos co mozna sprzedac powiedzmy za 10 zl sprzedaje sie za 5 zloty bo taka jest oficjalna wycena? bo ja bym sie takiej wycenie dokladnie przyjzal a nie skonczylem ani prawa anie ekonomi ale zwykla logika i zasady rynku to podpowiadaja. Ponownie podkreślam: nic nie zostało sprzedane. Zaręczam Panu, że gdyby ta nieruchomość została by dziś wystawiona na sprzedaż, jej cena wywoławcza byłaby bardzo wysoka, wyższa nawet niz podana w artykule. Ona po prostu została wniesiona do spółki. >Grupa Zarządzająca Pomerania SA zajmuje 9 > miejsce w ogólnopolskim rankingu firm nieruchomościowych i powstała w 1997 > roku. To tyle w kwestii wyjaśnień dla szanownych internautów. POzdrawiam > serdecznie. no wlasnie jeszcze kwastia tej pomertani. jezlei jest prawda ze glwne dochodzy ARP SA sa z wynajmu kamienic to zastanawai mnie dzialanie samorzadow.. BO skoro firmy nie wnosza wklady a sa wpisane na liste wspoudzialowcow to czemu jednen akcjonariusz ma pomonci naklady na pormocje innych firm?)bo jest promocja uczestniczenie w takim przedsiewzieciu) czy tutaj dziennikarze sklamal? bo oczywiscie nic na temat finasow sie nie dowiesz ze storny internetowej. A w koncu udzialowcem jest panstwo a prowadzone dzialania nie sa chyba tajne . GZ Pomerania SA jest spółką zależną od ARP SA (ARP posiada 100% udziałów). Wkłady na pokrycie akcji zostały wniesione w momencie zawierania spółki. ARP SA jest bez porównania o wiele mniejszą i mniej prestiżową firmą niż np. PGNiG. To jest dyskusyjne oczywiście. Jeśli chodzi o stronę internetową: dane finansowe spółki są jawne i znajdują się w Krajowym Rejestrze Sądowym. ARP SA jako spółka prawa handlowego nie podlega ustawie o dostępie do informacji publicznej i nie musi publikować tzw. Biuletynu Informacji Publicznej. Stąd brak składu Rady na stronie www i brak informacji o sytuacji finansowej spółki. Planuje sie objęcie spółek samorządowych ustawą o dostępie do informacji publicznej- wtedy wszystkie dane umieścimy na stronie www. Jako zarząd firmy uważamy, że dużo bardziej istotna z punktu widzenia internautów jest treść naszej merytorycznej pracy. Strona, która pozostawia jeszcze sporo do życzenia jest aktualnie w przebudowie. Zapraszam na stronę w lutym. Jednak dane o składzie organów i sytuacji finansowej nie będą nadal publikowane. Zainteresowanych odsyłam do KRS. Mam nadzieję, że udało mi się wytłumaczyć, że ARP SA nie jest wielbłądem. Jeśli nie- proszę o prywatny e-mail (mój adres: przemyslawm@arpg.gda.pl). Jeszcze raz pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
makary21 Re: półprawdy 17.01.05, 08:49 Gość portalu: przemekmarchlewicz napisał(a): ) ) Łopiński i Liberadzki nigdy nie byli w AWS więc nie są kolesiami ) ) Sowińskiego.Dziś nie są członkami PiS ani PO. ) ) a gdzie to w artykule jest zapisane? cytat ) "Prezesem ARP był wówczas partyjny kolega wojewody Maciej Łopiński. Z ramienia ) ekipy Mariana Krzaklewskiego zasiadał on równocześnie w radzie nadzorczej KGHM ) Polska Miedź. - " ) jak widac mowa o mowa o ekpie. ) ) Ale najpierw piszą o partii. O ile wiem w Radzie Nadzorczej KGHM p. Łopiński ) zasiadał od roku 2001, o ekipie wiem niewiele, bo w niej nie byłem. no coz owszem mowia ale to tylko sugerowanie. natomiast Ty stwierdzilesc ze nie byli kolesiami czego wykluczyc sie nie da. Podkreslam nie da sie wykluczyc,co nie znaczy ze byli. ) ) "Agencja Rozwoju Pomorza jest dziś spółką akcyjną samorządu województwa. Jej ) prezesem jest Andrzej Liberadzki, niegdyś człowiek Krzaklewskiego w radzie ) nadzorczej TVP i naczelny "Dziennika Bałtyckiego" ) no jak widac tez chodzi o tz., ekipe a nie farmalnych czlonkow. ) ) rozumiem ze chodzi o tytył i poczatek? no coz nie znam listy czlokow AWS PIS i ) PO faktem jest ze zbieznosc znajomosci jest duza. ) ) Jacek Rybicki nie zasiada w ) ) Radzie Nadzorczej ARP SA. ) nie plemizuje na stronach internetowych nie zadnych danych. jest tylko ) stuktura. dziwne biorac pod uwage ze sa tam panstwowe pieniadze. ) ) )Wycena kamienic była zatwierdzona przez biegłego ) ) sądowego. ) jednego zaledwie? toi taki majatek przekazuje sie po jednej wycenie? i nikogo ) nie zastanowilo zwykle porwanie cen na rynku? ) ) Wycena była zatwierdzona przez rzeczoznawcę majątkowego a następnie przez ) biegłego sądowego, co jest obowiązkiem w przypadku podnoszenia kapitału w ) spółce akcyjnej. a wiec juz dwie osoby podpisaly sie pod taka niska cena? dziwne naprawde dziwne. Wszystyko owszem zgodnhie z prawe ale to ze wycena zrobilaosoba beda cabieglum sadowym nie przemawia do mnie z prostehgo punktu widzenia. Bielgymoze byc kazdy ktos ie na taka liste wpisze. nie musi byc to koniecznie osoba doskonala w sowim fachu (co sugeru nazwa bigly sadawy) nie twierdze ze ten biegly zle wyscnil bo moze czym sie kierowal (wyceny tez nie ma publicznie ujawnionej ) ale wartosc jednak dziwni. ) ) )Majątek był przekazany do należącej wówczas do Skarbu Państwa ) ) )Agencji Rozwoju Pomorza (wojewoda przekazał więc majątek do swojej spółki) ) . ) ) to jak to bylo z agencja (oczywiscie nie dowiesz sie nic ze stronu internetowej ) ) o historii) najpierw zalozono spolke gdzie 100 % mial skarb panstwa? a ) nastepnie dopuszczono innych? ) ) ARP SA ma również innych akcjonariuszy i miała ich od początku. Wszyscy oni ) posiadają wspólnie około 4 procent udziałów: są to największe polskie firmy. ) Taka struktura udziałowa jest naszą dumą. owszem struktura jest dowala pytanie tylko czemu nie ma tegona oficjalnych stronach? dokladnego podzialu procentowego ? ) ) )Dziś w ) ) kamienicach mieści się część Urzędu Marszałkowskiego i wiele innych ) ) instytucji regionalnych. ) jasne tym brdziej ze wojewoda byli jest przedstawicielm wladzu centralnej a ) semjmnik samorzadowy wladzy lokalnej. czy taka zagywka miala sluzyc ) wyszarpniecu z kasy centralnej budnyku na rzecz samorzadu? ) ) Zgodnie z ustawą "przepisy wprowadzające reformę administracji państwowej", ) która weszła w życie 1 stycznia 1999, Skarb Państwa przekazywał wiele majątku ) samorządowi wojewódzkiemu. W ten sposób udziały w Agencji po SP objął samorząd ) wojewódzki. Taki był zamysł i cel reformy. ) ) no coz nie wane czy byl to czy nie byl to skok na kase. dobrze ze te kamienice zostaly w rekach (przynajmiej czesciowo ) samorzatu terytorialnego. Swojha drpoga dziwni wypoewiedz "Skarb Państwa przekazywał wiele majątku ) samorządowi wojewódzkiemu" czy li jak samorzady dostaly tyle majatku a tera krzycza ze na szkolnictwo brak pienidzy z dotacj budrzetowych? ja czegos nie rozumiem. centala mowi ze przekazal majatek do samorzadu, ten to potwierdza ale mowi ze dotacje sa zamale. co sie wiec z tytm majatkiem stalo?zostal sprzedany, jest zle rzzadzany? ) ) Sprawę najprawdopodobniej wywołała pani, która jest najemcą w ) ) budynku i nie chce za najem płacić. ) ) no tak dziwna wycena nie ma nic do rzeczy (wartosc jednak wzbudza watpliwosci ) nawe jezeli byla zgodna z prawem) ) ) Zwracam uwagę, że majątek nie został roztrwoniony. Wartość nie ma o tyle ) znaczenia, że był to aport do spółki. Dziś jeśli nieruchomość jest warta 13 mln ) ) PLN- można ją sprzedać za 13 mln PLN. Pieniądze znajdą się wtedy w spółce ) należącej do samorządu i samorząd może je odzyskać. Oczywiście ARP nie zamierza alez oszem z tym ze samorzaD SPRZEDAJC SAM NIERUCHOMISC DOSTALBY 13 MINIONOW (100%) A SPZEDAJAC PRZEZ AGENCJE OTRZYMALBY 96 % CZYLI JUZ NIE 13 MILIONOW. ) ) sprzedać tych nieruchomości ale teoretycznie pieniądze zostają dla właściciela. ) ) )Ja zaś byłem tylko członkiem zarządu a nie ) ) wicemarszałkiem województwa. 25 lat miałem gdy powoływano mnie na funkcję ) , co ) ) działo się 2 lata temu. ) owszem to prawda,. trzeba jednak dodac ze najpierw byly przegrane wybory. nie ) chce byc zlosliwy ale wygladalo to troche tak nie wszedlem z woli ludu wejde z ) woli partyjnej. ) ) Tak, wszedłem z woli partyjnej na polityczne stanowisko, wybory rzeczywiście ) przegrałem. Po prostu prowadziłem kampanię POPiSu i swoją kampanią zająć się ) nie miałem czasu. W Polsce funkcjonuje system demokracji opartej na ) działalności partii politycznych i bardzo wiele stanowisk z definicji ) obsadzanych jest z politycznego klucza. Ministrem może zostać teoretycznie ) każdy, nie koniecznie poseł. Podobnie z członkiem zarządu województwa. ) owszem system taki jest ale to system wybrany przez partie. czy dobry czy nie nie wnika. fakt jest faktem. ktos odpada w wyborach nie ma co sie martwic wejdzie inaczej do wladz9jezeli jego ugrupowanie zdobywa wladze). nie wspominam o systemie wyborczym premujacym patrtie nie ludzi, gdzie wystarczy jedna lokomotywa i reszte sie ciegnie (jezeli sie myle prosze sprosotwoacx ale chyba wlasnie tym rozni sie system wiekszosciowy od proporcjonalnego i jakos nie slychac glosow entuzjazmu do znmian). ) )Dziś mam lat 27, ale też 2 dyplomy wyższej uczelni w ) ) tym jeden z zarządzania (MBA). ) a drugi z prawa prawda? i nic nie zastanawia prawnika dodatkowo z dyplomem mba ) ze cos co mozna sprzedac powiedzmy za 10 zl sprzedaje sie za 5 zloty bo taka ) jest oficjalna wycena? bo ja bym sie takiej wycenie dokladnie przyjzal a nie ) skonczylem ani prawa anie ekonomi ale zwykla logika i zasady rynku to ) podpowiadaja. ) ) Ponownie podkreślam: nic nie zostało sprzedane. Zaręczam Panu, że gdyby ta ) nieruchomość została by dziś wystawiona na sprzedaż, jej cena wywoławcza byłaby ) ) bardzo wysoka, wyższa nawet niz podana w artykule. Ona po prostu została ) wniesiona do spółki. ) ) owszem do spolki gdzie jednak samorzad nie ma 100 % udzialu (zs pana wypowiedzi to wynika) tak wiec skarb przy sprzedfazy te 4% straci czy nie? ) )Grupa Zarządzająca Pomerania SA zajmuje 9 ) ) miejsce w ogólnopolskim rankingu firm nieruchomościowych i powstała w 199 ) 7 ) ) roku. To tyle w kwestii wyjaśnień dla szanownych internautów. POzdrawiam ) ) serdecznie. ) no wlasnie jeszcze kwastia tej pomertani. jezlei jest prawda ze glwne dochodzy ) ARP SA sa z wynajmu kamienic to zastanawai mnie dzialanie samorzadow.. BO skoro ) ) firmy nie wnosza wklady a sa wpisane na liste wspoudzialowcow to czemu jednen ) akcjonariusz ma pomonci naklady na pormocje innych firm?)bo jest promocja ) uczestniczenie w takim przedsiewzieciu) czy tutaj dziennikarze sklamal? bo ) oczywiscie nic na temat finasow sie nie dowiesz ze storny internetowej. A w ) koncu ud Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: półprawdy IP: *.dip.t-dialin.net 17.01.05, 01:36 Biegly jako podstawe przyjmuje ceny rynkowe.Od tego zaczyna wycene. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MIchal Re: półprawdy IP: *.delfnet.pl / 83.238.45.* 14.01.05, 20:47 a więc polowanko z nagonką! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rzeczoznawca półprawdy Przemka - to kłamstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.05, 09:30 Może i masz dwa dyplomy ale wiedzy niewiele. Uzywając słów "wyceny biegłego sądowego". Świadomie lub nie kłamiesz. Kłamiesz prawdopodobnie po to by wysoką rangą słowa Sąd odwrócic uwagę i zmylić ludzi nie do końca zorientowanych. Zgodnie z Ustawą o Gospodarce Nieruchomosciami nie istnieje takie pojęcie jak wycena biegłego sądowego. I na pewno nie istniało ani w roku 1999 ani 1998. Ani dziś. Pewnie takie pojecie wprowadziliście aby oszukać ludzi niezorientowanych. Wasza wycena to szok dla ludzi uprawnionych do oceny wartosci nieruchomości. Pomerania może i ma wysoka pozycję wsród firm ale tylko dzięki prezentom w postaci nomenklaturowej formie przekazania w zarząd nieruchomości po nieustalanych w drodze przetargu cenach. Drogi przemku zanim ponownie zaczniesz kłamać przeczytaj co ci napisałem. Reasumując. To co zrobił Sowiński i dziś robią nieudaczniccy z agencji i pomeranii to klasyka nomenklatury wzorem z Ordynackiej i tak samo zasługuje na obserwacje ABWi nielubianej prze ze mnie Gazety W jak i innych dziennikarzy niekoniecznie czerwonych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemek Re: półprawdy Przemka - to kłamstwo IP: 195.116.210.* 18.01.05, 12:48 Trudno mi się zgodzić ze stwierdzeniem, że kłamię. Nie powiedziałem wszak ani słowa o ustawie o gospodarce nieruchomościami! Mówiłem o WYCENIE APORTU DO SPÓŁKI AKCYJNEJ ZGODNIE Z PRZEPISAMI KODEKSU SPÓŁEK HANDLOWYCH. Taką wycenę musi zatwierdzić biegły sądowy. Wycenę oczywiście wcześniej przygotowywał rzeczoznawca, jednak uwzględnił przy tym kwestię kilku niekorzystnych, długoletnich umów najmu obciążających nieruchomość. W istocie nie mam wiele wiedzy w kwestii wycen nieruchomości. Za to jak widzę, ty nie masz wiele wiedzy w kwestii spółek handlowych. Natomiast zwykle nie kłamię i nie oszukuję, czego i tobie życzę. i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rzeczoznawca Przemku - miast kłamać ucz sie pilnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 07:32 Jednak zwykle kłamiesz. zamiast tego nie obrażaj się tylko skieruj swe zainteresowanie ku wiedzy. To lepsze niż licha obrona tandeciarzy i leni nomenklaturowych pchajacych się do władzy. Gdyby nie czuli zagrozenia ze strony zdolniejszych od siebie to byc może w naszej polityce by się coś zmieniło. Dla mnie osoby o których piszemy to tacy sami pospolici złodzieje jak ci z pod budki z piwem. Przepraszam jeżeli urazilem prawdziwych piwoszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gallux Re: półprawdy IP: *.limes.com.pl 16.01.05, 13:16 a miało być panie przemysławie tak ładnie:) do was też pasuje millerowskie, że prawdziwego mężczyznę poznaje się po tym nie jak zaczyna, ale jak kończy:) z tym końcem jakoś nie wychodzi wam najlepiej..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przemyslaw witam serdecznie! IP: 195.116.210.* 18.01.05, 13:02 panie galluxie! witam serdecznie! ależ przecież ja jeszcze niczego nie skończyłem! dopiero jestem na początku i bardzo mi daleko do osiągnięć kolegi millera. póki co bronię swoich współpracowników bo wiem, że nie ma sprawy, nikt niczego nie ukradł i nikt nic nie przewalił. nie włączam więc emocji (bo sprawa mnie nie dotyczy) a staram się wyjaśnić internautom coś co dla mnie jest oczywiste, dla Rady Etyki Mediów pewnie też będzie oczywiste, a dla czytających tekst nie jest oczywiste, bo rzeczywiście z tekstu wynika co innego. serdeczne pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
makary21 Re: witam serdecznie! 18.01.05, 14:19 Gość portalu: przemyslaw napisał(a): > panie galluxie! witam serdecznie! ależ przecież ja jeszcze niczego nie > skończyłem! a mowiono ze skonczyl studia cziekawe:> >dopiero jestem na początku i bardzo mi daleko do osiągnięć kolegi > millera. no zawsze mozna dazyc w strone poczynan idola. owszem prosze traktowac to z ironia ale wypowiedz nie do konca szczesliwa. > póki co bronię swoich współpracowników bo wiem, że nie ma sprawy, nikt > > niczego nie ukradł i nikt nic nie przewalił. miejmy nadzieje, ale watpliwasci sporo. i dziwqne ze one nie budza zaniepokojenia obecnych wladz. To wyliczenie wydaje sie dziwne. >nie włączam więc emocji (bo sprawa > > mnie nie dotyczy) no nie do konca bo obecnie zajmje Pan stanowisko w tej Agencji i to nie byle jakie. > a staram się wyjaśnić internautom coś co dla mnie jest > oczywiste, jasne szczeglnie to ze jest to taka spolka ktyora obraca miedzy innymi pieniedzymi podatnika a nie musi ujawniac skladu rady nadzorczej budzetu itp. tym bardziej ze brak do dzisiaj wyjasnienia ze strony Agencji czy rzeczywiscie dochody z wynajmu sa jedynymi dochodami agencji. a to napewani ciekawei pewne grono osob. Czy tez wlasnie firmy dzieki temu co sdkarb wnios aporetm do spolki moga sie dopisac do szczytnych projetkow nie ponoszac kosztow? Bo tak chyba jest Panie Przemku jezeli rzeczywiscie dochody agencji sa tylko czy w znacznym stopniu z wynajmu. >dla Rady Etyki Mediów pewnie też będzie oczywiste, to co w artykule owszem moze bedzie ale wyjasnienia nie beda brane pod uwage, chociaz jak podkreslilem w jedym z postow brak danych na stronacu internetowcyh jest dziwne chciaz pewnie zgodne z prawem. a dla czytających > tekst nie jest oczywiste, bo rzeczywiście z tekstu wynika co innego. moglo wynikazc tylko tyhle ze rzeczywiscie dane osby byly w parti stronnictwie czy innej organizacji politycznej. Oglny wydzwiek byl jednak taki ze pewana osoba przekazala nieruchomnosci za dziwnie niska sume do spolki w ktorej na kluczowych stanowiskach zasiedli zjamowi owej osoby czy to polityczni czy z podworka nie ma juz cybna dla czytelnikza znaczenia. Ale takie postawienie sprawy moze sugerowac ze pewne gorno osob chce skierowac artykul do owej komisji etyki? serdeczne > pozdrowienia ja tez pozdrawiom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZdzisławzHamburga Re: witam serdecznie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.05, 12:43 > dopiero jestem na początku i bardzo mi daleko do osiągnięć kolegi millera Wiadomo, facet z embiejem... etyka biznesu i takie tam... A tu Przemo niestety samo życie. Ale spokojnie też się nauczysz:) > wiem, że nie ma sprawy staram się wyjaśnić internautom coś co dla mnie jest oczywiste No to gratuluje, grunt to dobre samopoczucie. Ciekawe czy dla tych smutnych panów z ABW też wszystko będzie takie oczywiste:) Zdzisław z Hamburga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZdzisławzHamburga Re: półprawdy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.05, 12:24 > Łopiński i Liberadzki nigdy nie byli w AWS więc nie są kolesiami > Sowińskiego. Eee tam po co mieli należeć... składki trzeba płacić już lepiej znać kogo trzeba. Zaręczam Ci że znali i znają wszystkie osoby o których mowa.Jacek > Rybicki nie zasiada w Radzie Nadzorczej ARP SA. Oj Przemo małostkowy jesteś. Wiedzieli, że gdzieś dzwoni tylko nie dokładnie w którym kościele. A może jest w RN jakiejś inne spółki... np. Pomerani, co? > Wycena kamienic była zatwierdzona przez biegłego sądowego Żaden argument... klient płaci, klient wymaga:) Wszystko sie da podpisać. > Majątek był przekazany do należącej wówczas do Skarbu Państwa Agencji Rozwoju Pomorza (wojewoda przekazał więc majątek do swojej spółki). No tak, po co takie głupoty robić, dawać sobie samemu i to jeszcze za mniej niż to warte. Chyba trzeba mieć coś nie pokolei... A może nie całkiem:) Zastanów się przez chwilę, nawet absolwent embieju powinien to zrozumieć. Strukturę kapitału w spółce można zmienić. Jak myślisz ile musiałaby wnieść zewnętrzny akcjonariusz, żeby przejąć kontrolę nad majątkiem wartym 13 mln, który został wycenionym w spółce na 4 mln. Tak, tak dobrze liczysz... tylko 4.080.000 zł (51%). No a że się nie udało... różnie w życiu bywa, nie wszystkie interesy wychodzą:( Ale od czego plan awaryjny:) Może troche mniej ambitny ale przynajmniej spokojnie, ciepło. MOŻNA PRZECIEŻ TYM ZARZĄDZAĆ. Za ile? Troche tak jak w tej rozmowie Ochódzkiego z Hohwanderem z "Misia": Co ty mi tu jakieś gó..ane oszczędności robisz? Helikopter wynajmiemy za pełną stawkę od instytucji i zapłacimy [...] A my jako konsultanci dostaniemy 20% kosztów. Ano właśnie, umowę na zarządzanie podpiszamy za pełną stawkę... może nawet JESZCZE PEŁNIEJSZĄ:) A zarządzać będziemy MY! No i wszystko jasne Acha byłbym zapomniał jest jeszcze jeden problem ktoś musi tą umowę podpisać, z samym sobą nie można niestety. Trzeba znaleźć kogoś kto nas zastąpi. Nie musi być zbyt bystry, ważniejsze żeby był dyspozycyjny i z układu... To nie problem! No i biznesik się kręci. Proszę potraktuj zbieżność sytuacji i osób wyżej opisanych z rzeczywistymi jako nie zamierzoną i zupełnie przypadkową:) > Sprawę najprawdopodobniej wywołała pani, która jest najemcą w budynku i nie chce za najem płacić Uuu... to przykre takie bee wam zrobiła. Nie martw się za bardzo bo to pewnie zła kobieta jest:) Zdzisław z Hamburga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator A więc tam się podziali wszyscy kacycy z AWSu..... IP: *.chello.pl 14.01.05, 15:42 Ciekawiło mnie gdzież się ukryli czekając na lepsze czasy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dąbrowszczak Re: Od początku (tj.od budowy)był tu TKKF IP: *.sm-rozstaje.pl 14.01.05, 16:14 A z czego ma dla dzieci nagrody kupić, miasto mu nie daje nawet złotowki. A wynajmuje nie całe kamienice jak mowa w artykule, tylko dwa małe pomieszczenia za opłate medii, ochrone obiektu, remont i konserwacje całości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dante & Co. Nie na sprzedaz kamienice w Gdańsku! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 14.01.05, 21:11 >Problemu wyceny nie widzi też były wojewoda: - W 1999 r. taka była ich rzeczywista wartość - uważa Tomasz Sowiński< Teraz rozumiecie dlaczego nasze oferty byly ignorowane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa du pa jasiu IP: *.delfnet.pl / 83.238.45.* 15.01.05, 00:10 Dante & Co. - czy czasami nie należysz do starych ubeków - wiesz jak snuć intrygę :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dante Re: du pa jasiu IP: *.dip0.t-ipconnect.de 15.01.05, 17:32 Juz duzo bredni naczytalem sie na tym forum, ale twoj belkot jak narazie jest przodujacy. Jezeli nie jestes w stanie zrozumjec mojego wpisu to najlepiej wracaj spowrotem na drzewo szukac bananaw. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia510 Re: du pa jasiu 15.01.05, 19:43 Dante (bez spółki) - coraz bardziej widać, że znasz metody pracy sbeckiej :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dante & Co. Re: du pa jasiu ---& & #35; 62; belkot IP: *.dip0.t-ipconnect.de 16.01.05, 10:33 ... pozytywne w tym artykule jest to, ze to nie Niemcy, Marxianie, plamy na sloncu czy tsunami sa winne balaganu i rozkradanie kapitalu nalezacego do wszystkich polakow, tylko to sa wlasnie lokalni reprezentanci narodu, nowi i starzy, natomjast owjeczki nadal kreca sie w kolko w zbyt przyciasnej klatce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mike Rycerze AWS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.05, 21:19 Nareszcie wytropiono zakamarki, w których przyczili sie rycerze AWS. SZlachetni panowie walczący o wolność i sprawiedliwość. ZŁODZIEJE tacy sami jak inni. Kiedy się za n ich zamiorą? Zauwazyliscie, że ten wątek w GW przycichł. Pewnie Michnik zadzwonił i opitolił dziennikarzy, któzy myslą, że wszystkich można TYKAĆ. TYLKO SLD - panowie red. TYLKO SLD MOŻNA!!!! Od AWS-ów wara! Niech dalej kradną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niezainteresowana super zarządzanie IP: *.dip.t-dialin.net 18.01.05, 09:33 Łatwo jest rywalizować z innymi agencjami zarządzajacymi, jeśli kamienice dostało się w prezencie , a jedyny wysiłek to patrzenie w sufit i ustalanie czynszu na światowym poziomie przy oferowaniu lokali na poziomie Ukrainy. Fasady są odremontowane ale w środku króluje wczesny Gierek. Nikogo nie zainteresowało dlaczego przez dwa lata z okładem ( moze coś sie zmieniło ostatnio ?) cały parter w kamienicach 8-10 był pusty i zaklejony workami - brak chętnych? POjawił sie zbuntowany najemca, który nie chce płacić ? Super, w końcu ktoś ma dosyć rurania przez kmiotów. Może najemca poniósł koszty na adaptację i teraz świetny zarządca chce więcej kasy ? A moze jakiemuś kumplowi się spodobał lokal i chciałby go przejąć? Bo nie sądzę że Pani która nie chce płacić wynajmuje skromniutkie biuro na 2 piętrze :) Inaczej by się wyniosła z ulgą 2 kroki dalej za 1/4 ceny, tak jak ja to zrobiłam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemek Re: super zarządzanie IP: 195.116.210.* 18.01.05, 12:52 Zgadzam się- w środku późny gierek (też tu siedzę). Nie chodzi o panią z 2 piętra ale o panią skąd indąd (nie chcę być posądzany o pomówienia). Na rynku nieruchomości obowiązuje wolna konkurencja- można się wynosić tam gdzie jest taniej i w pełni to rozumiem, też bym tak zrobił. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
makary21 Re: super zarządzanie 18.01.05, 14:31 Gość portalu: Przemek napisał(a): >Na rynku > nieruchomości obowiązuje wolna konkurencja- można się wynosić tam gdzie jest > taniej z tym ze walsnie agencja jest od promocji pomorza, wiec stworzenbia takich warunkow dla biznesmenow zaby chciali inwestowac w pomorze. A wiec tez zniżki czynszow dla pozadanych dzialanosci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZdzisławzHamburga Re: Jak się sprzedaje kamienice w Gdańsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.05, 16:17 Wątek spada, podciągamy... Zdzisław z Hamburga Odpowiedz Link Zgłoś
zbpse Re: Jak się sprzedaje kamienice w Gdańsku 23.01.05, 11:47 Prawo dotyczy wszystkich obywateli RP - konstytucja to zapewnia .Dlaczego więc są równi i równiejsi ? Dlaczego okradanie państwa nie jest piętnowane i nazywane po imieniu KRADZIEŻ - BO JEST TO KRADZIEŻ !! Jeżeli pwawo bedzie działało wybiórczo omijając prominętów - traktując ich jak święte krowy , którym można wszystko .Doprowadzi to powszechnego łamania prawa - BO PRZYKŁAD IDZIE Z GÓRY . Z bezsilnośći ludzi prawych tworzy się terroryzm. Odpowiedz Link Zgłoś