koszysta 03.08.02, 17:38 czy warto pojechać do Piasków? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasia_57 Re: piaski 03.08.02, 18:23 Zależy, czego oczekujesz. Jeżeli lubisz spacery po przepięknych lasach, widoki niepowtarzalne i atmosferę "końca świata", tzn. miejsca na samym końcu cywilizacji - to jest to wymarzone miejsce. A jak dodać do tego dziki bezczelnie upominające się o żarcie, łażące po ulicy i zaczepiające przechodniów, to mogą to byc niepowtarzalne wakacje. Blisko do Krynicy Morskiej, widok na Zalew, plaża... Odpowiedz Link Zgłoś
koszysta Re: piaski 03.08.02, 19:02 Właśnie na to liczyłem, a dzikami będzie zachwycona córka, z którą się wybieram. Nie wiem tylko, czy można coś na miejscu zjeść-o ile wiem, są tam dwa sklepy. Czy jakieś jadłodajnie też? Dzików nie będę łowić, bo lubię zwierzątka. Dzięki za zachęcającą odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_57 Re: piaski 03.08.02, 19:36 koszysta napisał: > Właśnie na to liczyłem, a dzikami będzie zachwycona córka, z którą > się wybieram. Nie wiem tylko, czy można coś na miejscu zjeść-o ile > wiem, są tam dwa sklepy. Czy jakieś jadłodajnie też? Dzików nie > będę łowić, bo lubię zwierzątka. Dzięki za zachęcającą odpowiedź. Jest coś takiego, i bardzo dobre jedzonko serwują (jadłam i smakowało nawet mojej wybrednej rodzince). Na końcu Piasków, jest rozwidlenie dróg. Przed rozwidleniem sklep po lewej stronie, obok takiego domu z jakimiś figurkami boginek na tarasie ( o ile w tym roku stoja na tym tarasie...). Otóz, sklep + jadłodajnia ze stolikami na dworze. Jedzonko serwuje młodzież (tak było jeszcze w zeszłym roku), która tam dorabia podczas wakacji. Dziki sa bezczelne. Nawet bardzo bezczelne! Jeden taki pasiaczek wlazł nam do samochodu, bo miałam na tylnym siedzeniu bułki. A potem naskarżył na nas matce, która kręciła się z jego rodzeństwem. Mamuśka nadbiegła z całymstadkiem i nakrzyczała na nas. Udobruchały ją owe bułki. Generalnie podobno co jakiś czas te dziki sa odławiane i wywożone, wracają, jak mi jeden z kolegów syna opowiadał (syn tez w PIaskach koczuje w lecie) - wpław przez Zalew, na skróty. Dziki z Rosji są większe, ciemniejsze i niesympatyczne, nasze natomiast sa bardzo sympatyczne. Czasem mi się wydaje, że one się z nas śmieją. A już na pewno sie uśmiechają, jak widzą żarcie. Wygoniły kiedys psa z krzaków. Bo pies wysiadł z samochodu i chciał sie w tych krzakach załatwić. Rozległ sie jazgot, i kwik, i pies wypadł z obłędem w oczach z tych krzaczorów a za nim rozjazgotana czereda dzików. Obcy nie będzie krzaków obsikiwał. :)))) Ciesze się, jeżeli Cię zachęciłam. Lasy piękne, i tajemnicą tchnące. POszukiwacze skarbów nazywają MIerzeję Wiślaną - Eldorado. No i rejs po Zalewie z Krynicy Morskiej.... :) Odpowiedz Link Zgłoś
koszysta Re: piaski 03.08.02, 20:15 Brzmi bardzo zachęcająco.Zaczynamy się pakować. I raz jeszcze dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_57 Re: piaski 03.08.02, 20:23 koszysta napisał: > Brzmi bardzo zachęcająco.Zaczynamy się pakować. > I raz jeszcze dziękuję. I fantastycznych wakacji Wam życzę, weźcie na wszelki wypadek kalosze także.... :) Odpowiedz Link Zgłoś
koszysta Re: piaski 03.08.02, 20:51 Weźmiemy kalosze, a na spacery będziemy chodzić z dużym zapasem bułek. Odpowiedz Link Zgłoś