Dodaj do ulubionych

Szczęka opadła mi na glebę

12.09.02, 12:00
Kiedy w dzisiejszej Wyborczej-Trójmiasto zobaczyłem pierwsze od chyba pół roku wydrukowane
nasze opinie z forum... Co prawda na temat wczoraj w gazecie opisywany, a nie przez nas wymyslony,
ale to juz znaczący postęp...
Tematy wymyślane przez nas sa zapewne zbyt nudne dla redakcji i czytelników "Gazety"...
Obserwuj wątek
    • lucy_z Re: Szczęka opadła mi na glebę 12.09.02, 12:12
      A który wątek był przedrukowany???
      A ja znalazłam na stronach urzędu takie cóś:
      www.gdansk.gda.pl/um_green/im_informator_miejski/html_pl_im_news/im_pl_nowosc_464.asp
      Nawet poprosiłam Kasię, żeby mi przysłała ale mi się coś wydaje, że to po
      herbacie bo chyba chodzi o 31 sierpień a nie wrzesień???
      Zoppcio, Ty kupujesz wyborczą to mi powiedz!!!:)
      • zoppoter Re: Szczęka opadła mi na glebę 12.09.02, 12:22
        lucy_z napisała:

> A który wątek był przedrukowany???

To o tych Kaszubach i błędnym tytule artykułu.

> A ja znalazłam na stronach urzędu takie cóś:

> Nawet poprosiłam Kasię, żeby mi przysłała ale mi się coś wydaje, że to po
        > herbacie bo chyba chodzi o 31 sierpień a nie wrzesień???
        > Zoppcio, Ty kupujesz wyborczą to mi powiedz!!!:)

31. września to jakaś nowość astronomiczna...
        To rzeczywiście było 31 sierpnia, mam to w domu. Taka sobie reklamówka, może być. Jakkolwiek,
        opowieść o historii Gdańska zawiera za dużo mitów o polskości i "wielokulturowości" Miasta...

Na temat tych mitów, a także trzeciego mitu o niemieckości Gdańska jest artykuł w najnowszych "30.
        Dniach". Mity o polskości i niemieckości zostały opisane jako wymyslone na potrzeby nacjonalistycznej
        propagandy obu narodów, natomiast mit o wielokulturowości jako całkiem nowy mit, który ma łagodnie
        wyprowadzić Polaków z przekonania o "Zawsze polskim Gdańsku", nie mówiąc jednocześnie wprost, że
        kultura, obyczaje i język Gdanska od sredniowiecza do 1945 roku były po prostu niemieckie... Nawet
        przybysze z Holandii, Francji, Szkocji, Polski szybko dostosowywali się do tej rzeczywistości.
      • iwa.ja Re: Szczęka opadła mi na glebę 12.09.02, 12:23
        No włąsnie, który wątek? Rzygacze, przyczepcie sobie też jakieś ogony. Na widok tego, który ciągnie Lucy,
        poplakałam się ze śmiechu (nie, żeby był śmieszny, ale że ogon)
        • zoppoter Ogony... 12.09.02, 12:27
          Łatwo powiedzieć, przyczepcie sobie ogony...

A skąd mam wiedzieć który wybrać? Ty wiesz ile ja mam bookmarków???
          • iwa.ja Re: Ogony... 12.09.02, 12:29
            Ojej, to przyczep sobie ze trzy (jak Amadeusz peruki). A czy te "opinie o Kaszubach" można znaleźć w necie, tj. w
            takiej formie, jaka istnieje na papierze (bo nie chce mi się wsiadać w InterCity)?
            • zoppoter Re: Ogony... 12.09.02, 12:34
              iwa.ja napisała:

> Ojej, to przyczep sobie ze trzy (jak Amadeusz peruki).

Jooo, a potem, jak ktoś bedzie mnie cytowac przy odpowiedzi, to juz nikt sie nie połapie o co biega.

> A czy te "opinie o Kaszu
              > bach" można znaleźć w necie, tj. w
              > takiej formie, jaka istnieje na papierze (bo nie chce mi się wsiadać w InterCit
              > y)?

Raczej obawiam sie, że wątpię. Wsiadaj w to IC, zostawię Ci egzemplarz...
          • Gość: Green Re: Ogony... IP: *.big.pl / 172.16.1.* 12.09.02, 12:30
            A czy to musi być bókmark? Ja sobie jakąś sentencję mądrą przyczepię :)))
            • zoppoter Re: Ogony... 12.09.02, 12:32
              Gość portalu: Green napisał(a):

> A czy to musi być bókmark? Ja sobie jakąś sentencję mądrą przyczepię :)))

I co, na sentencje będę klikać???
              • Gość: Green Re: Ogony... IP: *.big.pl / 172.16.1.* 12.09.02, 12:38
                A klikaj sobie :))))))))
        • lucy_z Re: Szczęka opadła mi ze śmiechu:) 12.09.02, 12:33
          Ja też się pierwszy raz uśmiałam z Twojego ogona Iwa i ganiam za Tobą po
          forach, jak chcę sobie stronkę otworzyć, hi, hi;)
          A ponieważ ciągle się gubię, pozapominałam gdzie jaka ulica, a Ci nasi tak
          szaleją, to tu, to na stronce z tymi ulicami, to pomyślałam, że siebie zawsze
          znajdę i te ulice;))) Tobie Iwa też się przyda:))
          • iwa.ja Re: Szczęka opadła mi ze śmiechu:) 12.09.02, 15:00
            Zastanawiam sie tylko, czy na forum warszawskim mnie nie zlinczują za cytatkę z
            wojta Chmielna...
    • Gość: KRÓLIK Re: Szczęka opadła mi na glebę SZKODA ŻE 12.09. IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 12.09.02, 17:06
      Jeżeli czytujesz regularnie to zobacz 10.09 G.W.jak jeden "MONDRY"radzi jak
      wyjść z kłopotów finansowych gdy zlecenidawca nie płaci.Ten głupi h.. radzi
      brać kredyt aby zaspokoić ZUS i US ,czy on się nie ulągł w wyrzuconej na
      śmietnik prezerwatywie????
      • zoppoter Właśnie 12.09. 12.09.02, 18:13
        Gość portalu: KRÓLIK napisał(a):

> Jeżeli czytujesz regularnie to zobacz 10.09 G.W.jak jeden "MONDRY"radzi jak
        > wyjść z kłopotów finansowych gdy zlecenidawca nie płaci.Ten głupi h.. radzi
        > brać kredyt aby zaspokoić ZUS i US ,

To nie było w Wyborczej-Trójimasto i nie pochodziło z naszego gdanskiego forum.

> czy on się nie ulągł w wyrzuconej na
        > śmietnik prezerwatywie????

Królik, ty naprawde nie potrafisz inaczej z ludźmi rozmawiać? Mnie masz juz z
        głowy, starasz się zrazić sobie następnych...?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka