Gość: Tomasz IP: 193.59.192.* 23.01.02, 11:42 ... a "przedwczesny" zgon może przytrafić się każdemu. Czy czujecie już temat ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Tomasz Re: Pogotowie IP: 193.59.192.* 23.01.02, 13:05 wyjaśnię, bo nie jarzycie - "skóry" to ludzkie zwłoki (zwłoki zmarłych pacjentów) - przypadek łódzki dziś w Gazecie. Odpowiedz Link Zgłoś
petelka Re: Pogotowie 23.01.02, 14:59 Gość portalu: Tomasz napisał(a): > wyjaśnię, bo nie jarzycie - "skóry" to ludzkie zwłoki (zwłoki zmarłych > pacjentów) - przypadek łódzki dziś w Gazecie. Jarzymy, jarzymy. I o ile jest to prawda, szczególnie w zakresie dopomagania co niektórym stania się "skórą", to włosy na głowie stają dęba... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Re: Pogotowie IP: 193.59.192.* 23.01.02, 15:08 ... to ludobójstwo w wielkich męczarniach. Ludzie bez duszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lucy_z Re: Pogotowie IP: 192.168.0.* 23.01.02, 17:15 petelka napisał(a): > niektórym stania się "skórą", to włosy na głowie stają dęba... > Przeczytałam, jestem wstrząśnięta!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzychu Re: Pogotowie IP: *.gdan.gazeta.pl 23.01.02, 17:20 W kazdym miescie pewnie jest uklad pogotowia z zakladami pogrzebowymi. Jak ktos caly czas ma kontakt z umarlakami, to stepia mu sie wrazliwosc. Dlatego lekarze moga opowiadac o operacji watroby przy watrobce na obiad Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Pogotowie IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 23.01.02, 18:49 Jest to skandal, ale jeszcze większym skandalem jest że dyrektor pogotowia o tym wiedział i mu to nie przeszkadzało. Ciekawy jestem czy chociaż jedna osoba poniesie jakieś konsekwencje, myślę że nie , kolejny raz okaże sie że tylko frajer nie bierze. Myśle,mam nadzieję , ze to jest odosobniony przypadek - (uśmiercanie, handel pewnie nie).Miałem okazję przyjrzeć się pracy lekarzy i jest jak wszędzie. Widziałem lekarzy pracujących z oddaniem bez 'wspomagania", sam jednak leżąc bez końca w szpitalu musiałem "szczerze porozmawiać" z lekarzem żeby w końcu zrobił trywialną operację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sharky Re: Pogotowie IP: *.btinternet.com 23.01.02, 19:55 Juz wiem czemu lekarze to SKORwysyni...Ale powaznie, mysle ze cala ta afere naglosniono po to zeby zwolennikom eutanazji odebrac argumenty. Mozna latwo przekonac teraz spoleczenstwo, ze lekarzy nie da sie kontrolowac wiec nie moze byc eutanazji etc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Pogotowie IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 24.01.02, 00:15 czy ja wiem? nagłośniła to wyborcza , nie nasz dziennik. Myślę że to nie ma wiele wspólnego z "reklamowaniem" eutanazji. Po prostu grupa cynicznych skurwieli dorabiała sobie i tyle. Teraz z protestem wystąpiło gdańskie pogotowie. Nie wiem czy nie w myśl przysłowia uderz w stół... Jeżeli ich to uraziło mogą przecież pozwać redakcję do sądu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Re: Pogotowie Mordunkowe - wyjątek ? IP: 193.59.192.* 24.01.02, 08:59 ... bo w Gdańsku, tak jak w niektórych miastach i miasteczkach szaleli ZAPEWNE tacy Dr Mengele czy Anioły Śmierci. Teraz pomnóżcie sobie nawet sporadyczne przypadki przez NIEKTÓRE "POGOTOWIA" przez ilość lat. Jeśli w samej Łodzi chcą ekshumować kilkadziesiąt zwłok ?! TOĆ TO LUDOBÓJSTWO największe od czasów NKWD. Chociaż bieda też zabija - z głodu, zimna, braku na leki ... . Pomyślcie o tym czasem a nie w kółko o DUPIE MARYNI ! Odpowiedz Link Zgłoś
gogaw Re: Pogotowie 24.01.02, 20:28 Miałam dokładnie takie same odczucia czytając wywiad z szefową gdańskiego pogotowia. Sądzę, że jej agresja może wynikać z nie do końca czystego sumienia.Również w Gdańsku tajemnicą poliszynela jest "współpraca" pogotowia z firmami pogrzebowymi. A udawanie że nie ma problemu prowadzi właśnie do coraz większej bezkarności i wynaturzeń. To się zapewne dzieje przez lata metodą małych kroczków, a sprzyja temu fakt, że nawet jak ktoryś z kolegów z pracy nie bierze w tym udziału to nie odwarzy się się głośno sprzeciwić. więc niestety musieli to zrobić inni. Odpowiedz Link Zgłoś
petelka Re: Pogotowie 24.01.02, 09:08 Gość portalu: sharky napisał(a): > Juz wiem czemu lekarze to SKORwysyni...Ale powaznie, mysle ze cala ta afere > naglosniono po to zeby zwolennikom eutanazji odebrac argumenty. Mozna latwo > przekonac teraz spoleczenstwo, ze lekarzy nie da sie kontrolowac wiec nie moze > byc eutanazji etc. Nie wydaje mi się, żeby afera ta miała coś wspólnego z eutanazją. Tym bardziej, że w państwie tak katolickim jak Polska eutanzja i tak nigdy nie przejdzie. A sprawa ma dwa aspekty: handlowania zwłokami i "produkowania" tych zwłok. I o ile pierwszy jest delikatnie mówiąc draństwem (boję się przy tym, że draństwem dosyć szeroko stosowanym), to drugi jest zbrodnią. I tylko obawiam się, że po początkowym szumie i szoku, sprawa przycichnie, środowisko lekarskie nie będzie chciało świadczyć przeciw swoim kolegom i w ten sposób następna afera umrze śmiercią naturalną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lesio Re: Pogotowie IP: 192.168.14.* 24.01.02, 09:25 A szanowna pani dr Dorota Dygaszewicz, dyrektor Wojewódzkiej Stacji Pogotowia Ratunkowego w Gdańsku w wywiadzie udzielonym gazecie to troche nie rozumie teamtu. Uwazaja, ze Gazeta powinna siedziec cicho do czasu udowodnienia winy. Szanowna Pani, czy Pani nie zwrocila uwagi na to, ze tylko Gazeta mogla to wyciagnac na swiatlo dzienne i musiala to zrobic w takiej formie!!! Skoro od 12 lat wszyscy o tym wiedzieli, ale nic nie robili to jak inaczej mozna bylo zacza dzialac? Moj najwyzszy stopien uznania dla Gazety i Radia Lodz. Odpowiedz Link Zgłoś
zoppoter Nic nowego. 24.01.02, 09:19 W kraju, gdzie wszystko jest załatwiane drogą korupcyjną, gdzie ludzie są skłonni płacic łapówki za WSZYSTKO (w tym za usługi, które tego "nie wymagają"), gdzie ludzie są skłonni wziąć łapówke za wszytko (co jest bardziej zrozumiałe), wcześniej czy później takie cos musiało wyjść na jaw. Celowo piszę "wyjść na jaw" a nie "zdarzyć się", bo to jest powszechność, sam znam przypadek kradzieży (!) zwłok ze szpitalnej kostnicy w Chełmży. jak myslicie w jaki sposób złodzieje sie tam dostali? Włamania nie było... A w pogotowiu, jak wszędzie , ludzie są różni, jedni ograniczą się do akwizycji zakładów pogrzebowych, a inni będą mordować dla zysku. Co jeszcze musi sie w tym kraju wydarzyć, żeby ludzie zrozumieli, że prawa NIE WOLNO łamać pod żadnym pozorem (łącznie z prawem drogowym albo porządkowym!)? Co jeszcze musi się stać, żeby władze zrozumiały, że akcja typu "zero tolerancji" JUŻ JEST SPÓŹNIONA, więc trzeba ja uruchomić natychmiast? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dark Re: Pogotowie IP: *.gda.cdp.pl 24.01.02, 10:03 Prawdę mówiąc zastanawiam się czy ta afera ze "skórami" nie jest przypadkiem aferą wymysloną przez GW wyłącznie dla zwiększenia nakładu. Bo co tak w sumie wiadomo? Wiadomo jedynie że jacyś lekarze, sanitariusze, dyspozytorzy albo kierowcy pogotowia dawali cynk grabarzom że ktoś umarł, albo prawdopodobnie umrze i kasowali za taką informację pieniądze. Według mnie jest to pospolite przestępstwo (wykroczenie?) skarbowe którym powinien się interesować co najwyżej urząd skarbowy. Cała reszta opisana w artykule "Łowcy skór", dotycząca zabijania pacjentów przez dziennikarzy ("zwiotczenie mięśni" - bardzo nośny zwrot (prawie jak zgąbczenie mózgu) - gratuluję!), zalatuje mi zwykłą dziennikarską insynuacją. Perfidną i cyniczną, bo świadomą. I słusznie że środowisko lekarskie się broni, bo jakby ktoś powiedział, że powszechną praktyką jest, że np. nauczyciele specjalnie źle uczą uczniów czy studentów żeby brać pieniądze za "korepetycje", to środowisko nauczycielskie też powinno się bronić, choćby nawet opisała to Gazeta Wyborcza, albo powiedział o tym TVN 24. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kalina Co ty chrzanisz?!!! IP: *.gdan.gazeta.pl 25.01.02, 15:22 Gość portalu: Dark napisał(a): > Prawdę mówiąc zastanawiam się czy ta afera ze "skórami" nie jest przypadkiem > aferą wymysloną przez GW wyłącznie dla zwiększenia nakładu. Bo co tak w sumie > wiadomo? Wiadomo jedynie że jacyś lekarze, sanitariusze, dyspozytorzy albo > kierowcy pogotowia dawali cynk grabarzom że ktoś umarł, albo prawdopodobnie > umrze i kasowali za taką informację pieniądze. Według mnie jest to pospolite > przestępstwo (wykroczenie?) skarbowe którym powinien się interesować co > najwyżej urząd skarbowy. > Cała reszta opisana w artykule "Łowcy skór", dotycząca zabijania pacjentów > przez dziennikarzy ("zwiotczenie mięśni" - bardzo nośny zwrot (prawie jak > zgąbczenie mózgu) - gratuluję!), zalatuje mi zwykłą dziennikarską insynuacją. > Perfidną i cyniczną, bo świadomą. I słusznie że środowisko lekarskie się broni, > > bo jakby ktoś powiedział, że powszechną praktyką jest, że np. nauczyciele > specjalnie źle uczą uczniów czy studentów żeby brać pieniądze za "korepetycje", > > to środowisko nauczycielskie też powinno się bronić, choćby nawet opisała to > Gazeta Wyborcza, albo powiedział o tym TVN 24. Moj Boze! Co Ty opowiadasz? Wedlug Ciebie uzywanie leku, ktorego nie mieli prawa miec w karetce, branie go z apteki w nadmiernych ilosciach, to bzdury wyssane z brudnego dziennikarskiego palucha, zeby podeprzec naklad?!!! Jakby chcieli zwiekszyc naklad, toby dali plakat z Malyszem. Ta historia to dramat. I dotyczy roznych srodowisk. Bo pokazuje, ze dla pieniedzy jestesmy w stanie nie miec pryncypiow, przymykac oko, bo przeciez nie dzgam nozem... Tylko najpierw przekazuje informacje o tym, ze ktos umrze, a chwile pozniej juz samedzielnie decyduje, ze ten charczacy staruszek to juz powinien zejsc, bo nic z niego nie bedzie. Nie chcialabym, zeby ktos zadecydowal za Boga, ze moja Babcia powinna juz umrzec. I wiesz, dlaczego? Bo taki sanitariusz ma ja w dupie, a ja nie. Dla niego ona jest tylko "skora" i kilkoma zlociszami, ktore wpadna mu do kieszeni. Chce zeby to bylo szybciej, skoro i tak umrze... Jak blisko stad do zabijania slabych, niepelnosprawnych, podpierdzielania kolegow w pracy, sankcjonowania kradziezy, po trupach do celu. Tylko ze teraz doslownie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alicja Re: Co ty chrzanisz?!!! IP: *.HH1.srv.t-online.de 25.01.02, 15:50 Przepraszam a oco tu biega? Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_z Re: Co ty chrzanisz?!!! 25.01.02, 16:22 Dzisiaj słyszałam w TV,że już większość zarzutów, przypadków w Łodzi się potwierdziła :((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alicja Re: Co ty chrzanisz?!!! IP: *.HH1.srv.t-online.de 25.01.02, 16:48 No ale powiedzta mi o co tu wlasciwie chodzi, co to je skora pozdrawiam ala Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lucy_z Re: Co ty chrzanisz?!!! IP: 192.168.0.* 25.01.02, 17:54 Gość portalu: alicja napisał(a): > No ale powiedzta mi o co tu wlasciwie chodzi, co to je skora > > pozdrawiam ala Alu:)))) Przeczytaj ten artykuł a będziesz wiedziała, pozdrawiam:) wyborcza.gazeta.pl/info/artykul.jsp?dzial=012001&xx=656146 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lucy_z Re: Co ty chrzanisz?!!! IP: 192.168.0.* 25.01.02, 17:57 Gość portalu: lucy_z napisał(a): źle coś wyszło, jeszcze raz:) wyborcza.gazeta.pl/info/artykul.jsp?dzial=012001&xx=656146 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wewska A przecież policja też ma kontakt z pomocą drogową IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 30.01.02, 09:54 Przecież policja też na kontakt z pomocą drogową. Wie o tym kazdy, kto kiedykolwiek miał kolizję lub wypadek. Po stłuczce natychmiast zjawia się pracownik pomocy drogowej, a jezeli nie chce się skorzystać z jego "pomocy" wówczas policjant pod jakimkolwiek pretekstem wystawia mandat. To sytuacja bardzo podobna do tego, co wyszło na jaw w pogotowiu, tyle tylko ...... ŻE POLICJANCI DO TEJ PORY NIKOGO NIE ZABIJAJĄ....!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piot-r Re: A przecież policja też ma kontakt z pomocą drogową IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 30.01.02, 10:43 Gość portalu: wewska napisał(a): > Przecież policja też na kontakt z pomocą drogową. Wie o tym kazdy, kto > kiedykolwiek miał kolizję lub wypadek. > Po stłuczce natychmiast zjawia się pracownik pomocy drogowej, a jezeli nie chce > > się skorzystać z jego "pomocy" wówczas policjant pod jakimkolwiek pretekstem > wystawia mandat. > To sytuacja bardzo podobna do tego, co wyszło na jaw w pogotowiu, tyle > tylko ...... ŻE POLICJANCI DO TEJ PORY NIKOGO NIE ZABIJAJĄ....!!! Można poszukać dalej, a co na cmentarz też wpuszczą każdą firmę? To nie o to chodzi, wszyscy wiedzieli że niektorzy lekarze są przy okazji "przedstawicielami handlowymi" firm pogrzebowych - rozwiązanie tego procederu wcale nie jest proste. Problemem oraz szokiem jest to że wzywajac pogotowie wezwało się kostuchę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sombre Re: Pogotowie IP: *.starogard.dialup.inetia.pl 25.01.02, 18:03 Dzisiaj podobno w Łodzi niektóre załogi pogotowia odmawiają wyjazdów. Lekarze kombinują jak mogą, biorą zwolnienia lekarskie, aby nie musieć świecić oczami i wysłuchiwać szykan. Rozważany jest podobno strajk protestacyjny (!!!). Moim skromnym zdaniem w ten sposób tylko pogarszają swoją nadszarpniętą reputację i potwierdzają swoją mizerotę :((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Pogotowie IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 26.01.02, 00:43 przecież ten proceder trwał dziesięć lat. Niemożliwe żeby o tym nie wiedzieli tzw uczciwi lekarze, zresztą wcale nie ukrywają tego że wiedzieli. Jezeli przez 10 lat nie przeszkadzało im , że kolega z pracy dorabia wysyłając staruszków na tamten świat to reakcja ludzi wcale mnie nie dziwi. Nie sądzę zeby lekarz który wiedział o tym co robi jego kolega i nie poinformował o tym nikogo był w porządku. Reakcja ludzi nie jest skutkiem artykułu, jak to mylnie jest interpretowane, ale jest to skutek postawy lekarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dark Re: Pogotowie IP: 153.19.121.* 31.01.02, 16:15 Jak widzę częsć z Was ma tendencję do wyrokowania za sąd. Nikt jak dotąd nie potwierdził zarzutu podawania pavulonu. A te 6 aresztowanych osób zamknięto za łapownictwo. Co więcej zarzut łapownictwa oparto na bardzo naciąganej interpretacji, zgodnie z którą praktycznie każdy pracownik budżetówki jest funkcjonariuszem publicznym (nawet dziadek przedszkolny). Mam w takim razie pytanie: czy prokuratura zajmie się również "łapownictwem" polegającym na płaceniu przez dziennikarzy za informacje (o tragediach, zgonach, aferach, morderstwach itp.). Wtyki dziennikarskie w Policji, Pogotowiu i w szpitalach są również sprawą powszechnie znaną, a więc chodzi tu także o "korupcję" wsród "funkcjonariuszy publicznych". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał P. Re: Pogotowie IP: *.amg.gda.pl 23.04.02, 00:10 Ciekawe, czy teraz, jak nikomu nie udowodniono, zeby mordowal w pogotowiu ludzi, odpowiedza za to wszystko dziennikarze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Casey Re: Pogotowie IP: *.proxy.aol.com 23.04.02, 04:42 Gość portalu: Rafał P. napisał(a): > Ciekawe, czy teraz, jak nikomu nie udowodniono, zeby mordowal w pogotowiu > ludzi, odpowiedza za to wszystko dziennikarze? Wiele rzeczy jest trudno udowodnic, zwlaszcza jesli to grawituje w ramach prawa jeszcze dostatecznie nie dopracowanego. Zle sie dzieje ze w rzekomej demokracji dzieja sie rzeczy, na ktora spoleczenstwo rzekomo wolnego kraju nie ma wplywu. W typowo kapitalistycznej Ameryce lekarze za wszelka cene staraja sie utrzymac czlowieka przy zyciu, bo z tego zyja. Ale zeby usmiercac?. Dla pieniadza? Usmiercanie nie musi wygladac jak, p..........ie kogos w leb. Wystarczy ze sie nie udzieli podstawowej pomocy.....................bo za zwloki dostanie sie na lewo cos???????? i nie trzeba udawadniac za co. Tego nawet nazisci czy komunisci nie wymyslili. Odpowiedz Link Zgłoś