Gość: es IP: *.85-237-171.tkchopin.pl 06.08.09, 20:12 Myślę że odstraszył turystów Wałęsa. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Adam Bylismy w Trojmiescie 2 tygodnie IP: 80.73.178.* 06.08.09, 20:34 a wydalismy wiecej niz podczas 3 tygodniowego pobytu w Tajlandii.Ceny do ZOO w Gdansku wzrosly o 100 % w porownaniu do zeszlego roku, ceny zywnosci taka sama jak w Szwecji,drogi okropne - trzesie autem na wszystkie strony a do tego polscy kierowcy jezdza jak piraci-mimo zabudowan pedza wiecej niz 50 km/h. Plaze w Trijmiescue brudne, w wodzie plywaja podpaski, butelki, pety itp. Na targowiskach jak uslysza obcy jezyk to od razu podwyzszana jest cena dla cudzoziemca, taksowkarze nie wezma pasazera spod dworca w Gdansku, Gdyni jak maja jechac tylko do 10 minut, bo im sie nie oplaca!!! Nie porozumiesz sie po angielsku z policjantem, przechodniami pytajac sie o droge, nie dogadasz sie w restauracjach, w sklepach. Jesli ma byc wiecej turystow w Polsce, to najpierw zapwenijmy im odpowiednia obsluge, bez znajomosci jezyka angielskiego, niemieckiego wsrod Poalkow turysci moga omijac Polske. Do tego benzyna jest gorszej jakosci w pOlsce niz zagranica, jazda autem po Tromiescie, czy wypad za miasto to jes dla cudzoziemca droga przez meke. Odpowiedz Link Zgłoś
antypolityk1 Bzdura 18.09.09, 00:22 Bzdura. Turystów będzie coraz więcej, bo Polak jedzie tam gdzie tłok, hałas, samochody, śmieci, spaliny i wrzask dzieci. Taki narodowy atawizm. Polak jedzie tam gdzie najwięcej turystów, a więc na Półwysep Helski lub do Zakopanego, a to, że będzie klął po drodze na korki i wszechobecny syf oraz drożyznę, to inna sprawa. Ciągnie go w takie miejsca jak muchy do miodu. Dlatego uważam, że nic nie jest obecnie w stanie zagrozić tym miejscom w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Co odstraszyło turystów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.09, 20:59 A po co mają przyjeżdzać. Brud ,smród, koślawe chodniki i dziurawe ulice. Gigantyczne korki i wszedzie remonty dróg. W dodatku drogo!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
antypolityk1 Re: Co odstraszyło turystów? 18.09.09, 00:23 A i tak przyjeżdżają. Nic ich nie odstrasza. Czasami mam wrażenie, patrząc na tłumy, że wręcz to ich przyciąga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiedys tutejszy Co odstraszyło turystów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.09, 23:11 srodek lata a muzea zamykaja o 18:00 - skandal !! biala zegluga 3-4 rejsy dziennie , tramwaj wodny wczesnie wyprzedany, o 18:00 nad Motlawa kasa zamknieta brod i smrod - skandal !! o 18:30 bursztyniarze z Maryjackiej i Dlugiej zaczynaja sie pakowac - skandal !! 19:30 Starowka w Gdansku jest martwa - skandal !! kto tu rzadzi !? - od lat skandal ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ab Re: Co odstraszyło turystów? IP: *.imz.pl 07.08.09, 09:11 Pewnie lepiej by było gdyby rządzili tacy, co administracyjnie ustalają czas pracy sklepów, i organizują zbiorowe wieczorne wyjścia na starówkę przez zakłady pracy. Ale to już było i się nie sprawdziło. Odpowiedz Link Zgłoś
antypolityk1 Narzekaj, a i tak to nic nie da. 18.09.09, 00:26 Bo turystów zawsze będzie full. Pamiętaj, że przeciętny polski turysta jedzie tam gdzie tłok, hałąs, korki samochodowe i generalnie kołchoz. To go rajcuje. Reszta to dodatek. Polskiemu wybrzeżu odpływ turystów nie grozi. Choć to się wydaje nielogiczne, ale tak jest. Powód? Wszyscy narzekają na wszechobecny syf, a korek sięgał od Helu do Obwodnicy. Dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaszebe Co odstraszyło turystów? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.09, 08:56 Niski standard , brak trafionej reklamy - wybrzeża ( może warto razem promować Trójmiasto w Polskich miastach i u naszych bliskich sąsiadów ? ). Ponadto lichwiarskie ceny , drożyzna i fatalna pogoda ..co w zamian ? Baseny termalne, akwaparki,delfinarium .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: psrt Jako mieszkaniec Trójmiasta mam do powiedzenia... IP: *.gdynia.mm.pl 07.08.09, 09:40 ... tylko to: HURRRA! Turystom dziękujemy i żegnamy ozięble. Odpowiedz Link Zgłoś
antypolityk1 Nie mam dobrej wiadomości 18.09.09, 00:28 Za rok przyjedzie jeszcze więcej turystów. Polaków ciągnie tam gdzie tłum. Reszta się nie liczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Efekty rządów Adamowicza i jego ferajny z PełO! IP: *.chello.pl 07.08.09, 10:45 Oni nie zrozumieją nigdy, że trzytygodniowa hucpa ze stanikami i gaciami na straganach to już przeżytek! Odpowiedz Link Zgłoś
polonia-usa Polska odstraszyla turystow. 07.08.09, 16:10 Zainteresowanie pokomunistczna Polska wygaslo, w koncu ile lat i ile razy mozna sie zachwycac obaleniem komuny? Dzis juz Polska ma niewiele do zaoferowania, srozyzna, nuda, nedzna pogoda- albo upaly i brak klimy albo zimno i ulewy, poza tym ponure, zaciete twarze, slanba znajomosc jezykow i ogolne zdolowanie narodu. No i to tyle drodzy rodacy. Odpowiedz Link Zgłoś
mestwinus W Chmielnie tanio !! 07.08.09, 16:13 Ceny gastronomii w 3mieście to istny bandytyzm. Dobrze ,że ludzie nie wchodzą do restauracji gdzie danie kosztuje 20-30 zł. Najbardziej groteskowe są ceny pierogów - za 6 sztuk z mrożonki trzeba zapłacić 13 zł. Tymczasem np. w Słupsku porcja 10 pierogów z mięsem robionych na miejscu kosztuje 5,50 zł. Atrakcyjne są też ceny w Chmielnie - można zjeść przyzwoity obiad restauracji (jest ich kilka) za 12 zł.Do tego fajne kąpielisko ,jeziora , trasy spacerowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobas gdansk, Krakow, mazury i zakopane = KICZ IP: *.dip.t-dialin.net 07.08.09, 18:54 W sezonie urlopowym Polskie miasta przypominaja cyganskie bazary a nie kurorty. Jak ktos ma rozeznanie to nigdy do tych miast sie na urlop nie wybierze. Bo niby po co ? kupowac plastikowe balony i inne smieci albo podziwiac zebrakow-pantomimowych ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KMH Co odstraszyło turystów? IP: 94.78.177.* 17.09.09, 17:57 Niestety z przykrością stwierdzam, że moje odpowiedzi na pytania mi zadawane zostały zapisane niewspółmiernie do moich wypowiedzi, z tendencją do negowania obecnej sytuacji. Nikt nie dał mi tekstu do autoryzacji i ułożył formę mojej wypowiedzi samowolnie. Nie jestem zadowolona z formy i treści przytoczonych w artykule "moich słów" Katarzyna Mazanowicz-Heinze Odpowiedz Link Zgłoś
antypolityk1 Ale głupie kryterium... 18.09.09, 00:17 >Do Trójmiasta przyjechało w lipcu tego lata mniej turystów - wynika z analizy liczby odwiedzin w muzeach< A kto dziś chodzi po muzeach? Kogo to obchodzi? Społeczeństwo prymitywnieje. Złe kryterium. Niech sprawdzą dyskoteki. Na Helu w tym roku było ludzi jak nigdy. I co? Dlatego, że wszyscy walili do muzeów? Nie. Na deske i na balangi i na frytki. Dlatego, że Półwysep Helski był zawalony, trzeba tam jechać. Równie dobrze mógłbym powiedzieć, że coraz mniej ludzi ogląda TVP, bo oglądalność Pegaza spada. Sprawdżcie Tańce na Lodzie, jakieś głupawki, to oglądalnośc zaraz wzrośnie. Jednym słowem: Nie było mniej turystów. Było multum. Z roku na rok coraz więcej. Jeno nie chodzą oni po muzeach. Odpowiedz Link Zgłoś