Dodaj do ulubionych

dziewczyny co robic

09.02.04, 12:17
Moj synek ma 4 tygodnie, co godzina karmie go piersia, w nocy tez, juz nie
mam sily, prawie wogule nie spie. Wczoraj podalam mu sztuczny pokarm i
wszystko wymiotowal, czy to normalne za pierwszym razem? Czy wasze dzieci tez
tak czesto jedza?
Obserwuj wątek
    • bea.bea Re: dziewczyny co robic 09.02.04, 14:58
      Uzbrój się w cierpliwośc, maluszki niestety tak często jedzą, mój mały kiedy
      miał 4 tyg i później jadł tak często że tylko zmieniałam piersi..prawa, lewa,
      prawa, lewa....nauczyłam się robić wiele rzeczy jedną ręką, z małym w
      drógiej :), W nocy spał ze mna ( karmiłam go na kangórka, czyli lężał na moim
      brzuchu) i obsługiwał się sam, mogłam trochę pospać :).Teraz ma 6 miesięcy i
      nadal często je, zwłaszcza w nocy , niestety co 2 godzine, i też odpowiednio
      waży 9400 :)).Ale nie zrażaj się ,pierś to najlepszy pokarm dla dziecka, kiedy
      będziesz miała dość pomyśl , że dzieci piersiowe są bardziej inteligentne. Dla
      mnie pierś to jakby pępowina...nie znam większej bliskości. Pomyśl, że kiedy
      będzie większe już nigdy nie będzie tak blisko , więc korzystaj jak długo się
      da ...kiedyś dostaniesz nagrode, a jeśli nie...to i tak jest warto :))
      Pozdrawiam i życzę wytrwałości Beata mama Marcelka
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=10022049
      • pipi31 Re: dziewczyny co robic 09.02.04, 15:15
        Bardzo dziekuje za odpowiedz, myslalam ze ja mam tylko takie zarloczne dziecko.
        Wiec bede musiala pomeczyc sie troche, jakos to wytrzymam. Dla mojego syneczka
        zrobie wszystko.
        Pozdrowienia.
        • aniael Re: dziewczyny co robic 10.02.04, 16:22
          Hej!
          Musisz uzbroić się w cierpliwość:) Zdecydowana większość maluszków zachowuje
          się w ten sposób, to nawet nie apetyt a raczej zaspokajanie potrzeby bliskości.
          Moja córuchna wisiała przy cycu przez prawie dwa miesiące, ruszyć się nie
          mogłam:) Myślałam, że nigdy to się nie skończy, miałam wątpliwości - może za
          mało pokarmu, aż pewnego dnia - jak ręką odjął, po raz pierwszy przespała sześć
          godzin w ciągu dnia i tak jest do tej pory.
          Zyczę wytrwałości:)

A to moja córcia:
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=10574182
    • gusia29 Re: dziewczyny co robic 10.02.04, 21:32
      Dobrze, ze je i sie dobrze rozwija. Wiem, ze to upierdliwe jak "cos" Ci tak
      duzo na cycu wisi ale to normalne. U nas byl taki okres, ze syn prawie przez 6-
      7 godzin wisial bez przerwy. Siedzialam przy telefonie i wylam mezowi do ucha,
      nie wiedzialam co robic. Sztucznego pokramu nie podawalam, bo bardzo chcialam
      karmic piersia. Nie mam pojecia czy to normalne, ale Maciek nie chcial nic
      innego jesc tylko cyc dlugi okres nawet gdy wprowadzilismy inne zarcie.
      Uzbroj sie w cierpliwosc.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka