Dodaj do ulubionych

szarpiemy się...

12.03.04, 10:51
...przy karmieniu oczywiście. Otóż od kilku już tygodni Jaś (3.5 mies.) przy każdym albo prawie
każdym karmieniu szarpie pierś: tysiąc razy łapie brodawkę i puszcza gwałtownie odwracając głowę.
Trochę boli, ale przede wszystkim jest męczące (zwłaszcza w nocy). Ciągle niestety pobolewa go
brzuch z powodu gazów (dostaje bobotik), ale odnoszę wrażenie, że to nie jest przyczyna szarpania
mamy - przynajmniej nie jedyna.
Pani Moniko, drogie Mamy - co Wy na to...?
Obserwuj wątek
    • niutaki Re: szarpiemy się... 12.03.04, 12:06
      Cześć sprawdź czy nie ma w buzi pleśniawki, moja córcia tak szarpała jak miała
      pleśniawkę w buzi, acha a może zjadłaś coś z cebulą lub czosnkiem? Podobno
      zmienia to smak mleka. Pa.
      • magdamroziuk Re: szarpiemy się... 12.03.04, 12:26
        Mój maluszek też tak robił, u niego to był brak apetytu, a chęć ssania. Złościł
        się na to, że mleczko leciało. Brak apetytu był związany z przedwkowaniem
        witaminy D3, ale przyczyn może być dużo innych.
        Czy ładnie przyrasta?
        • haribo Re: szarpiemy się... 12.03.04, 13:07
          Czytałam gdzieś, że dzieci około 3-4 m-ca czasami mają "dość" mleczka mamy i
          właśnie w ten sposób pokazują, że chciałby coś innego. Spróbuj czasami dać
          dziecku do picia np. herbatkę Hippa koperkową lub rumiankową, to w jakiś sposób
          zmieni jego dietę. to raz - a dwa - u kobiety około 3 - m-ca po porodzie
          zachodzą jakieś tam zmiany hormonalne i ponoć wówczas mleko zmienia swój smak i
          dlatego dzieci szarpią brodawki, bo im nie smakuję - chyba muszą się
          przyzwyczaić. Jak będę wiedziała coś więcej to dopiszę.
          Pozdrawiam.
          Kasia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka