ninuszka
13.10.10, 00:58
Mam cztero miesięczną córeczke,którą od początku karmię tylko piersią,nie używamy smoczka,nie jest karmiona z butelki,oczywiście karmie ją na żądanie!Wszystko idzie świetnie,mała przybiera na wadze.Problem w tym,że mniej więcej raz na dwa tygodnie pojawiają sie okropne zastoje-raz w jednej,raz w drugiej piersi! Jakoś sobie z nimi radzę-kapusta,częste przystawianie itd...,jednak jest to bardzo uciążliwe! Konsultowałam już raz ten problem z panią Moniką,która stwierdziła,że przyczyną mogą być zbyt długie przerwy między nocnymi karmieniami-skróciłam więc przerwy,trochę pomogło.jednak nie zlikwidowało problemu... Czy to możliw,że taka już uroda moich piersi?? Muszę spac na wznak,na trzech poduszkach-wystarczy,że lekko przycisne w nocy piers,a budze sie z okropnym bolem-jak dziś rano! Czy któraś z Was miała moze podobny problem??Czy może ktoś wie,jaka może być tego przyczyna?? Dodam jeszcze,ze mała raczej opróznia piersi do konca przy karmieniu-zjada z obydwu przy jednym karmieniu w dzien,a w nocy zdaza się,że z jednej.