Dodaj do ulubionych

tylko pierś!

24.10.10, 20:39
Witam
moja córcia konczy 9 miesiąc, od prawie 3 tygodni ma biegunkę z przerwami. Lekarz stwierdził infekcje wirusową. nie lwczą gdyż stwierdzili, że je i pije to nic nie trzeba robić. dodam ze mieszkamy w UK. od tego czasu córcia przestała jeść tylko wode pije i cyca. na szczęście że jest ten cyc.może czasami tylko kaszka ryżowa. po 2 tyg.poprawa nastąpiła. zaczeła jeś. owoce, kaszka i marchewka z ziemniakiem. nastepnego dnia znowu biegunka i wymioty, znowu tylko na wodzie i cycu. moje pytanie czy ona ma jeszcze z tego mleka jakieś korzyci|? czy to wystarczające dla niej w takim stanie? zastanawiam sie ile jescze ta biegunka potrwa, bo juz sił nie mam...
Obserwuj wątek
    • mruwa9 Re: tylko pierś! 24.10.10, 20:48
      Dziekuj sobie i losowi, ze karmisz piersia, to w tym momencie nie tylko zrodlo pozywienia, ale i lekarstwo. IMHO mozesz proponowac gotowana marchewke z ziemniakiem, slodzona czarna herbate z odrobina soli (dla uzupelnienia elektrolitow), sucha bulke lub wafle ryzowe, kleik ryzowy na wodzie i piers do woli. Bedzie dobrze.
    • mrs.t Re: tylko pierś! 24.10.10, 22:20
      podpisac sie tylko moge pod tym co pisze mruwa

lekkostrawna to dieta, ale tak to przy chorobie jet, nawet u doroslych ze sie albo wcale nie je albo malo.
      ciesz sie ze masz piers, mleko Twoje ZAWSZE ma korzysci.
      I pamietaj, nawet jak juz corcia wydobrzeje moze ci sie wydawac ze jestes w punkcie 0 jesli chodzi o rozszerzanie diety - zacznij od poczatku, powoli, malymi kroczkami
      lepiej tak niz zmuszac corcie i obrzydzic jej jedzenie na dlugo.
      nie ma co sie spieszyc.
      trzymajcie sie zdrowo!
    • ahata Re: tylko pierś! 25.10.10, 19:45
      ... no właśnie masz szczęście, że karmisz, bo dziecku to bardzo dobrze robi. Moja córka (12 m) niedawno przechodziła infekcje, niby nic poważnego, ale była osłabiona i gorączkowała. Przez parę dni chciała tylko pierś, a jak poczuła się lepiej zaczęła znowu jeść inne pokarmy. Myślę, że dzieci instynktownie przechodzą na lekkostrawny i odżywczy pokarm, żeby mieć siły walczyć z chorobą.
    • anowak6 Re: tylko pierś! 26.10.10, 12:08
      dzięki dziewczyny!
      Tak własnie jest. Córcia czuje sie leoiej, wczoraj 5 kup, dzis jak narazie jedna. Nawet zaczęła raczkować:):):):)
      Jeśc nie chce nic innego, nie zmuszam jej. Poczekamy, aż się brzuszek uspokoi.....
      i zaczne jak piszecie, pomału jakby od początku.
      pozdrawiam:)
      • pamplemousse1 Re: tylko pierś! 26.10.10, 14:48
        moje dziecko miałao takiego okropnego rotawirusa przyniesionego ze szpitala i tylko karmienie piersią (nic poza tym, bo nie chciał) uratowało nas przed szpitalem ponownie!
        • anowak6 Re: tylko pierś! 27.10.10, 12:34
          A powiedz mi jak leczyłaś? ja juz sił nie mam,biedactwo jak tyljko mysle ze juz lepiej to zaczyna się od nowa. wczoraj tylko 3 kupki a dzis znowu zwymiotowała rano od razu ponapełnieniu całej pieluszki!!!! ile to trwało u Ciebie? my juz tak 3 tygodnie się z tym męczymy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka