Dodaj do ulubionych

Rotawirus u mamy a kp

09.11.10, 22:09
Witam serdecznie
Córcia ma 4 miesiące. Od miesiąca je Bebilon Pepti 1. W ciągu doby dostaje też 2 razy mój odciągnięty pokarm. Dzisiaj ja źle się czuję- wymiotuję i mam biegunkę, podejrzewam, że może to być rotawirus (panuje w dzielnicy).Moje pytanie dotyczy tego czy mogę mimo tych dolegliwości dawać córce moje mleko czy lepiej się wstrzymać aż dolegliwości ustapią.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • kaeira Re: Rotawirus u mamy a kp 09.11.10, 22:23
      Dawać, jak najczęściej i jak najwięcej.
      Mleko z piersi to najlepszy "lek" przy rota. Najlepiej, aby było to mleko świeżo odciągnięte, bo są w nim przeciwciała na aktualną infekcję.

Zobacz tu wątki:
      forum.gazeta.pl/forum/w,570,77821326,77821326,rotawirus_nie_wolno_piersi_.html
      forum.gazeta.pl/forum/w,570,109981560,109981560,Grypa_zoladkowa_pilne.html
      • mruwa9 Re: Rotawirus u mamy a kp 09.11.10, 22:34
        ..ale obficie, po skorzystaniu z toalety, przed karmieniem- wydezynfekowac rece alkoholem. I powtarzac dezynfekcje jak najczesciej.
        • kasialip5 Re: Rotawirus u mamy a kp 10.11.10, 07:31
          Ja miałam rotawirusa 2 tyg temu. Zaraził mnie najstarszy synek, średni też miał, najmłodszy karmiony tylko piersią się nie zaraził. Pilnowałam tylko, żeby się nie odwodnić, bo karmiłam go często, no i oczywiście nie można zapomnieć o higienie rąk.
    • anetdar Re: Rotawirus u mamy a kp 10.11.10, 09:09
      Potwierdzam- jak najczęściej karmić. Twoje mleko to najlepsze co możesz dziecku dać w takiej sytuacji- u nas funkcjonuje to do dzisiaj- ja jestem chora, mały się nie zaraża.
    • wiedzmapleple3 Re: Rotawirus u mamy a kp 10.11.10, 09:54
      Ja rowniez potwierdzam, w dodatku moje dziecię przeszło rotawirusa bezobjawowo a karmiłam wtedy wyłącznie piersią. Można dac profilaktycznie jakiś probiotyk.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka