Dodaj do ulubionych

roczny gryzon:(

28.03.11, 22:30
Mój synek kończy 13 msc,nadal karmie go piersią ,szczególnie potrzebuje piersi do spania,ale często domaga się piersi także poza spaniem.W nocy budzi się dosc często,przeważnie pomaga pierś.Czasami uda się mu zasnać ponownie bez piersi.Mój problem polega na tym,ze ostatnio czesto mnie gryzie w trakcie ssania,i jest to szczególnie wtedy kiedy zasypia .Niewiem co robić:(chciałabym karmic go przynajmniej do 2 lat,ale niewiem czy to wytrzymam.Moje brodawki są coraz mocniej poranione,mimo smarowania maścią :(
Obserwuj wątek
    • mrs.t Re: roczny gryzon:( 28.03.11, 22:40
      witamy w gronie mam karmiacych - zwykle okresla sie 'dlugo' ale dla wielu to poprostu normalny okres karmienia :)forum.gazeta.pl/forum/f,21000,Karmienie_piersia_powyzej_roku.html

a co do gryzienia
      no smarowanie mascia nie pomoze, trzeba zlikwidowac przyczyne
      tu ostatnio byl watek , co prawda o o mlodszym dziecku. , ale duzo rad na poczatek
      tzn zwlaszca wklejam zeby nie powtarzac wlasnego wpisu;)
      bo sie akurat tam przylozylam i dosc dlugo rozpisalam: )

forum.gazeta.pl/forum/w,570,123349737,123355614,Re_Czy_komus_sie_udalo_oduczyc_gryzienia_mamy_.html
      • olenka2214 roczny gryzon:( 29.03.11, 14:46
        ja też karmię piersią małego gryzonia, skończył 12 miesięcy, poza piersią je dokładnie wszystko, ale gdy zasypia musi być pierś, w nocy też budzi się kilka razy po to żeby possać sobie pierś.Nie ukrywam że jest to już męczące. Chciałabym już stopniowo zaprzestać dawania piersi. ale jak mam go oduczyć???? pomóżcie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka