Dodaj do ulubionych

kp a bóle zębów

03.04.11, 21:31
Od początku karmię piersią. Mały skończył 3 miesiące. Od jakiegoś tygodnie bola mnie zęby, ale nie mam konkretnie umiejscowionego bólu, jakby mnie bolała tylko jedna strona. Moze mi rosną ósemki a może to jakiś efekt karmienia piersią
Obserwuj wątek
    • mruwa9 Re: kp a bóle zębów 03.04.11, 22:16
      nie, zwiazku miedzy karmieniem a bolem zebow nie ma. Najlepiej zglosic sie do stomatologa.
    • matka_karmiaca Re: kp a bóle zębów 04.04.11, 09:39
      U mnie był związek - na początku karmienia miałam tak poranione piersi, że zaciskałam mocno zęby z bólu. I od tego zaciskania szczęk potem bolały mnie zęby.
      • agasobczak Re: kp a bóle zębów 04.04.11, 11:17
        Ja też nie widzę związku z karmieniem a bólem zębów. Stomatolog konieczny bo oceni też czy nie ma zapalenia np kości po tej stronie - może zleci rtg? A jak wykluczy to też warto udać się do laryngologa - czasem infekcje uszu dają ból w obrębie szczęki
    • aajjaa Re: kp a bóle zębów 04.04.11, 19:13
      A mi w czasie karmienia obumarly 2 zeby z glebokimi wypelnieniami. Jeden "po cichu" (bez bolu), a jeden z "glosnym" (bolacym) zapaleniem miazgi. Wiec ja jednak podejrzewam zwiazek - moze z karmieniem, moze z pociazowym oslabieniem organizmu? Nie wiem. Tak czy siak - stomatolog czeka ;) U mnie ten bolesny zab - ciagnal sie bardzo dlugo jako duza wrazliwosc na cieple/zimne, trudna do zlokalizowania wlasnie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka