08.10.11, 19:28
Właśnie minęła rocznica mojego karmienia piersią. A położne mówiły w szpitalu, że mogę nie mieć pokarmu lub że trzeba będzie dokarmiać, ja myślałam że pokarmię 4-6 miesiecy jak się uda, a teraz nie wyobrażam sobie końca:) Pozdrawiam wszystkie forumowiczki!
Obserwuj wątek
    • limonka_a Re: Moje kp 08.10.11, 20:34
      gratulacje;)
      ja już ponad 13 mcy, a miałam karmić do 6 mcy;) nie wiem kiedy koniec:) Mała na pewno nie jest jeszcze gotowa
    • maria_curia Re: Moje kp 08.10.11, 21:08
      gratulacje :)
      ja karmię dopiero 5 mcy (no prawie... 5 minie za tydzień :)), ale mam nadzieję, że będę karmić jeszcze co najmniej rok :). na początku było baaardzo trudno (wszystko było źle - moja pozycja do karmienia, technika ssania, bolące brodawki, przez pierwsze dni nic nie jedzące i zasypiające przy piersi dziecko, koszmarne noce, koszmarne dni, nerwowość dziecka przy piersi...). postanowiłam sobie, że zacisnę zęby i wytrzymam 6 mcy, a potem KONIEC i butla, a ja pójdę na wielkie piwo z radości. a teraz? teraz to nie wiem, boję się, że będę wzudzać zgorszenie i karmić biegającą i gadającą trzylatkę, bo nie wyobrażam sobie, jak to będzie bez cyca.
      • aniaturek0409 Re: Moje kp 08.10.11, 22:27
        Gratuluję!
        Moja córcia ssie już (dopiero?) 19 miesięcy. Nie planowałam od początku ile będę karmić. Poczekam aż dorośniemy do rozstania z piersią żeby odstawienie obyło się bez łez. Nie przeszkadza mi ludzkie zgorszenie, za to wkurza mnie (delikatnie mówiąc) jak głupie ludziska wmawiają mojej Madzi, że to wstyd żeby taka duża dziewczynka jadła cyca.
    • froobek Re: Moje kp 12.10.11, 20:15
      To chyba pora do nas? :-)
      forum.gazeta.pl/forum/f,21000,Karmienie_piersia_powyzej_roku.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka