Dodaj do ulubionych

KP a pseudoefedryna?

06.04.12, 07:31
Proszę o pomoc. Karmię 21 mies. Od roku walczę z zatokami. Niestety walka nierówna bo zaatakowało mi tym razem zatoki sitowe te za oczami (nie ma jak je nagrzać, czapka ich nie ochroni). Obecnie mam mega katar- spadek od reszty rodziny. Głowa pęka oczy bolą od różnicy ciśnień. Nie mogę sinupretu ze względu na refluks. Zawsze w takich sytuacjach ratowałam się pseudoefedryną- zmniejszała wydzielinę wskutek czego ciśnienie się normowało i ból prawie znikał lub znikał... Proszę może ktoś ma informację- pseudoefedryna jest zabroniona w KP bo obniża laktację czy ma też istotny wpływ na dziecko? A leki homeopatyczne typu coryzalia i alium cepa też już biorę... Będę wdzięczna za odpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • justkawb Re: KP a pseudoefedryna? 06.04.12, 10:48
      Pseudoefedryna moze drastycznie obnizac laktacje i nie jest wskazana przy kp. Jesli znasz angielski to na stronie www.breastfeedingnetwork.com (albo org) jest cala masa ulotek nt roznych lekarstw. Zrodlo sprawdzone, przygotowane przez farmaceutke, ktora tez jest doradca laktacyjnym.
      -
      Przepraszam za brak polskich znakow.
      forum.gazeta.pl/forum/f,97130,Baby_Led_Weaning.html
      • sonique Re: KP a pseudoefedryna? 10.04.12, 14:09
        Wez fenistil w kropelkach,mozna podawac juz niemowletom, wiec moim zdaniem powinien byc ok.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka