Dodaj do ulubionych

2 pytanka:)

13.08.12, 15:38
Witam serdecznie,jestem w 7 miesiacu ciąży ,jest to moja druga ciąża, i bardzo chcialabym karmić piersią bo w pierwszej mi sie nie udalo ,choć walczylam , położne kazały męzowi przyniesc mleko modyfikowane tego samego dnia, teraz stwierdzilam ze tak szybko sie nie poddam ,tylko jest problem..... od 3 miesiaca ciazy biore asertin ( sertraline), czytlam duzo na ten temat ,informacje sa takie ze lepiej nie karmic ,ale wiem tez ze są badania naukowcow ze ten lek przenika w znikomych ilosciach, ja biore najmniejsza dawke 50 mg, prosze mi doradzic czy powiinam karmić i jesli tak to jak sie przygotowac do tego bym mogla tym razem karmic piersią? z góry dziekuje ,pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • mad_die Re: 2 pytanka:) 13.08.12, 19:16
      Wg tej strony - a jest to strona jak najbardziej aktualna i można jej zaufać - lek który bierzesz jest lekiem bezpiecznym podczas kp:
      www.borstvoeding.com/problemen/medicijnen/medicijnlijst-e.html
      wiec karmić możesz bez problemu :)
      A jak się przygotować?
      O tu masz do poczytania, zapoznaj się z tymi informacjami dogłębnie i Ci żadna połozna kitu ze sztucznym mlekiem nie wciśnie...
      nbci.ca/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=5&Itemid=17
    • camille83 Re: 2 pytanka:) 13.08.12, 22:32
      Pamiętam ze szkoły rodzenia spotkanie z pediatrą, który twierdził, że nie można karmić piersią tylko jak się przyjmuje leki przeciwzakrzepowe (np. podawane jak się nosi gips itp) i leki onkologiczne. Ale szczegółów nie znam.
    • malwina.okrzesik Re: 2 pytanka:) 19.08.12, 19:11
      Można karmić, do mleka przechodzi nieznacząca ilość substancji czynnej.
      • aniol40 Re: 2 pytanka:) 20.08.12, 13:56
        Bardzo dziekuję:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka