Dodaj do ulubionych

KŁOPOT w Żeromskim

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.06.03, 16:35
Moja koleżanka dostała sie do liceum im Żeromskiego w Wawie i pojechała
wczoraj złożyc oryginał swiadectwa. Zdecydowała się dopiero w czwartek którą
szkołę wybiera. Wczoraj była w tej szkole o ok 9 rano. Chciała złożyć
świadectwo. termin składania tych dokumentów był do wczoraj do godz 13. W
szkole powiedzieli że została już wykreślona z listy przyjętych, bo termin
upłynął w czwartek (oczywiście to nieprawda po upływał on wczoraj o 13). ja
radze jej aby poszła i wykłóciłA Się , ale podobno już to zrobiła i nic cie
pomogło. Mówilam jej żeby odwołał się do dyrektoera lub do kuratorium .
powiedźcie - znacie jakieś podobne przypadkli, a może sami macie taką
sytuację. W każdym razie - poradźcie coś.
Obserwuj wątek
    • tinyan Re: KŁOPOT w Żeromskim 28.06.03, 17:51
      musze Ci powiedziec, ze kiedy bylam 26.06 z kolezanka w Zeromskim (odbierala
      papiery) obok list przyjetych widzialam kartki z ogloszeniem o skroceniu
      terminu przyjmowania oryginalow.. troche mnie to zdziwilo.. tym bardziej ze 25,
      kiedy wiekszosc przyszlych licealistow przyszla sprawdzac listy, tych ogloszen
      tam nie bylo. Zastanawialam sie wlasnie ile osob w ten sposob wypadnie.. I
      podsumuje to tak: syf, malaria i niesprawiedliwosc..
      • Gość: melmire Re: KŁOPOT w Żeromskim IP: *.w193-253.abo.wanadoo.fr 29.06.03, 15:11
        Mozna pogratulowac.Zeromski to parszywa szkola, wiem bo tam chodzilam, lepiej
        isc wszedzie indziej! A jezeli sekretarka nadal jest pani Ala, to wyklocic sie
        nie da, ona nie rozumie slow dluzszych niz dwusylabowe.
        • spinkaa Re: KŁOPOT w Żeromskim 29.06.03, 15:26
          Nicola - jesli twoja kolezanka nie zrezygnowała z tej szkoły, to koniecznie w
          poniedziałaek rano niech tam idzie z rodzicami (moze byc jedno, to bardziej
          przebojowe), gdyz taka sytuacja jest ewidentnym złamaniem prawa.
          Żeromski, o ile pamietam, nie był w Unii szkół, ale polecam adres:
          www.edu.com.pl a tam FORUM, gdzie na podobne pytania rozsadnie odpowiada
          i radzi dyrektor jednego z liceów.
          Takich sytuacji nie wolno odpuścic. Z drugiej strony - jesli dostała sie gdzie
          indziej, to czy warto sie pchac do szkoły, gdzie tak ewidentnie nie szanuje sie
          młodych ludzi?
          Pozdrawiam:)))
          • Gość: melmire Re: KŁOPOT w Żeromskim IP: *.w217-128.abo.wanadoo.fr 29.06.03, 22:28
            nie warto, oj nie warto..........a mozna sobie zadac pytanie dodatkowe np. czy
            warto isc do szkoly gdzie w klasie humanistycznej polowa lekcji polskiego nie
            odbywa sie bo pani nauczycielka jest zajeta, a druga polowa to przepisywanie
            ewidentnch bzdur do "rozwniecia w domu"
    • Gość: km do Nikoli IP: *.net-serwis.pl 29.06.03, 21:16
      To ja jestem tym dyrektorem, a krórym pisze *spinkaa* . Moim zdaniem skrócenie
      terminu potwierdzeń było złamaniem prawa: termin do piątku 27.06 do godz. 13.00
      został określony dla całego województwa mazowieckiego decyzją Mazowieckiego
      Kuratora Oświaty. Obecnie niestety sprawa nie jest prosta, bo szkoła może
      twierdzić, że tylko "apelowała" o wcześniejsze potwierdzanie i donoszenie
      oryginałów - natomiast Ty nie zrozumiałaś tego apelu i nie potwierdziłąś wyboru
      szkoły w urzędowym terminie, który w międzyczsie minął w piątek o godz. 13.00.
      W obecnej sytuacji jeżeli nie jesteś na lodzie (czyli masz inną szkołe) to może
      nie warto tracić nerwów i czasu. Natomiast jeżeli masz nóż na gardle to w
      poniedziałek rano idź do tej szkołu z jednym z rodziców, domagajcie się rozmowy
      z dyrektorem szkoły, jeżeli rozmowa nie da efektu to złożcie pisemną skargę do
      dyrektora szkoły informując, że jeżeli nie zostanie uwzględniona to złożycie
      skargę do Kuratorium.
      Pozdrawiam serdecznie
      Krzysztof Mirowski
      dyrektor LXVII LO Mokotowska
      dyrmir@ids.pl
      • tinyan Re: do Nikoli 29.06.03, 22:56
        Panie dyrektorze, pozostaje jeszcze pytanie czy po przedstawieniu dyrektorowi
        Zeromskiego takiej grozby nalezy sie jeszcze w tej szkole pokazywac..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka