ala_ben 30.06.04, 21:03 Witam. powiedzcie Drogie Mamy co Wy na to? Czy jak sie karmi piersia to zabronione? Czy moze raz na jakis czas kieliszek wina dobrego daloby sie przemycic? np bialego pozdrawiam Ala Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
martucha1 Re: Kieliszek wina? 30.06.04, 21:20 Pani Monika (właściwie gdzie ona zniknęła?) wręcz zaleciła mi od czasu do czasu kieliszek czerwonego winka. Skrupulatnie stosuję się do zaleceń specjalistki ;-) Marta Odpowiedz Link Zgłoś
czarnauk Re: Kieliszek wina? 30.06.04, 21:36 moja córcia po czerwonym winie dostała wybroczyn na ciele dlatego juz nie piję wina - za to piwko i owszem :o) pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
margarettka Re: Kieliszek wina? 30.06.04, 21:47 ja czesto wieczorami popijam piwko (i to nie tylko jedna szklaneczke ;)) ale karmie dopiero po 7-8 h, a i winko sie czasem przytrafi :) Odpowiedz Link Zgłoś
kasia.s75 Do martucha - Kieliszek wina? 30.06.04, 22:12 Czesc, czy mozna wiedziec dlaczego Pani Monika Cie zachecila? Jak to uzasadniala/usparwiedliwila? Bo tez chetnie bym sie napila kieliszek wina czasem;) Tylko sie zastanaiwam czy wolno i ktore lepsze: czy biale czy czerwone? pzdr Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
martucha1 Re: Do martucha - Kieliszek wina? 30.06.04, 23:06 przesyłam link do rady pani Moniki :-) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=570&w=10456885&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
basiak6 Re: Kieliszek wina? 30.06.04, 23:00 Pilam lampke wina od czasu do czasu, nie zapominajmy ze najpierw mama przetrawi, a potem dopiero to co zostanie przechodzi do krwiobiegu i do mleka, wiec w bardzo niewielkich ilosciach. Najwieksze stezenie jest 30 min po wypiciu, natomiast 1.5h potem juz nie ma:) Odpowiedz Link Zgłoś
kejt Do Basi - Kieliszek wina? 01.07.04, 08:06 MAm takie pytanie dotyzcace tego trawienia. Nigdzie nie moge znalezc ile trwa trawienie roznych rzeczy? Kiedy to co zjadla Mama dociera do dzieciatka? I jeszcze a'propos tego wina: po 1.5 godz nie ma juz tego w mleku tak po prostu? Czy trzeba odciagnac troche mleka? Przepraszam za ingorancje ale nigdzie nie moge tego znalezc:) pzdr Kejt Odpowiedz Link Zgłoś
aga_piet Re: Kieliszek wina? 30.06.04, 23:22 Ja też lubię sobie wieczorem wypić lampkę lub dwie. Mnie wyluzowuje bardzo, a absolutnie nie zauważyłam aby córuni to nie odpowiadało. Odpowiedz Link Zgłoś
pandora_ Re: Kieliszek wina? 01.07.04, 06:55 Lepiej czerwonego, najlepiej zaraz po karmieniu i na dlugo przed nastepnym. Czemu nie, ja sie tam lubie napic dobrego czerwonego winka :) Piwka ostatnio jakos nie, nie mam chetki. Odpowiedz Link Zgłoś
ministrowa Re: Kieliszek wina? 03.07.04, 12:35 Po całym dniu - piwko, bardzo chętnie.Odpręża i rozluźnia:)). Córuś się nie skarży ale też przerwa miedzy karmieniami ok 6 godzin . Pozdrawiam:)) Odpowiedz Link Zgłoś