Dodaj do ulubionych

Bałagan na stołówce...

21.08.13, 03:26
Nie dość ze cmoka okropnie to pociągnie kilka razy i wypuszcza cyca, tryskającego na lewo i prawo mlekiem... Mleko w oko, nos, na ubraniu... Na wadze przybiera prawidłowo a bałagan pojawia się głównie przy ssaniu prawej piersi, przy lewej tylko cmokanie słychać... Powietrza się nałyka biedactwo i odbijać trzeba co chwila :(
Nic mnie nie boli wiec podejrzewam, ze przystawienie jest OK (starsza córkę karmiłam 1,5 roku wiec mam porównanie).
Mała ma 3 tygodnie a bałagan zaczął się od jakiegoś tygodnia.
Za szybko jej leci? Jeśli tak, to czemu tylko w dzień i z prawej piersi?
Jakieś porady, sugestie? Z góry dzięki.
Obserwuj wątek
    • mama.rozy Re: Bałagan na stołówce... 21.08.13, 08:42
      spróbuj ją przystawic spod pachy z tej "gorszej" strony
    • pancia-jancia Re: Bałagan na stołówce... 21.08.13, 12:36

u mnie wygląda to podobnie - córka ma prawie 3 miesiące. z prawej piersi tylko spod pachy się da ostatnio no i wyżej głowa i na samym początku jak to mleko tryska to muszę na chwilę przerwać i wytryskać w jakąś pieluchę bo młoda się derewuje, krztusi i tak jak u Ciebie wszystko w mleku:), chyba że na śpiocha i "półśpiocha" w nocy. Ogólnie przez ten szybki wypływ pokarmu jest niełatwo i nie zanosi się żeby się poprawiło. Już straciłam nadzieję że będzie spokojne jedzenie, zresztą u mnie ten szybki wypływ jest w każdej fazie karmienia, tylko potem już nie ma fontanny ale samo leci praktycznie, ona musi na prawdę szybko przełykać żeby nadążyć. no i w zwiazku z tym karmienie trwa góra 5 minut.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka