Dodaj do ulubionych

praca a kp w weekendy

IP: *.adsl.inetia.pl 06.01.14, 22:25
Niedawno wrocilam do pracy,corka ma 9 miesięcy. Karmie ja o 5:30 potem o 15:30. Mleko ściągam jak musze do zlewu bo panna z innego dystrybutora pic nie chce. Po kilku dniach zaczelo sie mleka robić mniej,laktacja unormowala sie na nowym poziomie i nadszedl weekend a dziecko chcialo wiecej i nerw ze nie ma rzeki mleka. Co robić w weekendy żeby starczylo? A moze karmić tak jak w tygodniu? Tylko ze mloda sie tego mleka bardzo dopomina. Jak bylo u was z produkcja w weekend?
Obserwuj wątek
    • yumemi Re: praca a kp w weekendy 06.01.14, 22:45
      Gość portalu: pracujaca mama napisał(a):

> Niedawno wrocilam do pracy,corka ma 9 miesięcy. Karmie ja o 5:30 potem o 15:30.

A czemu nie karmisz pozniej, tylko dwa razy dziennie?
      Ja karmilam przed wyjsciem do pracy o 5.30, pozniej po powrocie ok 17.30, pozniej znow o 19, potem jeszcze w nocy pare razy. W pracy odciagac nie moglam. W dni kiedy bylam w domu, mala sobie troche musiala na piersi powisiec:)
      • Gość: pracujaca mama Re: praca a kp w weekendy IP: *.adsl.inetia.pl 06.01.14, 23:12
        Źle napisalam :)karmie o 5:30 a potem od 15:30 na żądanie, w nocy także. Moja tez wisi w weekendy i dlatego zastanawiam sie czy jej starcza, bo widzę ze sie denerwuje ze tak slabo leci. Poza tym obawiam sie ze będzie tego mleka mniej i mniej. Widzę tez u mlodej większy apetyt na stale posilki co wiąże sie pewnie z ilością wypijanego mleka.
        • mruwa9 Re: praca a kp w weekendy 07.01.14, 00:11
          oczywiscie, ze wystarcza.
          Jesli ssie, topokarm musi lynac Nie ma innego wyjscia.
          Za duzo kombinujesz i filozofujesz, zamiast po prostu dac dziecku piers.
    • mruwa9 Re: praca a kp w weekendy 06.01.14, 23:02
      prosta zasada: jest mama- jest piers.Mamy nie ma - musi wystarczyc jedzenie niepiersiowe/niepiersiowe zasypianie.
      Jest ssanie=jest pokarm. Nie ma innej opcji. To ssanie odkreca kurek z pokarmem.
      Ja mialam 13-godzinne dniowki przeplatane z 8-godzinnymi i z dniami wolnymi od pracy. Gdy bylam w domu, dziecko dostawalo piers wedle uznania,dowolnie czesto. No problem.
      • gkoz Re: praca a kp w weekendy 07.01.14, 08:10
        mleka nie zabraknie, nie ma co myśleć i kombinować
    • malwina.okrzesik Re: praca a kp w weekendy 07.01.14, 17:48
      jak domaga sie w weekend więcej to po prostu przystawiać, ale nie nalegać. bo
      naturalne jest że coraz większe znaczenie mają posiłki stałe
      może tak być że dziecko jak Pani jest w domu w weekend , to córeczka więcej chce być przy piersi, bo ją ma mamę wreszcie dla siebie :-)
      Ważne też żeby w czasie gdy Pani jest w pracy malutka nie miała kontaktu z innymi 'ssaczami", czyli np butelką. Wtedy produkcja w piersi dopasuje sie do jej potrzeb i dziecko będzie chętne do pracy przy piersi/.
      • Gość: pracująca mama Re: praca a kp w weekendy IP: *.adsl.inetia.pl 07.01.14, 22:17
        Córka właśnie nie dostaje butelki, smoczka ani w ogóle mleka (także kaszki są bezmleczne) podczas mojej nieobecności, stąd też moja obawa czy pije wystarczająco dużo mleka w jej wieku (9 miesięcy)? Mleko z piersi je rano, po moim powrocie i potem jeszcze raz, następnie przy usypianiu i w nocy 2-4 razy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka