Dodaj do ulubionych

kolejny problem z cycem- biała plamka

10.01.14, 09:36
Witam Dziewczyny. Po raz kolejny zwracam się do Was o pomoc. Znalazłam kilka wątków na forum o białych plamkach, ale nie do konca odpowiadają one mojej sytuacji, dlatego moje pytanie.
Wczoraj w ciągu dnia przy karmieniu lewa piersia czulam delikatne pieczenie sutka, ale nie bylo ono jakies bardzo uciążliwe. W ciagu dnia pieczenie to narastało na sile. Wieczorem jak przystawilam dziecko pieczenie bylo mocno bolesne a z boku piersi czulam kłucie. Gdy odczepilam synka od cyca zauwazylam na sutki biala plamkę. Pomyślałam ze to zatkany kanalik i nalezy przekłuć ta plamkę sterylna igla, ale zdecydowałam się poczekać do rana. Bo zastanowiło mnie czy przypadkiem nie jest to grzybica sutka ( zasugerowalam się klujacym bolem w piersi oraz tym ze nie wyczuwam zadnego zgrubienia na piersi co zwykle podobno występuje przy zatkanym kanaliku). W nocy karmiłam przez osłonke z obawy, zeby dziecko nie miało styczności z ta plamka i bólu nie bylo. Aktualnie dziec jest przypięty do piersi bez osłonki i bólu nie ma- karmienie nie boli, ale plamka troszke powiększyła się od wczoraj...aktualnie ma około 3 mm kwadratowe. Zaznacze jeszcze, ze synek nie ma q buzi plesniawek a moje brodawki nie bola ani nie są błyszczące, wyglądają normalnie.
Co to moze być Waszym zdaniem?
Obserwuj wątek
    • oliwa28 Re: kolejny problem z cycem- biała plamka 10.01.14, 10:08
      I wlasnie zauwazylam, ze jak synek ssie to ta plamka się powiększa, ale nie chce sama pęknąć :/
      • aganieszkab Re: kolejny problem z cycem- biała plamka 10.01.14, 10:27
        Miałam ze 3 razy taką plamkę, bolało jak cholera ale nie dłużej niż 2 dni, nic nie przekłuwałam, nic nie robiłam, przystawiałam dziecko, samo znikło, ponoć to białko z mleka
    • malwina.okrzesik Re: kolejny problem z cycem- biała plamka 13.01.14, 22:53
      może byc zatkany przewód wyprowadzający
      może być też zapalenie gruczoły Montgomery'ego
      to raczej nie jest grzybica

proszę na razie , przed karmieniem zrobić ciepły okład na bolący sutek, aby rozmiękczyć potem przystawić dzecko do piersi

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka