Gość: tralakerewkla IP: *.dynamic.chello.pl 26.08.14, 10:02 witam, czy przy kp dziecko 3 mce moge zjesc zupe pieczarkową? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: panizalewska Re: zupa pieczarkowa IP: *.centertel.pl 26.08.14, 11:32 jak nie jest uczulone na któryś ze składników zupy, to pewnie, że tak :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tralala Re: zupa pieczarkowa IP: *.dynamic.chello.pl 26.08.14, 11:52 hmmm a dwulatek może zjeść taka zupę¿ Odpowiedz Link Zgłoś
panizalewska Re: zupa pieczarkowa 26.08.14, 13:05 No ale przecież z pieczarek, a nie muchomorów, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tralalala Re: zupa pieczarkowa IP: *.dynamic.chello.pl 26.08.14, 13:28 no tak ale pisza ze grzyby sa ciezkostrawne i nie wiem no bo lesne grzyby to nie daje dziexku ani sama nie jem przy kp a pieczarki tak samo traktowac czy mozna? Odpowiedz Link Zgłoś
ewelina.90 Re: zupa pieczarkowa 26.08.14, 13:46 Oo bardzo ciekawe. Ja bym taka domowa zapiekanke z pieczarkami wszamala a tu tatuś dziecka zabrania :) Co taka pieczareczka zaszkodzi:) Odpowiedz Link Zgłoś
kjut Re: zupa pieczarkowa 26.08.14, 13:51 Tatuś TOBIE zabrania? A czemuż to? Sam domyślam się ze smakiem wcina? Odpowiedz Link Zgłoś
ewelina.90 Re: zupa pieczarkowa 26.08.14, 15:47 Ja nie jem, wiec On tez nie;) bo ja gotuje. Ogólne jadam prawie wszystko. Choć zrezygnowanie np z czekolady wyszło mi a raczej figurze na dobre;) jakoś mnie te grzyby jednak przerażają Odpowiedz Link Zgłoś
kjut Re: zupa pieczarkowa 26.08.14, 13:50 Ale jak Ty zjesz coś ciężkostrawnego to najwyżej Ciebie brzuch będzie bolał. Karmienie piersią nie ma tu nic do rzeczy :) grzyby zjedzone przez Ciebie dziecku nie zaszkodzą :) Odpowiedz Link Zgłoś
rulsanka Re: zupa pieczarkowa 26.08.14, 14:09 Pytanie, czego jeszcze unikasz w diecie? Powinnaś jeść normalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tralala Re: zupa pieczarkowa IP: *.dynamic.chello.pl 26.08.14, 14:26 naprawdę mogę jeść normalnie? ją się czytałam i nasluchalam i prawie nic nie jem to znaczy spaghetti bym zjadła ale ciężkie albo pizzę ale też nie wolno no bo i q szpitalu nawet mówili że.nie wolno ciezkostrawnych potraw to jak to jest można jednak nie przechodzi to do mleka nie wpływa na ból brzucha u małej? a piwko karmi bezalkoholowe ale.jednak do 0,5 procenta mieć może to można czy nie czy jakiś czaś zachować od wypicia do karmienia? Odpowiedz Link Zgłoś
rulsanka Re: zupa pieczarkowa 26.08.14, 14:50 W czasie kp powinnaś jeść różnorodne jedzenie, dużo warzyw, owoców, zdrowych tłuszczy. Wybierać produkty jak najmniej przetworzone. Z ostrymi przyprawami można uważać, choć jeśli jadłaś ostre w ciąży, to też dziecko raczej nie będzie źle reagowały. Ja jadłam wszystko przy obu synach. Jak młodszy miał 3m, zjadłam tartę z pora i nieco wyrzutów sumienia w nocy, bo jęczał. Rano okazało się, że powodem było.... nie, nie zjedzenie tarty. Połknięcie pająka. Którego odnóża znalazłam w kupie. A potem resztkę w drugiej kupie. :) Karmi to można w ciąży pić, byle nie więcej niż butelkę na raz. Karmi ma tyle alkoholu co kefir. Pół piwa normalnego spokojnie można wypić, masz wtedy we krwi poniżej 0,2 promila, czyli nic. Możesz użyć jakiegoś alkomatu internetowego lub prawdziwego. Jeśli alkoholu jest poniżej 0,2 promila, to człowiek jest trzeźwy i może prowadzić samochód i karmić piersią. Odpowiedz Link Zgłoś
ewelina.90 Re: zupa pieczarkowa 26.08.14, 15:56 Czytałam w kilku miejscach, że to co jem ma wpływ na smak mleka, jeśli będę wcinac brokuły to jest szansa, że dziec te np brokuły będzie lubił. Jest tak? I co do tej diety, niby nie ma diety matki karmiącej, bo to co jemy nie ma wpływu na pokarm. Ale jednak dziec może mieć problemy jak zjemy coś co go uczula. Ja jak pisałam wyżej jem prawie wszystko, ale lekko zaglupialam:/ nawet na stronie ministerstwa zdrowia piszą, żeby nie jest np wzdymajacach. I weź tu bądź człowieku mądry. Odpowiedz Link Zgłoś
rulsanka Re: zupa pieczarkowa 26.08.14, 17:26 dziec te np brokuły będzie lubił. Jest tak? Nie wiem, ale jest to jedno z ulubionych warzyw moich dzieci. Ja jestem warzywożerna. Co do wzdymającego to awidyna kiedyś opisywała dokładnie, że wzdymają niestrawne węglowodany, które nie przechodzą do krwi. Wzdęcie jest efektem działalności bakterii jelitowych. W ogóle brokuł nie wzdyma. Jedno z pierwszych warzyw jakie moje dzieci jadły w 6-8mc. Starszak był przejściowo uczulony na marchew, więc w ogóle brokuł był podstawą. Uczulenie to inna sprawa, jak widać po moim synu, uczulony był na marchew. Ale ja mogłam jeść i karmić. Nie mógł jeść marchwi osobiście, pomiędzy 6 a 10m. Dlatego dieta na zapas jest bez sensu, bo uczulać mogą różne produkty. Odpowiedz Link Zgłoś
kremka2014 Re: zupa pieczarkowa 26.08.14, 18:55 A ja dziś jadlam śledzika w oleju z cebulka i chili😜. Jak na razie daje rade😉. A ma 6 tyg. Smacznego Odpowiedz Link Zgłoś
froobek Re: zupa pieczarkowa 26.08.14, 23:30 Mozesz jeść wszystko. Zupa pieczarkowa nie jest jakoś specjalnie pożywna, lepsza by była inna, ale jak nie będziesz jej jeść codziennie, to voila! Związku z karmieniem nie ma. Dwulatek tez moze zjeść pieczarkowa. Przypomniał mi sie taki tatuś, co w pierwszym przedszkolu mojego syna sie oburzał, na czym świat stoi, ze dzieci pieczarkowa dostają, a za to nie przeszkadzały mu parówki :-D Odpowiedz Link Zgłoś
malwina.okrzesik Re: zupa pieczarkowa 30.08.14, 18:56 bardzo proszę , smacznego :-) Odpowiedz Link Zgłoś