Dodaj do ulubionych

nie umiem karmic

IP: *.polsystem.net.pl 14.10.14, 11:22
Mijają dni, tygodnie, a nawet miesiące .. dokladnie 3,5miesiaca i karmię. Chcę wiecej ale mnie to wciąż boli :(.

Trafilam na to forum calkiem niedawno i staram sie naprawic wszystkie błędy, które popełniła wczesniej. Jednak wciąż czuję sie źle przy karmienia. Po pierwsze ból, po drugie nie wygodnie. Bobas prawie grzeczny, ale duzy (ponad 7kg). Karmię klasycznie i na leżąco. Wciąż pracuje nad technika ale filmiki i zdjecia z maluszkami po3kg, ktore sa wlasciwie nieruchome ciezko odniesc do takiego olbrzymka jak moj. On sam ustawia sobie glowe, prostuje cialo i kladzie sie na plecy. Gdy koryguje postawę to widze, ze mu nie wygodnie:/ i wraca do poprzedniego stanu.

Czasami mi sie wydaje, ze musze sie przyzwyczaic do bólu:(
Nie wiem, jakim CUDEM udało mi sie do tej pory karmić z takim brakiem wiedzy i "pomocą" radców.
Obserwuj wątek
    • kjut Re: nie umiem karmic 14.10.14, 11:52
      Skąd jesteś?
    • jak-kania-dzdzu Re: nie umiem karmic 14.10.14, 12:05
      MamaMarcela - a wizyta doradcy laktacyjnego? Owszem kosztuje to od 100 zł wzwyż, ale to chyba najlepiej zainwestowane pieniądze jakie mogą być. Bo ból przy karmieniu po 3,5 miesiąca nie jest normalny, albo grzybica albo zbyt płytkie przystawianie i złe ssanie, a przez to bolesne zastoje. Trudno tak radzić na odległość. Naprawdę najlepiej jakby Was obejrzał specjalista. Tylko dobry! Napisz skąd jesteś dziewczyny doradzą sprawdzoną poradnię laktacyjną.
    • yumemi Re: nie umiem karmic 14.10.14, 12:52
      Rozumiem ze smoczkow nie ma, dziecko przybiera ok?
      Kiedy boli, podczas karmienia, czy po?

Co do przystawiania, ciezar dziecka nie ma nic do rzeczy - jak karmisz na lezaco na przyklad, to Ty lezysz bokiem i dziecko musi lezec bokiem, brzuszkiem wcisniete w Twoj. I taka sama pozycja 'obowiazuje' przy karmieniu spod pachy czy klasycznej, dziecko bokiem (zeby nie musialo odwracac glowy aby zlapac piers bo wtedy na pewno zle zlapie i bedzie bolalo) brzuszkiem w Twoj.
      Czesty blad jaki widze, np dzisiaj rano w przychodni - dziecko za daleko od piersi, brzuszkiem nie wcisniete w brzuch mamy, sila rzeczy lapie piers troche za plytko i boli.
      • Gość: mamamarcela Re: nie umiem karmic IP: *.polsystem.net.pl 14.10.14, 15:08
        Kiedys bolalo na okraglo- walczylam sama z grzybica, bo zaden lekarz nie chcial pomoc, a teraz podczas karmienia. Taki bol jakby mocno mnie sciskal. Czuje kazde przesuniecie jego jezyka jakby to byla tarka.

Szczerze, to on lapie jak chce:/ Czesto musze go siłą trzymac blisko bo on sie odpycha. Gdy go klade bokiem to po minucie znow wykreca sie na plecy. Zbyt plytko, pewnie tak to wyglada z boku ale ja mam duze/dlugie sutki i czasami on sie dlawi nim. Tę część co ma w buzi ma z 3cm.

Smoka zlikwidowalam ok.2-3tyg temu.

Jestem z Sejn to 30km od Suwałk i 120km od Białegostoku. .. wiec niezłe zadupie :(
        • nothing.at.all Re: nie umiem karmic 14.10.14, 15:16
          Tutaj masz info o poradnikach, może warto się przejechać do Suwałk aby skonsultować to karmienie:
          mlekomamy.pl/index.php?page=woj podlaskie

Musisz dbać o pozycję, jak źle leży czy źle ssie to odłączyć trzeba ssaka i ponownie.
          • Gość: mamamarcela Re: nie umiem karmic IP: *.polsystem.net.pl 14.10.14, 21:28
            Ten link jest chyba niekompletny:/ ..a bezposrednio na stronie nie moge znaleźć adresow poradni.
            • nothing.at.all Re: nie umiem karmic 14.10.14, 22:13
              Link jest kompletny. Jeszcze raz

mlekomamy.pl/index.php?page=woj podlaskie

Na stronie mleko mamy i po prawej zakładki porady i wybierasz województwo.
      • denim24 Re: nie umiem karmic 14.10.14, 16:39
        Kurczę, karmię na leżącą, ale rzadko kiedy udaje mi się małego wcisnąć idealnie w mój brzuch (czasem się odsuwa ode mnie), zazwyczaj jakaś odległość jednak jest. Z tym że nic mnie boli, przyssany do piersi jest jak trzeba, przybiera ładnie. Rozumiem, że wielkość biustu nie ma nic do rzeczy, prawda?
        • Gość: Amiralka Re: nie umiem karmic IP: *.53.31.93.rev.sfr.net 14.10.14, 18:45
          Na leżąco to najlepiej mi wychodzi jak zaczniemy od pozycji po gorke i a potem przekrecamy sie na boczek.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka