Dodaj do ulubionych

ssie rączki

IP: *.maverick.com.pl 28.10.14, 17:27
Trzymiesięczniak ssie rączki...wkłada do buźki i ssie. Wyciągam ale za chwilę jest to samo. Głodny???!!!
Obserwuj wątek
    • panizalewska Re: ssie rączki 28.10.14, 17:31
      Niekoniecznie. Jak przybierał do tej pory? Napisz urodzeniową, najniższą spadkową i kolejne ważenia.
      Najpewniej poznaje świat, zauważył, że ma rączki, to je poznaje ;-) może też zawiązki ząbków zaczynają zstępować do dziąseł, gryzienie lalek też wtedy pomaga
    • Gość: maddie Re: ssie rączki IP: *.cm-7-4c.dynamic.ziggo.nl 28.10.14, 18:09
      To zalezy.
      Daj mu piers, jak zje, znaczy ze chcialo sie jesc.
      Jak nie, znaczy, ze wlasnie odkryl, ze ma raczki:)
    • nothing.at.all Re: ssie rączki 28.10.14, 19:13
      Poznaje świat. Najpierw swoje rączki a potem wszystko poprzez pchanie do buzi.
      • Gość: ola Re: ssie rączki IP: *.maverick.com.pl 28.10.14, 19:24
        Czasem tak mlaszcze że słyszę go z drugiego pokoju. Je b.krótko odrywa się i już nie chce, odkładam do bujaka/łóżeczka i zaczyna ssać lłapkę. Czasem jak proponuję to possie jeszcze ale najczęściej nie chce. Mimo krótkiego i częstego jedzenia przybiera w normie obecnie 25g na dobę ( ostatnio 3 tyg temu ważony)
        • ewakot0 Re: ssie rączki 28.10.14, 19:42
          mój malec po odkryciu rączek nie mógł się od nich oderwać, do tego stopnia, że przynajmniej 2 razy zwymiotował po wsadzeniu sobie paluchów do gardła... I nie było to związane z głodem. Ślinił się też strasznie, a zębów nadal nie ma. Ale w końcu mu przeszło. Teraz wkłada do mordki cały świat ;)
        • nothing.at.all Re: ssie rączki 29.10.14, 10:29
          Jak dobrze przybiera to jest w porządku. To nie glod;).
          • Gość: yen26 Re: ssie rączki IP: *.212.40.175-internet.zabrze.debacom.pl 29.10.14, 10:42
            Hmm to po czym poznać głód? Moja Ma 8 tyg i w nocy się budzi co godz lub dwie i ssie ręce Jak dam pierś to je i zasypia A przybiera 250 g/ tydz To jest głodna czy nie? W dzień po drzemce tez tak robi
            • Gość: maddie Re: ssie rączki IP: *.cm-7-4c.dynamic.ziggo.nl 29.10.14, 11:49
              Bardzo prosto poznac.
              Po prostu zawsze dajesz piers. Jak dziecko zje to znaczy ze to glod, picie czy przekaska zwykla.
              Jak nie zje - to chodzi o cos innego.
              Proste nie?
              • Gość: yen26 Re: ssie rączki IP: *.212.40.175-internet.zabrze.debacom.pl 29.10.14, 12:25
                Tak też właśnie robie;) czasem nawet zdarzy jej się nie zjeść tylko marudzić - to wiem ze śpiąca a nie głodna
              • Gość: ola Re: ssie rączki IP: *.play-internet.pl 29.10.14, 13:22
                U nas nie takie proste...marudzi, do piersi. Zanim zapracuje na mleko już się odrywa - zero cierpliwosci. To na ręce tulę i lulam, a on odwraca główkę w stronę piersi i szuka. To się negliżuję i do piersi a on lapie, pociągnie raz i puszcza i wkuty. I ryczy. Podnoszę do góry próbuje uspokoić i do piersi i powtórka, złapie mlaśnie i ryk. Wydaje mi się że i głodny i zmęczony i gdyby mu leciało do gardła to git, a tak to zmęczony i nie chce mu się pracować. A ja matka frustratka o 10 rano upocona i już mam dość. I butla kusi w takich chwilach....
                • Gość: ola Re: ssie rączki IP: *.play-internet.pl 29.10.14, 13:23
                  Nie za każdym razem tak jest, ale dzisiaj już dwa razy.
    • paulina8989 Re: ssie rączki 29.10.14, 14:20
      tez tak kiedys myslalam:) a najbardziej mnie wkurza jak maly ssie rączki,ja chce w spokoju się wykąpac i slysze tatusia "szybko bo on glodny" ech...:) ja jak myslalam tak jak ty i bralam go na cyca to sie tak denerwowal ze szok:) hehe a moj czasami tak ssie paluszki po jedzeniu i to podobno jest niezaspokojona potrzeba ssania po jedzeniu.
      • kremka2014 Re: ssie rączki 29.10.14, 17:53
        Dziewczyny, moglibyśmy się martwić, gdyby nasze dzieci tego nie robily😊. Wkładanie rączek do buzi to poznawanie siebie,a wkładanie przedmiotów do buzi to poznawanie świata
    • malwina.okrzesik Re: ssie rączki 31.10.14, 21:24
      To raczej sposób poznawania świata, a także forma autostymulacji, poprzez grzebanie w buzi. Wtedy zamienianie na pierś nie pomoże bo to o co innego chodzi

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka