Dodaj do ulubionych

brak snu dziennego

10.02.15, 14:32
Witam,
moje kochane dziecko to chyba jakiś mutant nie potrzebujący dziennego snu sad.Karmiony piersią na żądanie.
Od kilku dni potrafi nie spać w ciągu dnia ani sekundy. Budzi się ok.8, nie śpi w ciągu dnia wcale, albo po parę minutek przy piersi, zasypia po wielkich bólach ok.22/23. Przecież to jakaś masakra. Zadowolone, gadające po swojemu, gazy odchodzą, kupy są,zdrowy. Tylko ten sen, a raczej jego brak przyprawia mnie o zawał i rozstrój nerwowy.
Nadmieniam, że do snu pokój wywietrzony, cicho, półmrok a tu wielkie gó....Nie śpi i koniec. Bujaczek, kołysanie, wózek , spacery, chusta, nic nie pomaga. Na brzuchu też nie uśnie.
Cóż począć, ktoś tak miał, przeszło?
Obserwuj wątek
    • dor1s Re: brak snu dziennego 10.02.15, 15:51
      Pytanie nr 1 - ile dzieć ma? Moja corka tez odstawaiala takie cyrki ok. 7 tygodnia. Nie spała wcale, ewentulanie na spacerze godzinke i to na tyle. Pediatra na to powiedziala: niech sie pani cieszy ze w nocy spi, a nie na odwrot. I tyle. Teraz leci 10 tydzien i ma jedna dluzsza drzemke po spacerze zwykle 2-3h. Wiecej drzemek po jedzeniu nie uswiadczysz;) i zasypia tez kolo 22-23, zadne tam rytualy kapielowe jej nie ruszaja.
    • Gość: Yumemi Re: brak snu dziennego IP: 213.205.251.* 10.02.15, 17:53
      Jesli śpi przy piersi troche - to ok :-) Moje dzieci w dzien właściwie tylko przy piersi spały :-)
      W jakim wieku dziecko?
    • nothing.at.all Re: brak snu dziennego 11.02.15, 08:42
      A jak spi w nocy? Są takie egzemplarze co to w dzień nie śpią. Córka tak miała ale potem minęło. Obecnie sypia ale krótko.
      • jezykkic Re: brak snu dziennego 11.02.15, 13:56
        Mlodzieniec 12tyg. Nocki ok, budzenie na jedzenie tylko. W dzien nic a szkoda, bo nawet na spacernie moge isc bo wyje juz przy ubieraniu
        • dor1s Re: brak snu dziennego 11.02.15, 14:06
          Chyba wiekszosc dzieci wyje przy ubieraniu. Ja mam to szczescie, ze corka zaczyna dopiero przy czapce;) I srednio po 5-10 minutach bujania (czyli cala wiecznosc) na spacerze usypia. No trudno, trzeba zacisnac zeby i uszy, ubrac i maszerowac. Bonus w postaci snu po spacerze - bezcenny. Mozna napisac spokojnie post na forum a dziecko spi :D
        • nothing.at.all Re: brak snu dziennego 11.02.15, 14:07
          Możliwe ze taka faza chwilowa i minie. Ja też pamiętam ze był problem ze spacerem bo płacz straszny. A potem było lepiej jak córka zaczęła się interesować światem to i spacer był ciekawy.
    • anagat1 Re: brak snu dziennego 11.02.15, 15:01
      Nie przeszlo:D Najpierw mialam noworodka, ktory w dzien spal max 30 min (od 10 do 18). Potem byl roczniak , ktory zasnal w dzien tylko okazjonalnie, potem dwulatek, ktory w ogole nie potrzebowal snu. A teraz syn ma prawie 3 latka . Budzi sie sam ok 8 rano, Zasypia po 21. Od dawna nie ma mowy o absolutnie jakiejkolwiek dziennej drzemce.

Taki dziec, trzeba kochac jak swoje:D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka