Dodaj do ulubionych

ile mleka moge potrzebowac?

02.05.16, 21:09
prawdopodobnie za jakis czas bede musiala wyjsc z domu na jeden dzien, pewnie kolo 9 godzin. Zabranie malego nie wchodzi w gre. Obecnie ma 14 tyg (10 korygowanych) i wazy troche ponad 7 kg. ile mleka musialabym miec odciagniete w zapasie?
Obserwuj wątek
    • ela.dzi Re: ile mleka moge potrzebowac? 02.05.16, 21:25
      Ja bym pewnie zostawiła 500-600 ml podzielone na mniejsze porcje 100-120 ml.
      • kjut Re: ile mleka moge potrzebowac? 02.05.16, 21:34
        no wlasnie znalazlam artykul na kellymom na ten temat. strasznie malo tego mleka...dalabym sobie reke uciac, ze bedzie tego znacznie wiecej...
        • ela.dzi Re: ile mleka moge potrzebowac? 03.05.16, 07:41
          Przecież to zależy od dziecka :) Mój młodszy zadowala się taką porcją i patrzę przez jego pryzmat.
          • kjut Re: ile mleka moge potrzebowac? 03.05.16, 09:12
            Ja swojemu sciagalam tylko jak byl malutki, w szpitalu. Dostawal wredy 60 ml co 3 godz. Ale Kellymom twierdzi, ze ilosc wypijanego mleka miedzy 1 a 6 msc nie zallezy od wagi i jest stala: 750-900 ml na dobe. Przy karmieniach co 2 godz wychodzi max 75 ml na karmienie. No dziwi mnie jednak, ze tak malo...
            • ela.dzi Re: ile mleka moge potrzebowac? 04.05.16, 18:42
              Ciężko mi się do tego odnieść, patrzę jaką mniej więcej porcję wypijały moje dzieci, gdy mnie nie było.
    • malwina.okrzesik Re: ile mleka moge potrzebowac? 04.05.16, 18:11
      przelicznik jest mniej więcej taki, że na dobę dziecię potrzebuje ok 150ml mleka n 1 kg wagi. Gdy maluch waży 7kg to wypija na dobę ok 1050ml. Podzielić to na liczbę karmień w ciągu doby i wyjdzie ile na jedno trzeba. /To oczywiście są dane szacunkowe, ale daje wyobrażenie ile trzeba zostawić porcji

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka