pela83 14.01.05, 20:08 Jak to jest u Was, bo ja karmię już ponad 7 miesięcy moje dziecko i ciężko u mnie z ochotą na seks... Wszystko przyszło po porodzie ( bardzo lekkim zresztą, więc to nie to). Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wamama Re: seks a karmienie piersią 15.01.05, 20:54 hej napewno nie jesteś sama często słyszę o tym problemie, a co więcej sama go mam zaczyna mnie to już wkurzać bo mąż się domaga, a ja zero ochoty a nawet wręcz odwrotnie drażnią mnie jego podchody już się nie mogę doczekać kiedy to minie.Nasz synek ma już prawie 10 miesięcy pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
hugo6528 Re: seks a karmienie piersią 15.01.05, 21:10 Witam w klubie. Do czasu ukończenia przez małego 7 miesięcy chciało mi się 1 może 2. Odpowiedz Link Zgłoś
quarterd Re: seks a karmienie piersią 16.01.05, 21:34 Dziewczyny tu nie chodzi o to że karmicie piersią tylko o wasze zwiodczałe mięśnie pochwy. Poćwiczcie troche a ochota wam wróci. Ja krmię cały czas już 10 miesiąc i mam taki sam apetyt na sex jak przed porodem. No i bardzo ważne jest to żebyście trochę wypoczęły bo zmeczenie to wróg numer dwa udanego pożycia. Mąż niech się zajmie dzidzusiem wy się wyśpijcie i jak dzidzus pójdzie spać to do dzieła. Odpowiedz Link Zgłoś
kasperek Re: seks a karmienie piersią 17.01.05, 15:26 Hej Głowa do góry! Ja sądzę, ze to "sprawka" innego poziomu hormonów. U mnie było zupełnie na odwrót. Po porodzie moja ochota zwiększyła się zncznie , tak, że to mój biedny mąż czasami nie daje rady, aż mi go szkoda. Nadal karmię piersią, ale co będzie jak odstawię? Kto to wie? ;-)))w każdym razie na pewno do niczego się nie zmuszaj, bo to pogorszy sytuację. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
paula62 Re: seks a karmienie piersią 17.01.05, 17:33 Dziewczyny ja tak samo, ja na razie jestem 4 miesiace po porodzie i też ani mi sie śni sex. Do tego dochodzi jeszcze bół potworny w okolicach cewki moczowej. Próbowałam z mężęm ale nie dałam rady tak bolało. Jestem przekonana, że coś mi spaprali podczas porodu- miałam cesarke, gdy mi wyciągali cewnik myślałam że umre z bólu. Do tej pory mnie boli i nie wiem co to do diabła jest. Byłam u ginekologa i powiedział że wszystko okej. Chyba pójde jeszcze do urologa, może coś pomoże. Jak na razie tez mojego męża spławiam, ale póki co jest wyrozumiały. Może miała któras z was bodobny ból? Odpowiedz Link Zgłoś
mysio-pysio Re: seks a karmienie piersią 17.01.05, 21:15 Mialam podobne bole przed i po porodzie, ale wydaje mi sie, ze to od macicy, nie zwiazane z cewka moczowa. Radze przejsc sie do jeszcze innego ginekologa i poprosic o dobre zbadanie, zeby sie upewnic, ale niewykluczone, ze to nic powaznego i z czasem przejdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
aagje cewka moczowa 18.01.05, 21:55 jestem 10 tygodni po cesarce i mam ten sam problem. o higiene dbam, ale caly czas piecze. na urologa, rzecz jasna, nie mam czasu. jakbys cos wiedziala, daj znac, pls, na aagje@gazeta.pl pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
paula62 Re: cewka moczowa 18.01.05, 23:50 ok. jesli bede już po wizycie u urologa na pewno dam Ci znać. Pozdrawiam Paula Odpowiedz Link Zgłoś
hanti Re: seks a karmienie piersią 20.01.05, 19:26 Ja już to cwiczę drugi raz ;) Najpierw kiedy karmiłam synka, a teraz córeczkę. U mnie ochota wróciła kiedy zmniejszyła się znacznie ilość karmień dziennych. Kiedy karmię w ciągu dnia tylko raz-dwa razy + karmienia nocne jest jak dawniej :DDD Odpowiedz Link Zgłoś