Dodaj do ulubionych

seks a karmienie piersią

14.01.05, 20:08
Jak to jest u Was, bo ja karmię już ponad 7 miesięcy moje dziecko i ciężko u
mnie z ochotą na seks... Wszystko przyszło po porodzie ( bardzo lekkim
zresztą, więc to nie to).
Obserwuj wątek
    • wamama Re: seks a karmienie piersią 15.01.05, 20:54
      hej napewno nie jesteś sama często słyszę o tym problemie, a co więcej sama go
      mam zaczyna mnie to już wkurzać bo mąż się domaga, a ja zero ochoty a nawet
      wręcz odwrotnie drażnią mnie jego podchody już się nie mogę doczekać kiedy to
      minie.Nasz synek ma już prawie 10 miesięcy pozdrawiam
      • hugo6528 Re: seks a karmienie piersią 15.01.05, 21:10
        Witam w klubie. Do czasu ukończenia przez małego 7 miesięcy chciało mi się 1 może 2.
    • quarterd Re: seks a karmienie piersią 16.01.05, 21:34
      Dziewczyny tu nie chodzi o to że karmicie piersią tylko o wasze zwiodczałe
      mięśnie pochwy. Poćwiczcie troche a ochota wam wróci. Ja krmię cały czas już 10
      miesiąc i mam taki sam apetyt na sex jak przed porodem. No i bardzo ważne jest
      to żebyście trochę wypoczęły bo zmeczenie to wróg numer dwa udanego pożycia.
      Mąż niech się zajmie dzidzusiem wy się wyśpijcie i jak dzidzus pójdzie spać to
      do dzieła.
    • kasperek Re: seks a karmienie piersią 17.01.05, 15:26
      Hej
      Głowa do góry! Ja sądzę, ze to "sprawka" innego poziomu hormonów. U mnie było
      zupełnie na odwrót. Po porodzie moja ochota zwiększyła się zncznie , tak, że to
      mój biedny mąż czasami nie daje rady, aż mi go szkoda. Nadal karmię piersią,
      ale co będzie jak odstawię? Kto to wie? ;-)))w każdym razie na pewno do niczego
      się nie zmuszaj, bo to pogorszy sytuację. Pozdrawiam.
    • paula62 Re: seks a karmienie piersią 17.01.05, 17:33
      Dziewczyny ja tak samo, ja na razie jestem 4 miesiace po porodzie i też ani mi
      sie śni sex. Do tego dochodzi jeszcze bół potworny w okolicach cewki moczowej.
      Próbowałam z mężęm ale nie dałam rady tak bolało. Jestem przekonana, że coś mi
      spaprali podczas porodu- miałam cesarke, gdy mi wyciągali cewnik myślałam że
      umre z bólu. Do tej pory mnie boli i nie wiem co to do diabła jest. Byłam u
      ginekologa i powiedział że wszystko okej. Chyba pójde jeszcze do urologa, może
      coś pomoże. Jak na razie tez mojego męża spławiam, ale póki co jest
      wyrozumiały. Może miała któras z was bodobny ból?
      • mysio-pysio Re: seks a karmienie piersią 17.01.05, 21:15
        Mialam podobne bole przed i po porodzie, ale wydaje mi sie, ze to od macicy,
        nie zwiazane z cewka moczowa. Radze przejsc sie do jeszcze innego ginekologa i
        poprosic o dobre zbadanie, zeby sie upewnic, ale niewykluczone, ze to nic
        powaznego i z czasem przejdzie.
      • aagje cewka moczowa 18.01.05, 21:55
        jestem 10 tygodni po cesarce i mam ten sam problem.
        o higiene dbam, ale caly czas piecze.
        na urologa, rzecz jasna, nie mam czasu.
        jakbys cos wiedziala, daj znac, pls, na aagje@gazeta.pl
        pozdrawiam
        • paula62 Re: cewka moczowa 18.01.05, 23:50
          ok. jesli bede już po wizycie u urologa na pewno dam Ci znać.
          Pozdrawiam
          Paula
    • hanti Re: seks a karmienie piersią 20.01.05, 19:26
      Ja już to cwiczę drugi raz ;) Najpierw kiedy karmiłam synka, a teraz córeczkę. U
      mnie ochota wróciła kiedy zmniejszyła się znacznie ilość karmień dziennych.
      Kiedy karmię w ciągu dnia tylko raz-dwa razy + karmienia nocne jest jak dawniej :DDD

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka