Dodaj do ulubionych

Nie je w nocy:(

10.02.05, 13:22
Bardzo chcę karmić córcię w nocy ( ma 8 tygodni), bo wiem że to dobre...a ona
śpi....ostatni raz je ok. 22, a póxniej śpi do 5 rano:(wiele mam powie że
powinnam się cieszyć, ale mnie to smuci:(nocne mleczko jest inne..
Obserwuj wątek
    • zzz12 Re: Nie je w nocy:( 10.02.05, 14:24
      A moze powinnas sie cieszyc? Dziecko, ktore przesypia noc, tak samo z siebie...
      Karmienie piersia to karmienie NATURALNE. Widac Twoje dziecko zadecydowalo, ze
      w nocy spi, a w dzien je. Ja bym byla szczesliwa. Nie martw sie, w ciagu dnia
      mozesz karmic, a malej na pewno krzywda sie nie dzieje. Mala uwaga: jesli
      przerwa miedzy karmieniami jest dluzsza niz 6 godzin,to moze wrocic Twoja
      plodnosc (warto pomyslec o antykoncepcji, jesli chwilowo nie chcesz kolejnego
      dzidziusia).
      • julamimi Re: Nie je w nocy:( 10.02.05, 14:47
        jeszcze wszystko przed Toba - mam kolezanke, ktora ma 7miesieczna dziewczynke;
        pierwsze 4 czy 5 miesiecy Madzia w nocy nie jadla, bo smacznie spala. Pozniej
        jej sie zmienilo i teraz budzi sie na jedzonko 2-3 razy co noc :)

jak Twoj dzidzius zglodnieje, to na pewno poprosi o mleczko, wiec nie martw
        sie, tylko wysypiaj, poki mozesz :)
        • driadea Re: Nie je w nocy:( 10.02.05, 15:51
          Mleko, którego dziecko nie zjadło w nocy, nie wyparowuje z piersi, jest w nich
          do czasu, aż dziecko wyssie, czy to o 3 czy o 5 czy o 13!
          Poza tym dziecko wie najlepiej kiedy i ile jeść.
          Moje dziecko od zawsze przesypia noce, był okres, około 4 miesiąca, że spała
          bez najmniejszej przerwy 15 godzin. Taką ma urodę. Jest zdrowa jak rybka!
          Nie daj się zwariować, dziewczyno. Jeśli jednak aż tak bardzo nie lubisz
          przespanych nocy to odciągaj pokarm, gdy dziecko śpi. Podasz mu potem albo
          zamrozisz.
          Pozdrawiam.
          • malmac Re: Nie je w nocy:( 10.02.05, 16:40
            ale jest też druga strona medalu, co było umnie - zmniejsza sie laktacja. Moja
            Hania ma 2,5 mieiaca i tez zaczela przesypiac noce. Teraz ma jednak okres że
            jest bardziej glodna a tu sucho... bo produkcja mleka sie zmniejszyla. Poza tym
            mało przybyła na wadze. pozdrawiam
            • fizula Re: Nie je w nocy:( 10.02.05, 22:56
              Jeśli maluszek przesypia noc, ale ładnie przybiera na wadze, to nie trzeba go
              budzić na karmienie i można docenić przespane noce. To że teraz się nie budzi,
              nie znaczy, że później nie będzie. Bardzo często maluchy, które przesypiają
              noce w pierwszym półroczu (oczywiście po okresie noworodkowym), w drugim
              zaczynają się budzić i to czasem bardzo często. Ma to dobre wytłumaczenie: są
              wtedy bardzo ruchliwe, a więc potrzebują bardziej kalorycznego (nocnego)
              pokarmu, a w ciągu dnia wszystko je ciekawi, więc nie mają czasu na jedzenie.
              Także wszystko przed Tobą! Pozdrawiam ciepło!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka