Dodaj do ulubionych

uzależnienie od cyca

27.04.05, 21:04
..........wydaje mi się że jestem z tym problemem jedyna na świecie bo wkoło
widzę zupelnie coś innego niż ta moja "chora " sytuacja szukam u was pomocy
moze chociaż psychicznej
Mój syncio terrorysta ma 11 m-cy i jest na cycu z tymże problem tkwi w tym że
poza nim świata nie widzi . Przez 11 m-cy nie zdażyło się jeszcze żeby zasną
bez cycki i co najgorsze dopiero od niedawna śpi bez niej czyli podczas snu
musiał ją trzymć w buzi nawet jak nie jadł , a teraz jak już ją "puścił" to
budzi się co 20 minut i nie zaśnie ponownie jak jej nie dostanie. o nocy nie
wspomne bo to jest następny koszmar bywa że śpię całą noc na jednym boku bo
on musi JĄ MIEC w buzi. Boże tak mi glupio że tak na niego narzekam ...
Obserwuj wątek
    • marta288 Re: uzależnienie od cyca 27.04.05, 21:49
      Moja Maleńka do 11 mies. też zasypiała tylko przy cycu (wieczorem i w nocy) i w
      wóżku (w dzień). Pod koniec tego 11 mies. zaczęła nam się wybudzac bardzo
      często (miałam wrażenie, że ją karmię non stop żeby spała). Zastosoawlismy
      metodę "Zaklinaczki" i w zasadzie po trzech nocach udało się (obyło się nawet
      bez ogromnego płaczu) Teraz i ona jest zadowolona i ja. Śpo grzecznie w
      łóżeczku i bardzo to lubi.
      Postaram się znaleźć link do wątku w którym opisywałam (i inne dziewczyny,
      które też zastosowały tę metodę) jak postępowaliśmy (bo mąż odegrał tu bardzo
      znaczącą rolę).
      Pozdrawiam
    • marta288 Re: uzależnienie od cyca 27.04.05, 21:53
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=572&w=21332421&a=21332421
      • dagab3 do marty288 27.04.05, 22:07
        a czy możesz dokładnie napisac na czym polega metoda zaklinaczki/
        z góry dziękuję i pozdrawiam
    • magdahas Re: uzależnienie od cyca 28.04.05, 11:37

dzięki za odzew będziemy probować
      pozdrawimy
    • flurcia Re: uzależnienie od cyca 28.04.05, 12:00
      Moja Ola wcześniej budziła się na cyca co 1,5 -2 godziny. Rano nie wiedziałam jak się nazywam. W końcu postanowiłam coś z tym zrobić. Zasosowałam na cyca musztardę i poskutkowało. Wszyskie te "musztradowe" noce opisałam w formie pamiętnika. Nie chcę się tu rozpisywać, ale zainteresowanym mogę przesłać . Piszcie na priva.
      Może wam moje doświadczenia pomogą. Ola w dzień sypia teraz tyle samo co poprzednio, śpi rano dłużej o godzinę. Ja jestem wypoczęta i mam więcej siły do zabaw z nią. Wstawanie męża do niej w nocy odpadało, ponieważ w nocy Ola tolerowała tylko mnie.
    • magmi2 Re: uzależnienie od cyca 02.06.05, 22:13
      Nie wiem czy problem jest aktualny, ale może choć trochę ci pomogę.Miałam ten
      sam problem co ty i byłam tak padnięta że w końcu powiedziałam dość. Wcześniej
      próbowałam różnych sposobó które niestety nie skutkowały.Mój synek właśnie
      skończył 12 miesięcy i od jakiegoś miesiąca zasypia bez cyca i w swoim łóżeczku
      co wydawało mi się rzeczą niemożliwą.
      Po kąpieli karmię go cycem ale z w zupełnie innym pokoju niż ten w którym ma
      spać, chwilę się bawimy, po czym mówię mu że teraz idziemy spać i kładę go do
      łóżeczka. Głaszczę go po pleckach a przy próbach wstawania kładę go spowrotem i
      dalej głaszczę. Jeśli się bardzo buntuje i płacze po prostu wychodzę z pokoju
      na ok 5 min.po których bez problemu daje się pogłaskać i zaraz zasypia. Na
      początku było ciężko, ale teraz po miesiącu wystarczy 5 minutek i słodko śpi. W
      dzień robię tak samo. Niestety budzi się jeszcze w nocy ale to już zostawiam
      na póżniej . Oczywiście każde dziecko jest inne i niewiadomo czy to poskutkuje
      ale spróbuj bo to w miare łagodna metoda a dzidzia zrozumie że mama też
      człowiek. Pozdrawiam i powodzenia.
    • aga863 Re: uzależnienie od cyca 03.06.05, 11:19
      Uwierz mi ze ze nie jestes jedyna ,ja juz choduje droga cycocholiczke. Starsza
      corke oduczylismy drastycznie jak miala 6 miesiecy polozylismy po karmieniu
      do luzeczka i nie podchodzilismy .Plakala 20 min ,drogiej nocy 5 min a na
      trzecia zasnela bez placzu. acha nie wstawalam tez w nocy lae plakala tylko raz
      ikrotko pierwsze nocy
      Powodzenia Aga

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka