26.06.06, 13:45
Moje pytanko co mozna jesc w czasie karmienia piersia aby malego np.nie
uczulalo?
maly mam2tyg.a ja jem kurczaka, ryz, makaron, marchewke, parowki, ale juz mam
dosc i chcialabym cos wprowadzic np.ser, owoce i co moge pic oprocz wody
niegazowanej.Czy soki malinowy, wisniowy rozcienczony z woda mozna pic?
Czekam na odpis

Obserwuj wątek
    • luna333 Re: Co jesc ? 26.06.06, 13:53
      jedz i pij wszystko jednocześnie obserwując dziecko - najlepiej wprowadzaj do swojej diety nowy pokarm po jednym i obserwuj dziecko 3 dni jak nic się nie dzieje to nowy itd, ja jadłam orzechy, czekoladę piłam mirindę i dziecku nic nie dolegało, po żółtym serku miał kolki, po produktach sojowych i piwie karmi ulewał, po pomidorach miał wysypki, ale przecież każde dziecko jest inne i to co uczula jedne nie uczula innego! fasolkę szparagową zalaną keczupem też jadłam i młody nic na to. Próbuj i obserwuj dziecko.
      • maff1 Re: Co jesc ? 26.06.06, 19:50
        jedz, pij wszystko czego zechcesz i obserwuj dziecko.
        I nie daj zwariowac sie z jakąś dietą.
    • kruffa Re: Co jesc ? 26.06.06, 20:55
      Ja nie rozumiem kto daje matkom takie diety. Przeciez to paranoja. Ja sama
      jestem na diecie bezmlecznej, bezjajecznej i wiele bez...., ale pierwsze dziecko
      urodziłam koszmarnie alergiczne więc teraz dmucham na zimne.
      Będąc jednak na twoim miejscu jadłabym normalnie poza klasycznymi alergenami:
      zwykłym mlekiem (nabiał przetworzony już tak), truskawkami, malinami,
      poziomkami, czekolada, orzechami, sezamem, wędzonymi rybami i soją i oczywiście
      cytrusami.
      A te parówki to nie wiem kto ci polecił - to syf nad syfy, którego do ust nie
      brałam nawet jak nie byłam w ciąży a już atka karmiąca tego na 100% jeśc nie
      powinna.

Kruffa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka