Dodaj do ulubionych

za duzo pokarmu pomożcie!

06.07.06, 13:55
Pomóżcie co mam robic mam stanowczo za duzo pokrmu iprzystawiając mała do
piersi nie chce ssac jej gdyz mleka jej samo pod cisnieniem tryska do buzi ,
jakie sa sposoby na to aby piers nie wytwarzłą tyle mleka? laktaotr tutaj nic
nie daje bo im wiecej odciągne nim to wtedy tyle sam osie wytwarza.
Obserwuj wątek
    • malgocha11 Re: za duzo pokarmu pomożcie! 06.07.06, 14:38
      Wiesz ja miałam za duzo pokarmu ale mi nie tryskało - napisze co sie u mnie
      wydarzylo - polozna ktora przyszla do pepuszka poogladal mi piersi i
      powiedziala tak, ze mam nic nie robic ze moja przysadka nerwowa sama zareaguje
      ze dziecko tyle nie potrzebuje i ze sama sie doreguluje do potrzeb dziecka i
      rzeczywiscie tak sie stalo - nastawilam sie ze tak bedzie i po poltora dnia
      bylo juz ok, w miedzyczasie robilam lodowate kapiele piersi - wiem ze trzeba
      przed karmieniem zmoczyc ciepla by lepiej mleko wyciekalo ale moze jak Ci
      tryska to nie polewaj ciepla tylko po zimnym bezposrednio podaj dziecku to
      wolniej bedzie lecialo? Sama nie wiem a i nie sciagaj bo to rzeczywiscie bledne
      kolo
      • maff1 Re: za duzo pokarmu pomożcie! 06.07.06, 15:25
        hania,
        1. po co zasmiecasz forum mnożąc ten sam watek kilkakrotnie?
        czy sadzisz ze my twojego watku nie zobaczymy? to chyba nas nie doceniasz, a
        jednoczesnie chcesz by ci odpowiedziec na forum. wg mnie oczywista sprzecznośc
        logiczna.
        2. nic nie piszesz w jakim wieku jest dziecko czyli od jak dawna karmisz.
        3. na zmniejszenie produkcji mleka jedynym sposobem jest odciaganie go tylko by
        zmniejszyć napiecie w piersiach. Odciąganie laktaktorem "do konca" (do końca
        sie nie da, bo produkcja jest cały czas) powoduje zwiekszenie laktacji. Jest to
        jeden ze sposobów na poprawe laktacji.
        4. Jesli pokarm wypływa z piersi samoistnie (pod wpływem grawitacji) proponuję
        zmianę pozycji karmienia, np. na leżaco na plecach. Do góry nie bedzie tak
        wypływac i dziecku bedzie łatwiej zasysac, bez jednoczesnego łykania powietrza.
    • zizuzazul Mam ten sam problem! 06.07.06, 20:21
      ... i proszę o pomoc! Na początku miałam za mało pokarmu i musiałam małego
      dokarmiać, potem przez miesiąc było OK, a teraz pokarm tryska przy karmieniu i
      zalewa mnie i synka. Mały bardzo dobrze ssie, mimo, że korzystał ze smoczka,
      ale teraz w czasie karmienia krztusi się i płacze. Ostatnio ma chyba jakiś
      wstręt do moich piersi, ssie tylko kiedy jest zaspany, a poza tym płacze i
      odwraca główkę. Cała akcja dodatkowo kończy się strasznym ulewaniem. Poza tym
      już prawie nie śpi w ciągu dnia. Wcześniej usypiał przytulony do piersi, nawet
      niekoniecznie jedząc, po prostu się wtulał i zasypiał. Teraz płacze, gdy
      próbuję go przytulić i właściwie przestał spać w ciągu dnia. Odciągam i podaję
      z butelki, ale nie zawsze jest taka możliwość. Co mam zrobić?
      Mały ma trzy miesiące.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka