sebaga Re: MLEKO 11.07.06, 15:33 Witam, mam pytanie, czy mogę odciagać mleko do butelki z mlekiem odciągniętym wcześniej a trzymanym w lodówce? Wciąż znajduję sprzeczne informacje na ten temat. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
maff1 Re: MLEKO 11.07.06, 16:04 nie. Mieszałabyś wtedy mleko o temp ok 36stC (własne) z mlekiem schłodzonym. Mieszanie kilku porcji powinno odbywać sie w tej samej temperaturze' najlepiej schłodzone porecje w lodówce. > Wciąż znajduję sprzeczne informacje na ten temat. a możesz podac źródła? gdzie te sprzeczne info znajdujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
sebaga Re: MLEKO 11.07.06, 16:32 Źle się wyraziłam, pisząc znajduję, chodziło mi o otrzymuję. Od mam, bardziej doświadczonych ode mnie. Jedne mi mówią, że nie mieszać, inne, że one to robią od zawsze i nie ma problemu. Chciałabym jednak robić to prawidłowo.. Odpowiedz Link Zgłoś
maff1 Re: MLEKO 11.07.06, 21:51 prawidłowo - mieszasz rózne porcje ale dopiero po schłodzeniu w lodówce. Tak zalecają np. konsultantki laktacyjne z poradni Bona Mater w zakładce "warto wiedzieć" - czyli najbardziej wiarygodne źródło www.bonamater.waw.pl/poradnia_laktacyjna_warto.php Odpowiedz Link Zgłoś
sebaga Re: MLEKO 12.07.06, 10:17 A moze mi ktos powiedziec, dlaczego nie mozna mieszac mleka o roznych temperaturach? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Re: MLEKO 12.07.06, 16:24 Podwyższając temperaturę mleka trzymanego w lodówce czynisz z niego lepszą pożywkę dla bakterii, lodówka nie jest sterylna. Odpowiedz Link Zgłoś