16.11.06, 14:39
Prosze o rade osoby,ktore stosowaly lub stosuja Cerazette. Biore je 10 dzien
i mam krwawienia o obfitosci miesiaczki,czy to normalne?w ulotce dolaczonej
do opakowania rzeczywiscie jest ostrzezenie o krwawieniach, ale nie
spodziewalam sie ze moga byc one az tak duze.Czy macie podobne doswiadczenia?
Obserwuj wątek
    • luna333 Re: cerazette 16.11.06, 15:16
      miałam tak przy pierwszym opakowaniu - najpierw też po 10 tabletce zaczęły się plamienia a po 2 dniach krwawienia - potrwało tydzień i minęło. Łykam jeod ponad 13 m-cy tyle że czytałam ze niektóre babeczki miały cały czas podczas brania krawawienia i plamienia - cóż chyba musisz poczekać do drugiego opakowania i zobaczyć czy przejdzie i nie wróci bo to jak widać róznie bywa.
    • paula.s2 Re: cerazette 16.11.06, 16:28
      Ja także stosowałam Cerazette. Przez pierwsze 5 miesięcy było OK, ale potem
      miałam okres prawie przez 1,5 miesiąca. właśnie odstawiłam tabletki i krawienie
      się skończyło. Nie wiem czy do nich wrócę. CHyba zostają mi inne
      zabezpieczenia :-(
      • echuda Re: cerazette 16.11.06, 20:36
        dziewczyny czy wiecie ile dokładnie wynosi tolerancja w przypadku nie zażycia
        tabletki? wg ulotki jest to 12 godz,wg innych źródel-max3 godz, wg jeszcze
        innych max 1h:/spożnilam sie o blisko godzine,czy istnieje ryzyko ciazy?
        • luna333 Re: cerazette 16.11.06, 21:06
          do godziny to napewno jest ok, niektórzy twierdzą że do 3 acz ja raczej ufam godzinie :)
          • luna333 Re: do 3 godzin 16.11.06, 21:16
            Jeżeli opóźnienie w przyjmowaniu tabletek wynosi mniej niż 3 godziny skuteczność tabletki jest zachowana. Należy jak najszybciej przyjąć zapomnianą tabletkę, a pozostałe przyjmować jak zazwyczaj.
            Jeżeli opóźnienie w przyjmowaniu tabletek wynosi więcej niż 3 godziny skuteczność tabletki może być zmniejszona. im więcej zapomnianych talbetek tym większe ryzyko zmniejszenia skuteczności antykoncepcyjnej. Należy jak najszybciej przyjąć zapomnianą tabletkę, a pozostałe przyjmować jak zazwyczaj. Przez następne 7 dni należy zastosować dodatkową metodę antykoncepcji (np. prezerwatywę). Istnieje możliwość zajścia w ciążę w przypadku zapomnienia jednej lub więcej tabletek w pierwszym tygodniu stosowania, jeżeli w tygodniu poprzedzającym zapomnienie miał miejsce stosunek płciowy. Należy wtedy zasięgnąć porady lekarza.
            W przypadku wystąpienia wymiotów, jeśli wystąpią w ciągu 3 do 4 godzin po przyjęciu tabletki Cerazette wchłanianie substancji czynnej mogło zostać zmniejszone. Należy postąpić tak jak w przypadku zapomnienia tabletki.
            www.kobietaintymna.atupartner.pl/antykoncepcja/minipigulka%20cerazette.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka