Dodaj do ulubionych

..ni stąd ni......

IP: *.* 07.02.02, 07:42
Po raz pierwszy zajrzałam na to forum, ponieważ kiedy jeszcze karmiłam mojego synka to wydaje mi się że go nie było.. a może się mylę?W każdym razie nie myślałam że przyjdzie taka chwila. Ale do rzeczy: od czterech miesięcy nie karmię już piersią /nad czym bardzo ubolewam, jednak poziom moich hormonów po porodzie był w takim stanie że lekarz bezwzględnie zalecił pewnego dnia dawkę uderzeniową i tak mleczko przestało lecieć/.Ale oto wczoraj zupełnie przypadkiem odkryłam że mam pokarm! I powiem szczerze że torchę zgłupiałam. Od razu spróbowałam przystawić mojego synka do cycusia, ale on zupełnie zapomniał do czego to służy!!!! i tylko pogryzł mi brodawkę ,/myślałam że się pazurami podczepię pod sufit/Jest jeszcze jedna sprawa - biorę tabletki antykoncepcyjne. Nie mam pojęcia co mam teraz zrobić. Poradźcie proszę. Z jednej strony bardzo bym chciała pokarmić jeszcze kilka miesięcy ale czy nie jest za późno? Jak nauczyć synka ssać, czy odstawić nagle tabletki, czy to czasem nie jakiś fałszywy alarm? Mam tyle pytań, dziewczyny podpowiedzcie co dalej?Bardzo zdziwiona Edyta mama Alexa
Obserwuj wątek
    • Gość: NAB Re: ..ni stąd ni...... IP: *.* 07.02.02, 20:53
      Ja nie karmię już 5 m-cy a mimo to pokarm miałam jeszcze nie dawno. I to jest normalne. Jeśli przyjmujesz tabletki antykoncepcyjne nie możesz karmić bo hormony przechodzą do mleka. By wrócic do karmienia musiałabyś odstawić tabletki(dopiero po skończonym cyklu) i przywrócić laktację. Masz pokarm ale na pewno nie w ilości wystarczającej dla dziecka do najedzenia się. Nie wspomnę już o współpracy dziecka i jego chęci do "ciumkania"Pozdrawiam Sylwia
    • Gość: Paka Re: ..ni stąd ni...... IP: *.* 07.02.02, 22:59
      Edyto, napisz, prosze, cos wiecej: ile miesiecy ma Synek, jak dlugo go karmilas?Polecam Ci informacje o odbudowywaniu laktacji na stronie: http://www.laktacja.pl/problemy/pr11.htmPaka z Wroclawia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka