Dodaj do ulubionych

Odciąganie

IP: *.* 11.04.02, 17:18
W dobie ogromnej (zresztą pozytywnej) propagandy karmienia piersią okazało się, że moja córcia nie chce mieć nic wspólnego z cycem. Nigdzie nie pisze co wtedy należy zrobić. W związku z tym moje dziecko od pół roku ciągnie cyca w butelce. jest to niewątpliwie męczące ale jakoś idzie. Chciałabym dodać, że mleko (wbrew wszelkim zapowiedziom)nie zanikło i płynie nadal wartkim strumieniem.Michasi żadną siłą do cyca namówić nie umiem i teraz to już chyba nie ma sensu, choć mam ogromny niedosyt karmienia piersią. Marzy mi się słodki maluszek jedzący cycunia ale niestety... Czy któraś Mama ma podobne doświadczenia.POzdrawiam Iza z Misią
Obserwuj wątek
    • Gość: janeczka Re: Odciąganie IP: *.* 15.04.02, 08:34
      Michalina-wyżej odpisywałam Ci, jak zasuszyć pokarm...Ale w takiej sytuacji, to Ty nic nie zasuszaj. Dziecko jest jeszcze małe. To nieważne, że nie chce ssać z piersi. Przecież jeśli podajesz TWOJE mleczko z butelki, to jest ono tak samo wartościowe jak z piersi.Jeśli przez pół roku nie chciała ssać z piersi, to już pewnie nie zechce. Odciągaj i ciesz się, że masz pokarm!Życzę Ci powodzenia i cierpliwości.Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka