Dodaj do ulubionych

laktacja a stres

IP: *.* 30.06.02, 09:22
Karmię córeczkę już prawie 6 m-cy i do tej pory nie miałam problemów z pokarmem.Teraz jednak znalazłam się w sytuacji mocno stresowej :( i widzę, że mleczko dosłownie znika w oczach. Bardzo nie chciałabym stracić pokarmu. Czy mogę coś zrobić?Ta sytuacja niestety potrwa dłużej :(
Obserwuj wątek
    • Gość: pumba Re: laktacja a stres IP: *.* 30.06.02, 20:27
      Hej Magdzi.Ja w takiej sytuacji (z cora) bralam nervendragees (ziolowe tabletki uspokajajace). Bralam tylko w skrajnych sytuacjach i pomagalo. Do tego pilam herbatke Hippa dla kobiet karmiacych. Herbapol tez ma takie herbatki. Ew mozna sprobowac Ricinus communis 5CH - to kuleczki homeopatyczne. No i probowac sie nie martwic choc to pewnie jest trudne...No coz, zycze duuuzo mleczka i jak najmniej problemow. Pozdrawiam anus
    • Gość: magusia Re: laktacja a stres IP: *.* 03.07.02, 21:36
      Magdzi!Jeśli nie możesz pozbyć się stresu to spróbuj go obniżyć poprzez stosowanie ziół. Pij herbatkę z Melisy, możesz stosować tonik z melisy który jest wstrętny w smaku ale działa. Polecam wspomaganie laktacji Riccinusem, herbatkę Hipp lub napar z anyżu.Wspomóc laktację możesz odciągając mleko. Zawsze przyda się zapas na czarną godzinę. Możesz na jego bazie przygotować lekki kleik kukurydziany.Przepraszam za dosadne określenie ale znajoma położna mówi że wściekła krowa daje wściekłe mleko. Musisz wiedzieć, że hormony stresu mocno oddziaływują na nasze karmione maluchy co czasami kończy się odrzuceniem cyca.Pomyśl o swojej wspaniałej córeczce i zaraz poczujesz się lepiej!Pozdrawiam!
    • Gość: Elżbietka Re: laktacja a stres IP: *.* 06.07.02, 10:14
      Pij dużo melisy i myśl pozytywnie!!pozdrawiam Ela

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka